Battambang ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

14 Battambang reiservaringen en tips

Geweldig

14%

Tof

57%

Wel oké

21%

Niet zo

7%

Vreselijk

0%

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 13-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    4

    “kleine gezellige stad, het echte cambodja”

    Hier moet je komen om even te bekomen van het hectische siem reap. De stad zelf heeft niet veel bezienswaardigheden maar wel veel lekkere restaurantjes waarbij ze vaak ook de lokale bevolking steunen. Onze overnachting hier was slechts 9 usd per nacht voor 2 p in een privé kamer wat dit onze goedkoopste plek in cambodja maakt. We maakten een uitstap naar de bamboo trein (niet meer de oorspronkelijke, 5usd) wat ondanks het een toeristische val is toch wel leuk was, en naar de vleermuizen grotten. Hier kregen we een enorm persoonlijke uitleg van de verschrikkelijke recente geschiedenis met oa de killing cave. Het phare circus is een echte aanrader en ééén van de beste ervaringen in cambodja.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Herma Luiten
    op 14-04-2019
    27 landen bezocht • 23 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Relaxt dorpje met indrukwekkende omgeving!”

    Battambang is een fijne plek om te verblijven, ik zou het zeker niet overslaan op je reis door Cambodja. Op de nachtmarkt kun je heerlijk en goedkoop eten, maar je kunt er bijvoorbeeld ook cocktails drinken in een rooftop bar. De bamboo train, waar Battambang bekend om staat, zou ik niet perse aanraden. Het is best grappig, maar ontzettend toeristisch. Aan het einde zijn wat toeristenwinkeltjes, waar er vooral veel kinderen op je afkomen om je armbandjes te verkopen. Sneu om te zien en dit moet je zeker niet in stand houden!

    Het hoogtepunt van ons bezoek aan Battambang was de omgeving. Wij huurden een tuktuk voor de dag (je kunt natuurlijk ook zelf scooter rijden) en hadden een hele toffe chauffeur. Hij vertelde van alles en nam ons mee door de mooie omgeving. Langs het platteland, prachtige rijstvelden en kleine dorpjes. Af en toe stopte hij om iets te laten zien en uit te leggen. We klommen heel wat treden voor een oude tempel, ook erg gaaf. Maar vooral de Killing Cave was erg indrukwekkend. En ook zijn persoonlijke ervaringen uit de tijd van de Rode Khmer waren niet mis. Dan gaat de geschiedenis echt leven.

    We bezochten ook de bat cave, waaruit bij zonsondergang en tig duizenden vleermuizen komen vliegen. Het is een eindeloze zwerm die uit een grot in de bergen komt. Het schouwspel duurt dan ook iets van een uur, hoewel je het voor die tijd wel gezien hebt. Gaaf om mee te maken! Al met al Battambang dus zeker niet overslaan! Dikke aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 10-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Leuk stadje voor 1-2 dagen”

    Battambang is een leuk stadje, maar niets bijzonders. In de directe omgeving zijn een paar interessante dingen, zoals een Killing Cave, een grot vanuit waar je enorme zwermen vleermuizen kunt zien en het bamboetreintje. In de avond kun je er leuk en gezellig zitten aan de rivier om wat te eten. Er zijn een paar goeie hostels, maar het is vooral een tussenstop waar je niet al te lang wilt blijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Veerle Schellen
    op 08-04-2019
    28 landen bezocht • 28 reviews • 1 waardering
    4

    “Battambang”

    In Battambang heb ik een half day tour gedaan naar de bamboo train, killing cave en bat cave. De bamboo train vond ik erg toeristisch, maar de killing cave was indrukwekkend en de bat cave was erg leuk om te zien. Daarnaast heb ik een Battambang een kookcursus gevolgd. We hebben hier spring rolls, lok lak, amok fish en een bananen dessert gemaakt. We hebben goede, duidelijke uitleg gekregen over hoe het moest en het eten was heerlijk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels Verhoeven
    op 29-12-2017
    35 landen bezocht • 28 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Alledaags leven in Cambodja, don't miss Battambang”

    Battambang mag je zeker niet overslaan als je in Cambodja bent. Het is veel puurder dan de twee grote steden die Cambodja te bieden heeft. Een voor de hand liggende tip, maar zeker de moeite waard... Huur een scooter. Zorg er alleen wel voor dat je rustig rijdt (zeker 's avonds), want de wegen zijn niet altijd van geweldige kwaliteit en kunnen je enorm verrassen. Het is ontzettend de moeite waard om naar het gebied te gaan waar in de avond alle vleermuizen tevoorschijn komen. Maak zelf een route en vergaap je aan de prachtige natuur. Daarnaast is het in Battambang een must-do om gewoon lekker door het stadje te struinen en te zien hoe de mensen in Cambodja leven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    op 30-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Battambang zeer de moeite waard”

    Met de boot gingen wij van Siem Reap naar Battambang, deze tocht heeft 10uur geduurd.
    Het was een mooie ervaring, je kwam langs verschillende dorpjes en alle mensen zwaaiden als ze langskwamen. Onderweg viel de motor nog een paar keer uit, maar die kregen ze gauw weer aan de praat.

    We werden opgewacht door een tuktukchauffeur die gestuurd was door ons hotel pha ka villa hotel.
    Waauw wat een fantastisch hotel, we werden zeer vriendelijk ontvangen met wat drinken en fruit. Hier doen ze echt alles voor je.
    In de avond loopt er iemand met een zaklamp met je mee naar je huisje, die erg schoon en fris was. Ontbijt was erg lekker en goed. Je kon zelfs een lunchpakket meekrijgen.
    Bij ons hotel stond een tuktuk chauffeur die met ons voor 20dollar de hele dag op pad ging09.00-20.00. We hebben hem gevraagd om zoveel mogelijk cambodja te laten zien en minder de toeristische dingen.
    Natuurlijk wilde wij wel op de bambootrein, erg leuk om mee te maken.
    Daarnaast hebben wij nog mooie tempels en grotten gezien. Ook bij een grot vlogen rond schemer de vleermuizen uit erg gaaf om te zien.
    Heb daar ook stickyrice geprobeerd , vond het zelf wat minder, overal langs de weg te verkrijgen voor 20eurocent.
    We hebben erg lekker gegeten aan het water sangker rivier, weet helaas niet meer hoe het restaurant heette.

    zeer mooie plaats in cambodja

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tessa
    op 30-10-2017
    26 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Laidback”

    Battambang was relaxt.. Het dorpje zelf is niet speciaal. Er hing wel een goede sfeer. De bambootrain is echt enorm toeristisch. Verder lekker rondgefietst en op de manier de omgeving verkend. Dat was leuk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Britt Jespers
    op 28-10-2017
    33 landen bezocht • 55 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Battambang was verrassend”

    In Battambang hebben we een hele leuke dag gehad. In de straat met vele restaurantjes zat een leuk café, een soort sportcafé. Daar kon je allerlei spellen doen. De eigenaar was ook super vriendelijk. Verder hebben we heerlijk rondgelopen in de stad. Battambang heeft een paar leuke tempels. De poort met de drie hoofden vonden we erg bijzonder. Het bamboetreintje blijkt ook een aanrader te zijn, maar die hebben wij helaas gemist. We sliepen in het Shang Hai Guesthouse, echt géén aanrader!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariëlle Plug
    op 28-10-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    2

    “Battambang ”

    De boottocht vanaf Siem Reap naar battambang was fantastisch! Eenmaal aangekomen in battambang viel het ons erg tegen. Het was heel erg rustig( september), bijna niemand op straat en in de avond was het lastig om een restaurant te vinden wat open was. Snel weer weggegaan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Myrthe Schudy
    op 27-10-2017
    17 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    3

    “de bamboetrein is hilarisch”

    De bamboetrein is echt een must! Hilarisch om te doen, vooral als je aan de kant moet voor tegenliggers. Voor de rest is het een aardig stadje, met de killing caves en de batcaves, maar voor de rest niet heel veel bijzonders. Wel lieve, gastvrije mensen. Ohh en doe een kookcursus hier! In Siem Riep en Phnom Penh zijn ze de dubbele prijs.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Battambang reiservaring en tips!

Ben jij in Battambang geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?