• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Kaapse Schiereiland ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Kaapse Schiereiland reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

50%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • debbie op 12-04-2019

  “Wat een mooie uitzichten!”

  Na een paar dagen Kaapstad hebben wij een auto gehuurd en zijn een rondje rond het kaaps schiereiland gaan rijden. Nadat we een korte stop gemaakt hebben in Hout Bay om een boottochtje naar de zeehondjes te doen, hebben we de Chapman’s Peak Drive gedaan. Deze is echt heel mooi. Er zijn verschillende stopplekken om van het uitzicht te genieten. Ook hebben we Kaap de goede hoop bezocht. Dit ligt in Cape Point NP die verder ook nog diverse mooie stopplekken heeft. Uiteindelijk zijn we gestopt in Simonstown. Hier kun je pinguins zien op het strand van Boulders beach en Shark Cage Diven vanaf de haven. Wij hadden een excursie hiervoor geboekt maar helaas geen haaien gezien. Wel enorm veel dolfijnen. Zeker een aanrader. Wij hebben van Kaapstad genoten!

 • Peter Verburg op 14-02-2018

  “Niet alléén maar mooi, wel must do”

  Wij gebruikten de korte reisafstand van Kaapstad naar de wijnlanden (nog geen 45 minuten rijden volgens de normale weg) om die dag een rondritje over het Kaapse Schiereiland te maken: ideaal binnen een dag te doen.

  Het mooiste stuk met afstand was de Chapman's Peak Drive: wát een fantastische kustweg. Maar wel kort: na 10 minuten ben je er alweer vanaf. Direct op het einde wordt je nog getrakteerd op een van de mooiste stranden die je ooit zult zien: het ruige, witte Noordhoek Beach waar je kunt paardrijden. Het stukje daarna via het binnenland naar Kommetjie was wat rauwer en minder mooi, hier zagen we ook best wat armoede. Kommetjie zelf vonden we (net als Houtbaai trouwens) als plaatsje niet zoveel voorstellen, maar er was wel weer een prachtig (wederom ruig) strand: Long Beach. Niet bepaald om lekker te relaxen, daarvoor teveel wind en golven, maar wel mooi om even rond te lopen.

  We zijn niet helemaal beneden naar Cape Point gegaan (da's nog best een lang stuk heen en terug via dezelfde weg), maar via Simon's Town en Boulders Beach (moet je even gezien hebben, de pinquins!) naar boven langs de kust terug gereden richting Stellenbosch. Kalk Bay vond ik nog een leuk vissersplaatsje met fijne, ietwat alternatieve sfeer. Maar Vishoek en Muizenberg en paar andere plaatsjes waren niet bepaald mooie sfeervolle kustplaatsjes, best veel lelijke industrie hier ook gezien (ook qua bruine kleur in de zee soms!). Vlakvoor dat je naar Stellenbosch de binnenlanden inrijdt kom je nog langs een enorme indrukwekkende township: Khayelitsha. Erg heftig om te zien.

 • Nadia op 02-11-2017

  “Lionshead Kaapstad”

  Een van onze mooiste en zwaarste wandelingen tot nu toe. Deze staat voor ons als koppel op een duidelijke nummer 2. Een schitterend uitzicht van 360 graden als beloning. Uitzicht op de tafelberg, robbeneiland, de zee en het centrum van Kaapstad. Een toch wel zware klim vanaf het gedeelte dat het pas ophoud en je rotsen moet beklimmen. Maar ook tijdens de wandeling een geweldig uitzicht.

 • Mariska Maase op 29-10-2017

  “Hermanus!”

  Hermanus moet je echt even aan doen als je de tuinroute gaat doen. Als je in het goede seizoen zit kan je vanaf de kade walvissen zien. Het is echter sowieso een leuk plaatsje en vanaf hier kan je prachtig langs kust via Simon's Beach naar Kaap de goede hoop.

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
 1. TUI – fly-drives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kaapse Schiereiland reiservaring en tips!

Ben jij in Kaapse Schiereiland geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief