• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Battambang ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

14 Battambang reiservaringen en tips

Geweldig

14%

Tof

57%

Wel oké

21%

Niet zo

7%

Vreselijk

0%

 • Ellen op 16-02-2017

  “Terug in de tijd in Battambang”

  We bezochten Battambang als tussenstop voordat we naar angkor wat gingen.
  Het stadje Battambang is nog niet erg ontwikkeld, winkelketens en westers eten zul je hier niet vinden. We fietsten hier een dagje rond en waren erg verwonderd, alles lijkt op elkaar. 1000en winkeltjes en kraampjes met heerlijke barbecue.
  Hotels en eten en drinken zijn in Battambang rrg goedkoop.
  De markt langs de rivier is erg leuk. Uitstapjes naar diverse tempels zijn makkelijk te maken.

 • Roy van Staaij op 14-01-2017

  “Natuur in Battambang”

  Een leuke tussenstop tussen Siem reap en Phnom Penh. Wij hebben hier 1,5 dag besteed, dit was genoeg. Er is in de stad zelf niet veel te doen, zoals de ober tegen ons vertelde, het toerisme is in opkomst. Prima hotels te boeken, wij sliepen in het Holiday Hotel, een vriendelijke eigenaresse heeft voor ons een scooter geregeld en veel uitleg gegeven over de omgeving.
  Maak een ritje met de bamboo trein, je sjeest door prachtig groene natuur, je bent hier ongeveer 1,5 uur aan kwijt. Op het eind punt kun je wat rond kijken in een dorpje, hier is niet veel te doen, de kindjes uit het dorp staan je al op te wachten om hun zelgemaakte armbandjes te kopen.
  Bezoek de Killing Caves en de Bat caves, beide op dezelfde plek. Wij hebben voor de Killing caves een auto naar boven geregeld. Op de scooter mochten we niet naar boven en te voet, daar was het echt te steil voor. De Killing caves stellen niet veel voor maar wederom een bezoekje waard. Geen leuk bezoek maar je leert weer wat over het heftige verleden van Cambodja. De " gids" bracht ons ook nog naar een tempel bovenop de berg waar je een prachtig uitzicht hebt over de groene omgeving. Zorg dat je rond 17.30 beneden bent en zie de duizenden vleermuizen uit de grot vliegen, heel apart om te zien.
  De wegen rondom Battambang zijn goed, op een scooter is het heel goed te doen. Wel is het een lange ruk naar de Caves, zorg dat je genoeg benzine hebt en neem water mee voor onderweg. Bij de Caves zijn wat eet tentjes, gezellig zitten langs de rotswand.

 • Marianne Borger op 17-12-2015

  “Vrijwilligerswerk in Battambang”

  Battambang is een plekje ten Westen van Siem Reap. Het is een van de grotere steden in Cambodja en van hieruit zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Het beste wat je kan doen is een tuc tuc voor een dag huren om de omgeving te verkennen. In de omgeving zijn onder andere de beroemde bat-caves, de bambootrain en een hoop andere mooie tempels te bekijken. Wat dit plekje voor mij echter echt bijzonder maakte was de mogelijkheid om vrijwilligershulp te geven zonder al te veel geregel van te voren, ik en mijn twee andere reisgenoten liepen er toevallig tegenaan. In een cafétje in de buurt zagen wij een advertentie hangen van een jonge leraar die om hulp vroeg op de school waar hij werkte. Ons leek dit heel leuk om eens te gaan kijken, al was het een wilde gok, want we hadden geen idee wat te verwachten. Hij vroeg om toeristen die een dagje mee wilde lopen op de school om met de kinderen Engels te oefenen. Aan de eigenaar van het café gevraagd om de leraar te bellen en binnen een kwartier stond hij bij ons aan tafel om uit te leggen waarom deze advertentie er hing. Zo gezegd zo gedaan, de volgende ochtend stond hij ons op te wachten met twee scooters om ons mee te nemen naar het schooltje. Alleen had ik dit niet snel gedaan, maar we waren met zijn drieën en hadden na het gesprek dat we hadden met de leraar een goed gevoel over de situatie. Het schooltje lag net buiten de stad en een mooi ritje door de natuur van 20 minuten bracht ons bij deze plek. Die dag hebben we de hele dag met de schoolkinderen doorgebracht, de kinderen les gegeven en ook onze bijdrage van schriften, boeken en pennen (niet verplicht) werden erg gewaardeerd. Uiteraard was dit een ervaring van een dagje, maar ook de mogelijkheid om langer hier te blijven is er zeker, de hulp is erg gewenst! Voor ons kon dat helaas niet gezien het strakke reisschema. Mochten mensen interesse hebben, google op 'Heang Cambodia' en je vindt de school en de leraar vanzelf.

 • Wout of the World op 21-11-2015

  “Back to basic!”

  In vergelijking met de andere steden in Cambodja is Battambang echt iets voor natuurliefhebbers. In de omgeving liggen mooie bossen, met bergen, grotten en rijstvelden. Ook kan je een bezoek brengen aan wijngaarden, want hier komt veel wijn vandaan!
  Aan te raden is een tripje met de bamboo train, een ouderwets karretje op een rails dwars door de middle of nowhere, welke eigenlijk de naam
  'Trein' niet mag dragen.
  De stad zelf stelt weinig voor, maar heeft wen hele relaxte sfeer.

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Battambang reiservaring en tips!

Ben jij in Battambang geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief