Kampot & Kep ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Kampot & Kep reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

40%

Wel oké

20%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Herma Luiten
    op 20-05-2019
    27 landen bezocht • 23 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Relaxt dorpje in een prachtige omgeving”

    Ik vond Kampot een van de meest relaxte plekjes in Cambodja! Het is een heerlijk dorpje aan een rivier en met een prachtige omgeving. Die moet je dan ook zeker verkennen! Wij deden een dagtourtje naar het Bokor National Park. Het was vrij mistig bovenin de bergen, maar dat gaf juist een extra mysterieuze sfeer rondom de oude vervallen gebouwen die je er tegenkomt uit de tijd van de Franse bezetting. We bezochten ook een prachtige waterval. Vanaf de rivier (met een boottocht) kun je de geweldige zonsondergang bekijken, ook een aanrader! Ook huurden we een tuktuk, die ons door het platteland reed langs allerlei kleine dorpjes. Ook langs de peperplantages waar Kampot bekend om staat. Uiteindelijk kwamen we uit in Kep, waar we heerlijke krab hebben gegeten op de krabmarkt. Supervers! Je kunt in Kampot ook heerlijk eten op de nachtmarkt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 17-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    5

    “relaxen langs het water”

    Kampot is één van mijn favoriete plaatsen in Cambodja. Hier kan je perfect tot rust komen en toch nog genoeg te doen hebben om je niet te vervelen. Probeer zeker langs het water te logeren; zodat je smorgens kan opstaan met een frisse duik. In kampot waren er enorm veel projecten te vinden die de locale bevolking steunen. Yoga voor een goed doel met een vers ontbijt wat wil je nog meer. Je huurt best een scooter om op verkenning te gaan (6 usd per dag). Een topper is om de bergen in te rijden en bokor mountain te bezoeken en te verdwalen in een overwoekerende jungle met oude gebouwen. Als je dan nog een beetje verder de bergen inrijdt kom je bij prachtige watervallen terecht (waar wij helemaal alleen waren, verspreid over drie levels). Ga zeker ook een kijkje nemen bij de zoutvelden bij zonsondergang!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 09-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 22 waarderingen
    5

    “Een echte aanrader!”

    Kampot mag je eigenlijk niet missen als je door Cambodja reist, wij hebben hele mooie herinneringen aan deze plek.
    Kampot staat bekend om de Bokor mountain waarbij je met een scooter of tuktuk door de jungle naar de top kan afreizen om vervolgens verlaten (spookachtig) panden kan bezichtigen zoals een kerkje, een casino en het oude treinstation. Dit is een hele bijzondere ervaring. Naast Bokor Mountain is het zeker de moeite waard om naar de andere kant van de stad af te reizen om naar de Peperplantage te gaan dat gerunt wordt door Franse eigenaren. Hier worden gratis rondleidingen gehouden, heel bijzonder!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patrick van der Linde
    op 27-04-2019
    40 landen bezocht • 31 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Zeker niet zo hip als wordt gezegd”

    Kampot werd aan ons beschreven door reizigers als het Pai van Cambodja. Pai is een heel hip en leuk backpackersplaatsje in het noorden van Thailand, daar vonden we het geweldig dus besloten we ook naar Kampot te gaan. We waren echter best wel teleurgesteld. Alhoewel Kampot zeker een leuke plek is waar je heerlijk in de omgeving kunt scooteren vonden wij het zeker geen hip backpackersplaatsje. Ook hier zijn verhalen dat de Chinezen willen investeren, laten we hopen dat Kampot zichzelf kan ontwikkelen want er zit wel zeker potentie in deze plaats. Ik zou het je ook zeker niet afraden om Kampot te bezoeken al is het al alleen om de Bokor Hill op te rijden. Over Kep voelde wij ons hetzelfde. Het is zeker een leuk plekje om even te bezoeken maar veel tijd hoef je er niet in te steken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 13-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Supertoffe plaatsjes voor een paar dagen”

    Kampot was mijn eerste ervaring met Cambodja: een Durian-monument, de supertoffe locatie Bokor Hill station in het gelijknamige nationale park, een vuurvliegjes boottocht (die je kunt overslaan, volgens mij was het nep), met de tuktuk door de afgelegen gebieden, de vismarkt en het strand van Kep, happy pizza in Kampot, de peperplantages en zoutvelden... Je kunt gemakkelijk een paar dagen vullen in deze relaxte plaatjes met goedkoop en lekker eten.

    Houd er wel rekening mee dat er buiten de hoofdweg buiten de bebouwde kom geen verharde wegen zijn. Dat is dus wel pittig scooter rijden. Met een tuktuk schudt je al flink door elkaar, goed om te weten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Veerle Schellen
    op 08-04-2019
    28 landen bezocht • 28 reviews • 1 waardering
    5

    “Heerlijke sfeer! ”

    Met een scooter heb ik de omgeving van Kampot en Kep bezocht. In Kampot vond ik het Bokor National Park erg leuk om doorheen te rijden en de weg was goed te doen. Ook ben ik een dag naar de Pepper farm, secret lake, cave temple en salt field geweest. Dit heb ik met een tour gedaan omdat ik wat meer informatie wilde over de verschillende plekken. Ik was alleen en ben bij een gids achterop de scooter mee geweest. Erg leuke ervaring!

    In Kep ben ik naar het National Park en naar de crab market geweest. Het national Park vond ik niet super bijzonder, maar de markt was erg leuk en de krab die ik daar heb gegeten was heerlijk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Niels Verhoeven
    op 30-12-2017
    35 landen bezocht • 28 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Be a Mad Monkey by driving a scooter”

    Er is maar 1 onbetwistbare tip voor Kampot... Huur een scooter en trek eropuit! Er is een National park waar je een mooie, oude kerk kunt bezoeken, een oud casino (heeft ook dienst gedaan in een James Bondfilm) en eigenlijk is de hele omgeving prachtig. De weg hiernaartoe is er al een om je ogen flink de kost te geven. Kies zelf hoe lang je waar blijft en maak er een lekker dagtochtje van. Verder ben ik een enorm fan van de Mad Monkeyketen. Het voelt hier als thuiskomen en er liggen overal nieuwe sociale contacten op de loer. Ze hebben dit concept enorm goed uitgewerkt en het is ook echt een verrijking van Kampot.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tim de Vries
    op 30-11-2017
    47 landen bezocht • 26 reviews • 25 waarderingen
    3

    “Scooter rijden door de bergen”

    Kampot is een plaatsje net over de grens bij Vietnam en perfect als tussenstop. Er zijn vele eet mogelijkheden en we hebben zelfs Tapas en Gin Tonics kunnen bemachtigen. De volgende dag hebben we 2 scootertjes gehuurd en richting het National Park gereden. Een super mooie rit van 20 kilometer omhoog. Na een heftige regenbui zijn we omgedraaid en richting de peper farm gereden. De hobbelige weg er naar toe bracht ons naar een peper farm waar de bekende 'Kampot Peper' werd gemaakt. Een leuke en leerzame rondleiding waarbij we allerlei verschillende pepers mochten proeven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tessa
    op 30-10-2017
    26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Huur een scooter”

    Huur een scooter en ontdek de omgeving. Verschillende grotten onderweg te zien. Leuk! Beetje het plattelands.. Kep is echt een vissersdoorje. Hier is ook een markt die je zeker moet zien. De aapjes in de omgeving. Kampot een knus plekje. Tip: doe een blind handschoenen massage

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee De Boer
    op 29-12-2015
    23 landen bezocht • 7 reviews • 1 waardering
    4

    “Krab eten!”

    Wij zijn 3 dagen in Kep verbleven in een prachtig resort; Darcia Resort.
    In Kep zelf was het heel rustig. Er zijn prachtige stranden en er is een vlindertuin boven in de bergen.
    Kep betekent krab en dat is er ook vollop te krijgen! We zijn aan het einde van de dag met de tuktuk naar de krabmarkt gereden waar we hebben gezien hoe deze krabben worden gevangen, bewerkt en gelijk worden verkocht.
    Bij deze markt, aan het strand, vind je ook verschillende restaurantjes waar je deze verse krab kunt eten.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kampot & Kep reiservaring en tips!

Ben jij in Kampot & Kep geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?