• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Kruger National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

55 Kruger National Park reiservaringen en tips

Geweldig

69%

Tof

24%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Michelle van Beek op 09-05-2019

  “Big Five! ”

  Via onze lodge hebben wij een hele dag safari geboekt, van zonsopgang tot zonsondergang. Wij hadden een erg leuke ranger, die overal wel wat over wist te vertellen. Erg gaaf om 4 van de big 5 gespot te hebben in het kruger park. Een aanrader om dit ook met een ranger te doen, doordat je leuke info/weetje te horen krijgt en hij erg veel ziet en hier echt in 'getraind' is om dieren te spotten.
  Wel jammer dat je alleen maar over de geasfalteerde wegen mag rijden. Wij verbleven in een lodge in het Moditlo Private game reserve waar we overal doorheen konden rijden en niet continue op de paden bleven. Hier ook een wandelsafari gedaan, ook erg gaaf! Bizar hoe laat je een giraffe pas kan spotten terwijl hij al heel dichtbij stond!

 • Eri op 28-04-2019

  “Veel gezien maar erg masaal”

  Wij zijn met ons gezin een dag of vijf in het Krupgerpark geweest. We verbleven op een kilometer buiten het park in een heerlijke lodge, selfcatering. De natuur in het Kruger is prachtig, we hebben zeer veel dieren gespot maar..... we vonden het erg masaal. Veel auto's, veel toeristen, veel van alles. Ondanks dat natuurlijk een heerlijke tijd gehad

 • Wil Oomen op 15-04-2019

  “Een en al spektakel.”

  Het Kruger NP was echt wel het hoogtepunt van onze reis in Zuid-Afrika. We zijn er totaal 3 dagen geweest, waardoor we op allerlei tijdstippen het park in konden gaan. Sommige tours die we deden, waren lopend, maar ook met een jeep heb je een leuke tocht. 's Avonds mag je sowieso niet zelf rijden in het park, dus dan is het sowieso handig om te zorgen dat je een gids hebt om op pad te gaan. Al met al vonden we dit echt het hoogtepunt van onze reis, zelfs wanneer je niet zoveel dieren hebt gespot.

 • debbie op 12-04-2019

  “Geweldige ervaring”

  Er zijn zo veel mogelijk in het bekendste park van Zuid-Afrika.
  Over het algemeen kun je zeggen dat in het Zuiden van het park de hoogste concentratie wild zit. Wanneer je voor de eerste keer in het Kruger park bent, moet je dit dan ook zeker doen. Wij verbleven in het park zelf op de kampen Lower Sabie en Skukuza in een bungalow met airco. Dit zijn de drukste kampen. Je moet er van houden maar wij wilde graag in het park zelf slapen. Dan kun je om 6:00 wanneer de poorten open gaan meteen wild gaan spotten of je kunt er nog voor kiezen om op een georganiseerde avondsafari mee te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de dorpjes rondom het Krugerpark te slapen in een sfeervol guesthouse. Het is net wat je wil. Een ding is zeker: Je moet het Krugerpark bezoeken als je in Zuid-Afrika bent. Wij hebben meerdere malen de big5 gezien in juni. Wij hebben gekozen voor juni omdat er dan veel droogte heerst. Zo komt het wild vaak naar drinkplekken en zijn de bodjes niet meer heel groen waardoor het over het algemeen makkelijker wild spotten is dan in de andere maanden. Google ook zeker naar populaire routes.

 • Donna op 11-04-2019

  “Big Five”

  Het Kruger Park is heel mooi om te verblijven in de bush camps. Maar nog mooier is het om een camp te boeken in een van de private reserves. Dat is wel een stuk duurder maar echt de moeite waard voor de ervaring. De safari daar was zo veel mooier dan in het Kruger Park zelf en wij zagen in een dag al de Big Five. Geweldig!

 • Tina op 10-04-2019

  “Voel je weer als een kind”

  Heerlijk eten, goedkoop verblijf en onbeschrijflijk mooie dieren in hun natuurlijke habitat, wat wil een mens nog meer? Huur een eigen auto en doe het park op jou tempo! Een gids ziet heus niet altijd meer, maar kost je wel extra geld. Boek vooral ter plaatse en niet op voorhand van hieruit!

 • Roy op 09-04-2019

  “Veel wild, maar wel druk”

  Voor een eerste gamedrive is Kruger fantastisch. Je ziet gegarandeerd olifanten, buffels en de kans op een leeuw is ook erg groot. De wegen zijn goed, de gamedrives ook, maar zelf rijden kan ook prima. De kampen zijn over het algemeen goed uitgerust en alles is duidelijk op een kaart aangegeven.

  Wel is het er druk. Erg druk. Je staat zelden tot nooit alleen ergens te kijken en zeker bij bijzondere sights sta je letterlijk in de file. Toch zou ik er zeker heen gaan als het je eerste keer Zuid Afrika is. Je kan veel dieren zien, het is laagdrempelig en zeker als je in het park overnacht is een ochtendwandeling of een avonddrive heel speciaal.

  Het mooiste is misschien wel een paar nachten in een lodge in een private reserve dat aan Kruger vastzit. De luxe en intimiteit van zo'n lodge, gecombineerd met de game mogelijkheden van Kruger, zijn heel bijzonder.

 • op 07-04-2019

  “Maar dan écht!”

  Adembenemend, als je de kans krijgt om naar het Kruger Park te gaan, bereid je dan voor op een reis vol avontuur en sensatie. Ongelooflijk hoe dicht je bij de big five kunt komen! Het was een onvergetelijke ervaring, mede dankzij de accommodatie (een tentje tussen de bavianen) en goede reisgids! Is ook direct een tip: een lokale reisleider spot niet alleen alle dieren, diegene vertelt je ook over het (over)leven in de natuur. Dit geeft veel meer diepgang aan je safari tocht. Zorg wel dat je goed voorbereid het park in gaat een olifant zit zomaar in een klein hoekje!

 • Helma Mittertreiner op 29-11-2017

  “Wow wat een ervaring is zo'n safari....”

  Wat een geweldig park is dit. We hebben echt heel veel dieren van dichtbij mogen zien: een giraffe die de weg over kwam steken. Het was echt prachtig om te zien hoe elegant zo'n giraffe is. Ook hebben we buffels gezien, eerst van veraf en later van dichtbij. De everzwijntjes en impala's zijn we heel vaak tegengekomen. Ook de zebra's zijn we een paar keer tegen gekomen. De neushoorns hebben we heel veel gezien, inclusief twee keer met een kleintje. Het was heel erg bijzonder. We kwamen aan het eind van de ochtend in een gebied met veel olifanten en daar hebben we er ook heel veel van gezien, zelfs ook nog meerdere kleintjes.

 • Frank Timmerhuis op 29-11-2017

  “Wildlife spotten”

  Het alom bekende kruger park heeft zijn reputatie meer dan waargemaakt. Wij hebben enkele nachten in dit park doorgebracht op de campsites. De campsites zonder uitgebreide voorzieningen geven je wat meer het ''kamperen in de bush gevoel''. Doordat onze hut vlakbij het hek aan een droge rivier stond liepen er zelfs olifant 's nachts op 10 meter van onze hut. Van de big 5 hebben we helaas niet de luipaard kunnen spotten maar dat maakte het avontuur er niet minder gaaf op. Door met eigen auto rond te reizen hadden we volledig vrijheid en dit raden we ook iedereen aan. Rond zonsopkomst en ondergang is de kans op spotten zeer groot en houdt daarbij ook vooral de georganiseerde tours in de gaten aangezien deze met elkaar in contact staan. Het continu turen naar wildlife is best inspannend dus houdt hier wel rekening mee.

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
 1. TUI – fly-drives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kruger National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Kruger National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief