Tsitsikamma National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 Tsitsikamma National Park reiservaringen en tips

Geweldig

42%

Tof

58%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Donna
    op 11-04-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Wat een mooi stukje natuur”

    Tsitsikamma is zo mooi! Sla dit echt niet over tijdens je reis door Zuid-Afrika. Je kunt prachtige hikes maken (Waterfall trail) en lekker kayakken. Slaap vooral ook in het park zelf, zodat je de zonsopgang en zonsondergang mee kunt maken en al lekker aan de zee wakker wordt. Je kunt dan ook juist op de tijden dat alle dagjesmensen er nog niet zijn of alweer weg zijn de mooie plekjes ontdekken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helma Mittertreiner
    op 29-11-2017
    31 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Een schitterend park....”

    Het Tsitsikamma National Park ligt schitterend aan de kust van de Indische oceaan. De naam komt van de Khoi-stam en betekent “plek met veel water”. Het park is in 1964 gesticht.De zee was ontzettend wild en de golven waren extreem hoog. Dat was mooi om naar te kijken. We zijn via een pad door de beboste bergen gelopen met af en toe een uitzicht op de woeste zee. We zijn over de hangbrug gelopen terwijl het water onder ons door kolkte.
    Er zaten hier overal guaqa achtige beesten en ze heten rock dassies ofwel de Kaapse klipdas. Ze schijnen een soort zuignapjes te hebben en zitten heel stil en kijken je heel strak aan. Je kunt hier uren naar blijven kijken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 28-11-2017
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    5

    “Overweldigende natuur en adembenemende vergezichten”

    Storms River was een van de stops op onze route toen we de Tuinroute reden en van hieruit hebben een dagtrip naar Tsitsikamma National Park gemaakt. Wanneer je geen geoefende wandelaar bent en ook niet al te sportief, dan is één dag voldoende om alle hoogtepunten van dit immense park te bewonderen. Hike je geregeld fanatiek en ben je daarnaast nogal avontuurlijk ingesteld, dan is het zeker aan te raden om de meerdaagse Otter Trail te lopen.

    Wij hebben twee kleinere trails gelopen, wat voldoende was om een indruk te krijgen van de fascinerende natuur van Tsitsikamma en om de belangrijkste uitzichtpunten te bereiken om te genieten van een aantal waanzinnig mooie vergezichten over het nationale park. Wij hebben er in ieder geval voor gezorgd dat wij de Suspension Bridge bereikt hebben, wat met recht één van de mooiste attracties van zowel Tsitsikamma als de Oost-Kaap wordt genoemd.

    Bij de ingang van het Nationaal Park bevindt zich naast een immense souvenirwinkel ook een restaurant met een heerlijk buitenterras. Dit is een prima tussenstop tussen twee wandelroutes in.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 22-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Mooi maar we waren aan de late kant”

    Tijdens onze roadtrip langs de Garden Route kwamen we wat later op de dag bij Tsitsikamma aan, moesten voor het laatste uurtje dat het nog 'open' was nog wel gewoon de volle mep betalen voor entree. Op de weg naar de brug bleek dat deze in renovatie was, konden hier dus niet op. Waren we dus maar eerder richting Tsitsikamma gegaan, dan hadden we nog een stuk kunnen wandelen langs de rivier. Helaas ,maar wel een mooi gebied en uniek!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 20-11-2017
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Prachtige natuur en schattige dassies”

    In Tsitsikamma kun je mooie wandelingen maken. De bekendste is die naar de hangbrug. Onderweg geniet je van mooie natuur en af en toe een mooi uitzicht op de zee. Het water is turkoois blauw en als je geluk hebt zie je misschien ook nog we dolfinen of walvissen in de verte.
    De hangbrug zelf is gewoon een hangbrug. Mooi hoor, maar niet zo bijzonder als men je wil doen geloven.
    Bij het begin van de wandeling kom je ongetwijfeld een hoop dassies tegen. Superschattige beestjes (zie mijn foto).
    Ik was een dag in Tsitsikamma, maar als je de tijd hebt, zou ik je aanraden langer te blijven!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel M.
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooie kust”

    Tsitsikamma biedt een prachtig natuurgebied om in te wandelen. De kustlijn is indrukwekkend en het turquoise weer steekt mooi af tegen de groene bebossing. De trekpleister 'de hangbrug' was leuk, maar niet heel bijzonder.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal Roessink
    op 19-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Prachtig uitzicht!”

    Ontzettend mooie natuur en even heerlijk wandelen. Uiteraard mag een wandeling over de touwbrug niet ontbreken. Als je de overkant bereikt lijkt alles daar op te houden. Echter, als je even goed kijkt kun je hier nog een pad omhoog vinden. Dit pad is wel erg stijl en soms lastig te bewandelen maar absoluut de moeite waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Cindy de Groot
    op 19-11-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Schitterende natuur”

    Als je de kans krijgt om 2 of 3 dagen in Tsitskikamma te verblijven moet je dat zeker doen! De natuur is er schitterend. Uiteraard is de tocht naar de bekende hangbrug een aanrader maar dit is wel echt alleen maar te doen als je goed ter been bent. Bij de ingang van het park vertellen ze je het tegenovergestelde dus wij zijn wat ontevreden mensen tegengekomen. Als je de tocht eenmaal hebt gemaakt is het uitzicht over de kust fenomenaal.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel wil
    op 11-11-2017
    37 landen bezocht • 30 reviews • 8 waarderingen
    5

    “NP Tsitsikamma”

    Tijdens onze reis door Zuid-Afrika bezochten we dit park. Het was prachtig. We maakten een lange tocht om naar de hangbrug te gaan. De tocht was soms wel wat lastig en je moest over dezelfde weg terug. Het uitzicht was prachtig. Je kon ver een kloof in kijken. Daar zou je ook in kunnen varen, maar dat hebben we niet gedaan. Er is ook een mogelijkheid om bij dit park te slapen of te camperen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bettina
    op 08-11-2017
    16 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Np Tsitsikamma”

    Tijdens onze reis door zuid afrika hebben we het nationale park Tsitsikamma bezocht. Zeker een aanrader, je kan hier een wandeling/beklimming doen (wel over houten trappetjes) langs de prachtige kust en over lange hangbruggen boven het woeste water.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Tsitsikamma National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Tsitsikamma National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?