Angkor Wat ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

59 Angkor Wat reiservaringen en tips

Geweldig

69%

Tof

24%

Wel oké

5%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Profiel Reizende Annie
    op 13-05-2019
    23 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Niet overslaan”

    wij hebben er voor gekozen om een 3daagse pas voor Angkor te kopen, waar Angkor Wat deel vanuit maakt. Inmiddels hebben miljoenen toeristen hun weg naar Angkor gevonden, en Angkor Wat is ook de tempel waar het vaak het drukst is. Als je het een beetje slim plant kun je je zo door Angkor bewegen dat je het minste 'last' hebt van massatoerisme. Hoe dan ook, deze bestemming in Cambodja mag je echt niet missen!

    Onze favoriet naast Angkor Wat, was Angkor Tom. Ongelofelijk prachtig. En wat voelt het bijzonder om rond te dwalen in Angkor en je voor te stellen hoe dit jaren geleden moet zijn geweest. Je kunt er voor kiezen om zelf rond te fietsen in Angkor maar de afstanden zijn best wel groot. Huur daarom een tuk tuk voor een paar dagen, jouw persoonlijke gids brengt je dan overal rond en dat is echt ideaal.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    op 11-05-2019
    61 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Hoogtepunt van Cambodja”

    Het mysterieuze van deze plek zoals in de film Tomb Raider is vergelijkend. Angkor Wat en Ankor Thom zijn de mooiste complexen. Ta Prohm,is de beroemde tempel van Tomb Raider en ook zeker de moeite waard. Wat ik van tevoren niet wist is dat Angkor Wat uit verschillende complexen bestaat die ver van elkaar af liggen. Het is dan ook niet te lopen, je zal met een auto of brommer (vergeet je helm niet anders krijg je een boete) verder moeten rijden. Vanuit Siem Reap is het ongeveer 10 km rijden. Er is zoveel te zien dat je dit niet in 1 dag kunt zien. Gelukkig kun je ook een pas voor 3 dagen of een week aanvragen. Om deze pas te krijgen zul je in de ochtend eerst in een lange rij moeten staan, omdat er veel mensen zijn die deze bijzondere plek willen zien. En dat snap ik helemaal, want dit is toch echt het hoogtepunt van Cambodja.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Willem
    op 10-05-2019
    26 reviews • 5 waarderingen
    2

    “Te toeristisch”

    Hier moet je geweest zijn en rondgelopen hebben, maar het is echt te toeristisch. Er komen bussen vol toeristen aan, wat de charme van het prachtige complex niet ten goede komt. Als je hierdoor kunt kijken, dan zie je een immens prachtig bouwwerk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 09-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 22 waarderingen
    5

    “Prachtig en een must om te bezoeken”

    Angkor Wat is eenvoudig te bezoeken vanuit Siem Reap. Siem Reap is leuk maar het absolute hoogtepunt is een bezoek aan Angkor Wat. Boek een privé chauffeur (tuktuk) en zie 's morgen om 5 uur de zon opkomen boven het complex dit is werkelijk FANTASTISCH!! Sla dit dan ook niet over!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 03-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Ankor Wat tempels”

    Deze bestemming staat erg hoog in mijn 500 musts van de Lonely Planet en ik begrijp heel goed waarom.
    Dit is zo tof! We hadden een dagtour gedaan naar verschillende tempel en elke tempel heeft zo z'n eigen charme. De Angkor Wat is mega groot en een hele dag is zeker wel nodig om alles te kunnen bewonderen. Misschien zelfs wel twee.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Pistoor
    op 27-04-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Adembenemend mooi”

    Hoogtepunt van mijn reis door Cambodja is toch echt Angkor Wat. Hier is zoveel te zien, ja het zijn allemaal tempels, maar oh wat zijn ze divers! Aanrader is om een meerdaagse toegangsticket te kopen zodat je ook een zonsopkomst en zonsondergang binnen Angkor Wat kunt meemaken. Sanitaire gelegenheden zijn er genoeg te vinden in Angkor Wat, er zijn diverse toiletgebouwen te vinden (waar ook wc potten aanwezig zijn en niet alleen hurk toiletten). Wij zijn met een tuk-tuk chauffeur van tempel naar tempel gereden. Dit is heel praktisch omdat een local goed weet welke tempels echt het bezichtigen waard zijn en welke minder de moeite waard zijn (waar je dan alleen langs rijd in plaats van echt een bezoek te brengen).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    op 17-04-2019
    23 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Meer tempels bij elkaar ga je niet krijgen”

    Als je naar Siem Reap gaat dan kun je Angkor wat natuurlijk niet overslaan. Een immens groot complex vol met prachtige tempels, de meeste nog in goede staat. Indien dit de eerste keer is dat je tempels in Azie gaat bezoeken dan kun je er prima de hele dag voor uit trekken en je er ook de hele dag vermaken. De meeste tours worden aangeboden vanaf zonsopgang, dit is een erg bijzondere ervaring om de zon te zien opkomen achter de tempel maar hou er wel rekening mee dat je je fotospot deelt met zon 1000 chinezen en andere reizigers. Good luck dus om het perfecte plaatje te schieten :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Thom
    op 15-04-2019
    57 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    3

    “Mwah..”

    We wilden heel graag naar Angkor Wat, maar vonden het stiekem wel een beetje tegenvallen. Alle toeristen verzamelen zich bij het meertje om naar de zonsopkomst/zonsondergang te kijken. Wij zijn in het complex zelf ergens gaan zitten, en dan kun je er veel meer van genieten. Het was een prachtig complex, maar er hing geen magische sfeer zoals je bij andere tempelcomplexen soms wel hebt. Het was te toeristisch.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel debbie
    op 14-04-2019
    34 landen bezocht • 84 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Geweldig!!”

    De prachtige tempels van Angkor zijn een echte aanrader en niet te missen. Dit is een prachtig tempelcomplex waar wij 3 dagen doorgebracht hebben. Wij kozen ervoor om elke dag een stukje te doen omdat het erg heet was. Wij bezochten in de ochtend en begin van de middag en tempel, en gingen de rest van de dag lekker zwemmen om de volgende ochtend weer verder te bezichtigen. Je kunt een toegangsticket voor 1 dag kopen, maar ook voor meerdere dagen. Angkor is een gebied van 400 km² groot vol met tempels en ruïnes van oude tempels uit het Khmerrijk. Het gebied is enkel te bezoeken per tuktuk of per paard. Het is veel te gevaarlijk om te lopen vanwege de landmijnen die overal liggen. De tempel Angkor Wat wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Dit is verreweg de belangrijkste en meest bezochte tempel van Angkor. Je mag overal in en op, je kunt alles aanraken en alles zien. Niks is afgezet. Dat maakt dit zo speciaal.
    Wij vonden het een speciale ervaring om met een luchtballon boven Angkor Wat te vliegen!
    Verder hebben wij ook Angkor Thom bezocht en de tempel Bayon. Deze is vooral bekend door zijn 54 torens die elk vier gezichten afbeelden. Heel mooi. Deze tempel is gedeelte vergroeit met de natuur en is gebruikt in de film tomb raider.
    Er zijn vele tempels en ruines te bezichtigen in Angkor. Kijk vooraf goed wat je wil zien en informeer je tuktukchauffeur. Het gebied is namelijk erg groot!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel A.L. de Swart
    op 13-04-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Angkor wat ”

    We hebben het wereldwonder macchu picchu gezien wat geweldig was, aangezien angkor wat ook op deze lijst staat hebben we besloten om van Vietnam een vlucht te nemen naar Cambodja om deze tempels te bekijken. Wij snappen dat het bij de wereldwonderen hoort. Een aantal dagen tempels bekeken en iedere tempel weer helemaal anders. Smiddags en s'avonds dichtbij sluitingstijd duidelijk veel rustiger omdat de bussen toeristen dan weer weg zijn. Huur een tuktuk voor een paar dagen en ga ervoor.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Angkor Wat reiservaring en tips!

Ben jij in Angkor Wat geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?