Tuinroute ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Tuinroute reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

46%

Wel oké

0%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Profiel Lisa Veldhoen
    op 28-04-2019
    18 landen bezocht • 14 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Zowel in de zomer als in de winter ”

    Ik heb deze route twee keer gereden. 1x in de winter en een keer in de zomer. Wij hebben van tevoren een auto gehuurd en het eerste hostel vantevoren geboekt. Vooraf hebben wij de route bepaald en gedurende de route gekeken hoe snel we wilden gaan. Als je de tijd hebt zou ik lang blijven in Knysna/Tsitsikamma, de natuur is daar erg indrukwekkend. Bij Stormsriver kun je mooi hiken, voor ieder wat. Een korte route naar de brug, een pittige route waarbij geklommen wordt of de route die wij hebben gedaan. Een normale hike, het is wel handig als je een beetje conditie hebt maar zonder is het ook te doen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 11-04-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Prachtige roadtrip”

    Het is geweldig om met je eigen huurauto langs de tuinroute te rijden en te stoppen waar je mooie plekjes ziet. Wilderness (Map of Africa), Knysna, George, Plettenbergbaai. Allemaal aanraders! Plan genoeg tijd in om ook op de mooie plekken lekker wat te kunnen drinken of wat op het strand te kunnen hangen. Geniet!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 09-04-2019
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Mooie rit, bijzondere landschappen”

    Wat een fijne route! Schitterende wegen, fantastische vergezichten en veel mogelijkheden om leuke dingen te doen. Een van de hoogtepunten was voor ons, aan het eind, Hermanus, waar je met een beetje geluk de walvissen vanaf de kust ziet. De rotsachtige omgeving is erg mooi en de foto's zijn soms surrealistisch!

    Vergeet ook vooral niet om bijvoorbeeld een kop chocomel te drinken in de wat kleinere strandplaatsen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Verburg
    op 14-02-2018
    17 landen bezocht • 48 reviews • 42 waarderingen
    2

    “Viel behoorlijk tegen...”

    Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waar de 'fuzz about' is als het gaat om de Tuinroute. Misschien lag het aan mijn verwachtingen, ik had een schitterende kustweg vol spectaculaire vergezichten verwacht, beetje á la de Amalfikust of Great Ocean Road ofzo. Dat viel echt tegen. Het grootste deel van de weg rijd je een beetje in het binnenland. Hier moeten dan de prachtige bloeiende landschappen zijn. Wellicht lag het eraan dat we in de zomer waren en niet in de lente, maar heel prachtig was het niet. Best wat mooie groene heuvels en soms mooi zicht op zee, maar niet overdreven bijzonder.

    Wat verder tegenviel waren de stadjes aan de Tuinroute: Mossel Baai was ronduit lelijk en industrieel, George niets bijzonders, Knysna heeft een mooie lagune maar miste een echte toffe reizigerssfeer (alleen een heel westers en toeristisch havenfrontje) en Jeffrey's Bay is leuk als je surfer bent, maar verder vrij rommelig en uitgestrekt. Enige plaatsje dat we mooi en knus vonden was Wildernis, met een klein leuk centrumpje met enkele restaurantjes vlakbij een mooi ruig strand (niet echt zwem-geschikt, zoals de meeste stranden hier...).

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 28-11-2017
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    5

    “Fascinerende natuur- en wildparken, verrassende stranden en cultuur”

    Rond de meivakantie hebben wij in twee weken de Tuinroute van Port Elizabeth tot Mosselbaai gedaan met als afsluiter een stedentrip Kaapstad.

    Om diverse redenen wilden wij niet zelf met een huurauto op pad en zo hebben wij gebruik gemaakt van een hop on – hop off bus ticket van de Baz Bus. We waren hierdoor wel wat beperkter in het kiezen van de accommodaties op de route, omdat de Baz Bus je alleen haalt en brengt bij en naar de bij hun formule aangesloten accommodaties (voornamelijk hostels), omdat het in de eerste plaats een studentenproduct is. Het is ons heel goed bevallen. De bussen reden stipt op tijd, waren erg comfortabel en boden zelfs nog enkele excursies in groepsverband aan.

    Wij zijn vanaf de luchthaven van Port Elizabeth gestart in een heerlijk hostel met luxe kamer en zwembad. Het strand en centrum van Summerstrand lag op loopafstand, waar we heel toevallig in de gelegenheid kwamen en om dolfijnen te spotten. Port Elizabeth zelf is klein en er is naast het strand niet echt veel te beleven, maar het is wel een prima uitvalsbasis voor een safari in het populaire Addo National Park en de minder bekende Schotia Game Reserve.

    Onze tweede stop was Jeffreys Bay, een plaatsje waar naast een heerlijk wit zandstrand niets noemenswaardigs te vinden is. Het is echter wel een heerlijke plek om even van zon, zand en zee te genieten voordat je verder op de Tuinroute meer bezienswaardigheden bezoekt en actief in de natuur wordt. Voor wie van watersporten en vooral surfen houdt, is Jeffreys Bay juist wel een bestemming om wat langer te blijven.

    Bijna halverwege kwam er activiteit in onze reis, toen we aankwamen bij Storms River: de uitvalsbasis voor Tsitsikamma National Park, wat absoluut een must visit is. Ben je niet zo heel sportief, dan heb je aan één dag genoeg voor een kleine hike, zodat je in ieder geval genoeg ziet van de waanzinnig mooie natuur. Ben je een getrainde hiker en / of heel avontuurlijk, dan kun je de meerdaagse Otter Trail lopen. Andere manieren om van de overweldigende natuur van Tsitsikamma te genieten is per kano of tumbling tour. Wat je in ieder geval niet mag missen is de Suspension Bridge, welke met recht één van de mooiste attracties van de Oost-Kaap wordt genoemd. Bij de ingang van het Nationaal Park vind je een grote souvenirwinkel en een restaurant met een gezellig buitenterras.

    Onze vierde stop was Knysna en voor ons één van de mooiste plaatsen op de Tuinroute. Knysna is namelijk heel veelzijdig en heeft van alles wat. Zo vind je in het centrum het Waterfront, wat eigenlijk een replica is van het Victoria & Alfred Waterfront dat je Kaapstad treft; het is alleen iets kleiner maar de haven is wel omringd door gezellige terrasjes en restaurantjes. Wij aten hier bijvoorbeeld heerlijk authentiek Afrikaans en fastfood van goede kwaliteit. Iets verderop kun je de brug over naar Thesen Islands, waar de wat rijkere Zuid-Afrikanen wonen. Daarnaast zijn er leuke souvenirwinkeltjes en restaurants met entertainment te vinden. Een heel stuk verder liggen de Knysna Heads. Het is een hele klim om boven te komen, kies bij voorkeur een taxi als je geen huurauto hebt, maar je mag het uitzicht hiervan niet missen. Wij hadden de pech dat het van onze drie dagen in Knysna niet één dag volledig mistvrij was, anders was het vergezicht helemaal adembenemend geweest.

    Wilderness is min of meer een spookstadje op de Tuinroute, maar het kleine en weinig toeristische centrum heeft wel een paar leuke restaurants waar je eigenlijk wel gegeten moet hebben. In de omgeving vind je bovendien prachtige stranden en het Wilderness National Park is absoluut het bezoeken waard. Je kunt Wilderness per kano ontdekken of deels over het strand naar George lopen. Bij Dolphins Point word je getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over de oceaan. Wanneer je geen stop hebt ingepland voor Oudshoorn, kun je de Cango grotten en struisvogels eventueel met een excursie vanuit Wilderness bezoeken.

    Onze laatste stop voor Kaapstad was Mosselbaai, ook wel Mossel Bay genoemd. Er is naast een strand met ruige rotsen en het Bartolomeu Dias Museum verder weinig aan bezienswaardigheden of vertier te vinden. Het was voor ons vooral een tussenstop op de anders wel heel lange rit naar onze eindbestemming Kaapstad. Bovendien wilden wij dolgraag een nachtje slapen in de Santos Express Train Lodge: een hostel met restaurant in oude treinstellen. Dit was dan ook het hoogtepunt van ons verblijf in Mosselbaai. De kamer is erg basic, maar het uitzicht vanuit het kleine raampje op Santos Beach en de ruizende zee maakt dit meer dan goed.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karlijn van der Reest
    op 26-11-2017
    12 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Zeer toegankelijke route”

    Het rijden van de Garden Route is leuk en makkelijk om te doen. Je rijdt door een behoorlijk welvarend deel van Zuid-Afrika en ziet prachtige landschappen, mooie dorpjes en veel stops. Trek minstens een week uit als je vanuit Kaapstad heen en terug rijdt, zodat je de tijd hebt om meerdere dorpjes te bekijken. Het is een aanrader om terug te rijden door het binnenland (Route 66), om zoveel mogelijk te zien. Tsitsikamma is een aanrader, net als Addo Elephant Park. Je rijdt langs de Bloukransbrug, waar je vanaf kunt bungee-jumpen, maar kijken is ook een optie :) Tussendoor vind je allerlei fijne stopplekken; op het strand, in het bos en in dorpjes. Fijne route!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 20-11-2017
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Ga stokstaartjes kijken bij Oudtshoorn”

    Vlakbij Oudtshoorn kun je stokstaartjes in het wild bekijken.
    Je boekt de excursie bij Meerkat adventures.
    Tegen zonsopkomst ga je met een groepje en meerdere gidsen richting de meerkatten burcht. Iedereen krijgt een klapstoeltje mee en die zet je op een afstandje neer. En dan: lekker achterover leunen en kijken naar deze grappige beestjes.
    De egenaren van Meerkat Adventures hebben jaren de tijd erin gestoken om deze stokstaartjes familie te laten wennen aan de aanwezigheid van mensen. Inmiddels zijn ze niet meer bang van onze geur en geluid, maar schrikken ze nog wel van plotselinge bewegingen. Vandaar dat je op je stoeltje moet blijven zitten.
    Je hebt op deze manier een unieke kans om de stokstaartjes te observeren, met super mooi ochtend licht. Ondertussen vertellen de gidsen honderduit over het gedrag van de meerkatten, met tussendoor de nodige anekdotes. Ik vond dit een van de hoogtepunten van mijn reis naar Zuid Afrika. Super relaxed wakker worden zo!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel M.
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooie Route met bungee”

    De Tuinroute biedt, net als de rest van Zuid-Afrika, erg veel variatie in landschap. De bungee-jump van de Bloukransbridge was een spannende onderbreking van deze mooie route. Het personeel zette een relaxte en gemoedelijke sfeer neer, zodat je bijna zou vergeten dat je op het punt staat om van een 216 meter hoge brug af te springen. De route was goed begaanbaar en duidelijk aangegeven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 15-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Mooie route!”

    Verscheidenheid aan natuur, spectaculaire stranden en de nabijheid van wildparken (Addo Elephant park!) maakt deze route ideaal als roadtripbestemming. Ik vond zelf Plettenbergbaai en Wildernis het mooiste, Knysna helaas een beetje tegenvallen.. Verder is een bezoek aan Addo Elephant park echt een must!! Met eigen auto kom je op plekjes waar je vaak de enige bent die een bepaald dier ziet. Wij hebben een mannetjes leeuw op 1,5 meter gezien toen we de bocht omkwamen. Ramen stonden helemaal open en we waren er zo van onder de indruk dat het reactievermogen om het raam dicht te maken pas later kwam...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilona Broer
    op 05-11-2017
    11 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “prachtige route voor een mooie roadtrip”

    Hier kom je qua natuur echt de hoogtepunten van Zuid-Afrika tegen. Een hele mooie route om af te leggen met je auto om gewoon lekker uit je raampje te kijken en een paar mooie stops te maken om even bij te komen. De route blijft steeds langs de kust lopen waardoor je echt waanzinnige uitzichten hebt. Wij stopten tijdens deze route bij het Tsitsikamma National Park.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Tuinroute reiservaring en tips!

Ben jij in Tuinroute geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?