6 redenen om naar Cambodja te reizen

6 redenen om naar Cambodja te reizen
in Azië, laatst bijgewerkt op 18 augustus 2022
5 minuten lezen · 0 reacties

Cambodja is lang niet zo bekend als haar buurlanden Thailand en Vietnam, maar dit is niet terecht. Cambodja is een prachtig land met een rijke historie en zeker het bezoeken waard. Je vindt er zelfs het achtste wereldwonder! Hieronder lees je 6 redenen om naar Cambodja te reizen!

Inhoud:

  1. Angkor Wat
  2. Phnom Penh
  3. Het platteland
  4. De gastvrije bevolking
  5. Droomeilanden
  6. De ongerepte natuur

1. Het grootste tempelcomplex ter wereld: Angkor Wat

Angkor Wat

Ook wel het achtste wereldwonder genoemd en bovendien het grootste religieuze bouwwerk ter wereld: Angkor Wat. Een immens tempelcomplex in het Noorden van Cambodja bij het plaatsje Siem Reap. Omhoog kronkelende boomwortels langs eeuwenoude stenen bouwwerken die soms diep verscholen in het woud liggen. Maar Angkor Wat is slechts een deel van het enorme tempelcomplex dat zo groot is als 5000 voetbalvelden. Hier kun je dus gemakkelijk een aantal uren rondkijken. Bezoek het complex zeker ook bij zonsop-of ondergang. Haal bijvoorbeeld een afhaalmaaltijd in het stadje Siem Reap en laat je door een tuktuk naar het tempelcomplex brengen. Onder het genot van een koud biertje en een heerlijke maaltijd geniet je van een ongelofelijke kleurenpracht.

2. De boeiende hoofdstad Phnom Penh

Tuol Sleng Museum

Het Tuol Sleng Museum. Foto door Alfons Taekema.

Hoofdstad Phnom Penh is een sfeervolle stad met veel koloniale gebouwen. Je kunt je hier onder meer verdiepen in het heftige verleden van Cambodja. Bezoek het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields en leer meer over de Rode Khmer en Pol Pot. Dit regime is verantwoordelijk voor een inktzwarte episode uit de geschiedenis van dit prachtige land. Een bezoek aan het museum en de Killing Fields zijn erg indrukwekkend. Je wordt hier heel direct geconfronteerd met de gebeurtenissen uit het verleden.

Breng daarnaast vooral een bezoek aan het Koninklijk paleis van Cambodja met daarnaast de Wat Preah Keo, ‘de zilveren pagode’. Net iets buiten de stad vind je Wat Phnom. Deze tempel staat op een heuvel waardoor je een mooi uitzicht hebt over de stad en is alleen al vanwege dit uitzicht zeker een bezoekje waard.

3. Het pure platteland

Cambodja platteland

Platteland in Cambodja. Foto door Jenya Krul.

Het platteland van Cambodja is van pure schoonheid. Je ontdekt al wat van het platteland en de leefwijze van de bevolking als je met de bus van Phnom Penh naar Siem Reap reist, maar nog mooier is het om je onder te dompelen in dit bestaan door er te verblijven! Eén van de plaatsjes waar dit kan is Sambor Prei Kuk. Je wordt gastvrij ontvangen en een gastgezin maakt je wegwijs in het kleine dorp. Word ’s ochtends wakker gekraaid door een haan, zie hoe de ossenkarren volgeladen met hooi langsrijden en help een handje mee in de rijstoogst. De families wonen in eenvoudige houten huizen en leven vaak tussen en met het vee. Velen zullen je hun verhaal kunnen vertellen over het Pol Pot regime en dat maakt dit verblijf nog indrukwekkender.

4. De gastvrije bevolking

Cambodja bevolking

Cambodja is een prachtig land om doorheen te reizen en dit is mede bepaald door de ongelofelijk vriendelijke, aardige en positieve bevolking van dit land. Overal waar je komt word je begroet met een glimlach en is men in voor een praatje. De Cambodjanen zijn buitengewoon gastvrij. De bevolking in Cambodja is erg jong: bijna de helft is jonger dan 20. De reden hiervan is dat veel mensen gestorven zijn tijdens het bewind van Pol Pot. Dit verschrikkelijke verleden maakt het des te speciaal dat de mensen zó vriendelijk en vrolijk zijn!

5. Chillen op een droomeiland

Koh Tui strand

Op het eilandje Koh Rong vind je alles wat je van een tropisch eiland mag verwachten. De stranden zijn wit, het water is helder én de hoeveelheid toeristen en resorts is nog minimaal. Je kunt dit eiland alleen per boot vanaf Sihanoukville bereiken en dit kost je ongeveer 2 uur. Eenmaal aangekomen op het eilandje wuiven de palmbomen je tegemoet. Elke maand vindt er op Koh Rong een Full Moon Party plaats. Kom je voor je rust? Plan dan om deze party heen.

Wandel langs watervallen en nieuwsgierige aapjes of ga duiken en snorkelen. ’s Avonds eet je een hapje in één van de strandtentjes en rust je uit in je hangmat. Kortom: lekker chillen op een eiland.

6. De ongerepte natuur

Cambodja natuur

Hoewel Cambodja met name bekend staat om de vele cultuur is toch ook de natuur erg indrukwekkend. Weelderige jungle, bergplateaus, schitterende watervallen en mangrovebossen je vindt ze allemaal in Cambodja. Wie de natuur in Cambodja wil verkennen kan het beste naar de natuurrijke provincies Ratanakiri en Mondulkiri gaan. In Ratanakiri ligt het Virachay National Park. Dit park is het grootste nationaal park van Cambodja en olifanten en tijgers leven hier nog in het wild. Hoewel de kans op een ontmoeting klein is, heb je hier toch de grootste kans één van deze bedreigde diersoorten te spotten.

Het wordt afgeraden om zelfstandig de jungle van Cambodja in te trekken vanwege de vele mijnen. Zorg altijd voor een goede gids of boek een rondreis met een groep.

Reizen naar Cambodja – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders

Tags: , , , , ,

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

Deel dit artikel:

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16129 - reviews totaal

Gerelateerde artikelen

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief