Luik ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

13 Luik reiservaringen en tips

Geweldig

8%

Tof

38%

Wel oké

46%

Niet zo

0%

Vreselijk

8%

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 22-01-2021
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    4

    “Een stukje Franse flair vlakbij de Nederlandse grens”

    Liége, zoals Luik in het Frans heet, is de grootste Franstalige stad van België. Het ligt net over de grens bij het drielandenpunt in Vaals waar Nederland, Duitsland en België samenkomen en is daarom snel vanuit Zuid-Limburg te bezoeken. Je kunt er zelfs vanuit Maastricht met een rondvaartboot naar toe varen. De Franse invloed is direct voelbaar, wat zich niet alleen uit in de taal maar ook in het chaotische verkeer.

    De historische binnenstad is redelijk compact en het is goed te doen om alle bezienswaardigheden te voet langs te gaan, Indrukwekkend zijn het stadhuis, de Saint Jacques kerk en de Saint Paul Kathedraal. Tijdens een wandeling kom je eenvoudig langs de mooiste plekjes van Luik, van gezellige straatjes en nostalgische steegjes tot unieke uitkijkpunten voor een prachtig uitzicht over de stad. Voor wellicht het allermooiste uitzicht beklim je de befaamde trappen van Montagne de Bueren. Vanaf hier kun je weer verder wandelen naar de citadel terwijl de rust van de groene heuvels een prettige afleiding is van de drukte in de stad beneden.

    Toch heb je Luik niet echt beleefd als je niet ook de drukte en hectiek van de stad voldoende ervaren hebt. Een goede optie is hiervoor een bezoek aan de Luikse vlooienmarkt op zondag, La Marché de la Batte. Op deze chaotische markt wordt echt van alles en nog wat verkocht, van levensmiddelen tot souvenirs, van hippe kleding tot levende kippen etc.


    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 09-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 21 waarderingen
    3

    “Prachtig station”

    Luik oogt als een grauwe stad, maar heeft ook mooie plekken. Bijvoorbeeld het nieuwe station is prachtig en het centrum is erg gezellig om op je gemak door de straten heen te lopen. Verder kan je goed winkelen, maar verder is er niet veel te doen of te zien. Leuk voor een dagje/een paar uur doorheen te lopen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Oomen
    op 05-05-2019
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Fietsen langs de Maas”

    In Luik kun je heerlijk fietsen langs de Maas. Ga dat zeker doen, wanneer je een bezoekje brengt aan Luik. Natuurlijk is het ook een goed idee om een Luikse wafel te eten en een lokale bierproeverij te doen. Ook heb je een mooi uitzichtpunt, maar daarvoor moet je wel een flinke trap bewandelen. Ga zeker dwalen door de smalle straatjes met allerlei historische plekjes. Voor een weekendje is Luik echt wel een prima keuze. Al vond ik Gent en Brugge wel leuker.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J. Jaspers
    op 16-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
    4

    “Urban exploring in Luik”

    Luik stond bekend als een vieze, vervallen industriestad. Echter, de laatste jaren heeft Luik zich ontpopt tot een mooi gerestaureerde, levendige stad. Voor mij waren de highlights van mijn laatste bezoek een oud kazernegebouw in een stadspark, Fort de la Chartreuse. Dit vervallen gebouw is open voor publiek, maar let wel op dat je niet struikelt of valt. Het gigantische complex heeft een erg gave uitstraling, ook door de soms best aardige graffiti die het gebouw (ont)siert.
    Ook een oud universiteitsgebouw was mooi om aan te doen als onderdeel van dit urban exploring bezoek. Oude collegezalen en scheikundelokalen met graffiti zijn erg mooi om in je eentje doorheen te waren. Je kunt ook de daken op. Maar let op: het is eigenlijk niet de bedoeling om hier rond te waren.
    Verder is het nieuwe stationsgebouw een geweldig voorbeeld van moderne architectuur.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kiki
    op 06-04-2019
    26 landen bezocht • 56 reviews • 9 waarderingen
    3

    “Mooi weekendje weg”

    Luik is mooi voor een weekendje weg bij de buren.
    Montagne de Bueren is een straat met 374 treden en zeker leuk is voor als je niet weet wat je kan gaan doen.
    Daarnaast vind ik Het Grand Curtius een echte aanrader. Dit is een museum met archeologische vondsten en kunst. Niet zo groot als grote steden, maar zeker wel de moeite waard om te bezoeken.

    Tip voor fotografen:
    - STATION LUIK-GUILLEMINS is geopend sinds 2009, dit station is een mooie spot om te fotograferen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Maïté Berghmans
    op 29-11-2017
    9 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Leuke stad als daguitstap”

    Als je met de trein aankomt, kom je al in een speciaal station terecht. In het station is er ook een museum aanwezig met tijdelijke exposities. Nadien kan je rondwandelen in het centrum en de beroemde trappen doen. Het is ook gewoon fijn om hier te shoppen. Tijdens de kerstmarkt heerst er een fijne sfeer.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Barbara Vd Smissen-Nurczyk
    op 27-11-2017
    31 landen bezocht • 13 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Niet bijzonder”

    Luik is gelukkig niet meer zo vies al een aantal jaar geleden maar echt veel is er nog steeds niet te doen helaas. De Luikse wafels zijn lekker maar om daarvoor helemaal naar Luik te gaan is niet aanbevolen. Als je in de buurt bent en je bent nieuwsgierig zeker er naartoe gaan maar er zijn zoveel andere mooiere steden in België. Dit zou mijn laatste keuze zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Piet
    op 26-11-2017
    25 landen bezocht • 27 reviews • 5 waarderingen
    1

    “Geen aanrader”

    Er is weinig te beleven in Luik. Ik zou deze stad dan ook niet aanraden, behalve als je toevallig in de buurt bent. Je kunt er wel oké winkelen, maar dat is het dan ook. Mensen zijn over het algemeen niet zo vriendelijk, met name als je geen Frans spreekt. De stad is niet meer zo vies dan een aantal jaren geleden, maar nog steeds niet bijzonder mooi. Een Luikse wafel is dan wel weer lekker, maar deze kun je ook buiten Luik eten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjon de Melker
    op 24-11-2017
    11 landen bezocht • 13 reviews • 46 waarderingen
    5

    “Ambléve, prachtige rivier in de provincie Luik.”

    We hebben in België onze vakanties altijd in de buurt van een rivier gehouden. Met een tentje aan een stromende rivier staan en inslapen met het geluid van het water is iets heerlijks. Een van onze favoriete rivieren is de Amblève. Het bekendste deel is misschien wel de waterval van Coo, maar voor ons is het mooiste deel de stroming bij het plaatsje Aywaille, waar de rivierbedding vol ligt met enorme rotsblokken. Een legende vertelt dat de rotsblokken er terecht kwamen door een pact tussen de duivel en de molenaar van de Fonds de Quarreux, Hubert Chefneux. Vanuit Aywaille is er een prachtige wandeling langs de rivier.
    Al met al is het een gebied dat erg tot de verbeelding spreekt en waar je heerlijk kunt wegdromen aan de rivieroever.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ann
    op 17-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Leuk voor een dagje”

    Luik stond voorheen bij mij bekend als een erg vieze stad, maar er is flink wat veranderd. De huizen langs het station zijn nog steeds niet echt om over naar huis te schrijven, maar de binnenstad is een stuk schoner geworden. Wij gingen met de trein, en het station is de afgelopen jaren flink verbeterd! Verder kun je gemakkelijk door de stad wandelen, waar je de kathedraal kunt bezoeken voor wat rust. Wij hebben hier voornamelijk gewinkeld, en natuurlijk wafels geprobeerd. Erg lekker! Het is niet mijn favoriete stad van België en ik zou er dan ook niet langer dan 2 dagen blijven, maar het is zeker wel gezellig voor een weekendje weg.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Luik stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Luik reiservaring en tips!

Ben jij in Luik geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?