Killing Fields ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

27 Killing Fields reiservaringen en tips

Geweldig

48%

Tof

26%

Wel oké

15%

Niet zo

0%

Vreselijk

11%

  • Profiel Annette
    op 11-05-2019
    61 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Emotionele plaats”

    Tja hoe kun je deze plek nou waarderen in geweldig, tof of wel oké? Het is een plaats waar veel is gebeurd en dat voel je meteen zodra je langs de velden loopt. De audiotour zorgt dat je meer informatie hoort over de verschrikkelijke dingen die zich hier hebben afgespeeld. Als je het verhaal hoort bij de killing tree, dan vraag je je af hoe mensen zulke dingen hebben kunnen doen. Het heeft even geduurd voordat ik weer helemaal mijzelf was, zo'n indruk heeft het achter gelaten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michelle  van Beek
    op 09-05-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 15 waarderingen
    3

    “Kippenvel ”

    Je moet natuurlijk naar de Killing fields als je Cambodja bezoekt. Bizar om te bedenken wat hier allemaal is gebeurd onder het regime van de rode Khmer, en dat nog maar 40 jaar geleden ongeveer. Je krijgt echt kippenvel als je hier rond loopt, persoonlijk had ik dit helemaal met de killing tree waar kinderen en baby's tegenaan werden geslagen. De audio tour is echt een toegevoegde waarde, omdat je zo de verhalen en geschiedenis te horen krijgt per onderdeel waar je staat.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marthe Joosten
    op 02-05-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Een noodzakelijk bezoek”

    Na mijn bezoek aan de Tuol Sleng gevangenis, ging ik, net als de mensen die gevangen zaten in Tuol Sleng, richting de Killing Fields. De naam is een beetje misleidend. Ja, hier werden mensen vermoord, maar dit was slechts één van de tientallen Killing Fields waar dit gebeurde in de tijd van Pol Pot. Dit is alleen de bekendste. Normaal ben ik niet van de audio-tours, maar hier was het echt een toevoeging. Persoonlijke verhalen worden afgewisseld met de bredere historie, gedichten en muziek. Je krijgt echt een gevoel mee. Het meest lugubere is nog de boom waar kinderen tegen werden doodgeslagen. Bizarre plek, maar wel een must-visit tijdens je trip in Cambodia, om iets te leren over de tragische recente geschiedenis van het land.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Barbara Martens
    op 27-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Indrukwekkend en niet te beschrijven...”

    Geen woorden voor... Een trip naar de gevangenis S21 en de Killing Fields moet je zeker niet overslaan als je in Cambodja bent. Wat indrukwekkend! En dan te bedenken dat zich dit nog helemaal niet zo lang geleden heeft afgespeeld... Bij zowel S21 als bij de Killing Fields loop je rond met een koptelefoon op. Je kunt er zelfs voor kiezen om de verhalen in het Nederlands aan te horen, waardoor het nog harder binnen komt... Geen woorden voor, dit moet je gewoon zelf hebben gezien en gehoord...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    op 17-04-2019
    23 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Niet te beschrijven”

    Indien je in Cambodja bent moet je bijna een bezoek brengen aan de Killing Fields. Toen ik hier naartoe ging had ik eerlijk gezegd nog geen idee van de Cambodjaanse historie en wat zich heeft afgespeeld in dit land nog niet zo lang geleden, om die reden was ik geschokt toen ik arriveerde bij de zogenaamde Killing Fields. Zodra je aankomt lijkt al het geluid uit de omgeving verdwenen te zijn, en je voelt de nasleep van de verschrikkingen die hier hebben plaatsgevonden. De Killing Fields worden bijgestaan door een audiotour en als je daar rondloopt met je koptelefoontje op weet je gewoonweg niet wat je meemaakt. Het is zo intens verdrietig en onwerkelijk om de bordjes te zien bij bomen waar kinderen bij de voeten zijn gepakt en dood zijn geslagen tegen de bomen, de mensen op een rijtje moesten gaan zitten en geexicuteerd zijn. Kleding en botten van de mensen liggen nog steeds in het park en de boom waar de kinderen tegen dood zijn geslagen is nu volgehangen met armbandjes. Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe het is om hier te zijn, maar indien je er in de buurt bent is het bijna noodzaak om er een bezoek aan te brengen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Thom
    op 15-04-2019
    57 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    1

    “Geen woorden voor.”

    Het was bizar. Zodra je er een voet zet, ben je stil. Het is niet voor te stellen dat er relatief zo kort geleden, baby's en kinderen werden doorgeslagen tegen bomen. Het heftigst is om daar rond te lopen met je koptelefoontje op terwijl je luistert naar heftige verhalen, en bordjes te zien met 'Don't step on bones'. Dan pas zie je dat er geen afval/plastic zakken op de grond liggen, maar dat dit botten en kleding in de grond zijn, die nu bloot komen te liggen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 10-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Heftig, indrukwekkend, geen woorden voor”

    Deze plek moet je gezien hebben als je iets wilt begrijpen of snappen van de Khmer Rouge en het verleden van Cambodja. Hoewel er diverse tours die kant opgaan, raad ik aan om zelf te gaan en een audiotour te nemen. Er is zelfs een Nederlandse versie! Op die manier heb je meer tijd en kun je in je eigen tempo rondlopen. De Killing Fields liggen net buiten de stad. Zelf ben ik met de fiets gegaan. Het is 11 km, dus ongeveer een uurtje in het lokale verkeer. Bereid je wel voor op een heftig bezoek. Al die verhalen gaan je niet in je koude kleren zitten. Wees respectvolk en stil. Draag gepaste kleding. Combineer het (eventueel op dezelfde dag) met een bezoek aan S21, de gevangenis vanuit waar veel gevangenen naar de Killing Fields zijn gebracht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolanda van Efferen
    op 09-04-2019
    22 landen bezocht • 40 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Verdrietige plek”

    Bij een bezoek aan de Killing Fields wordt een audiotour aangeboden. Het is heel leerzaam, maar ook moeilijk om te horen. Je kan je bijna niet voorstellen wat voor wreedheden hier hebben plaatsgevonden. Het wordt wel heel respectvol verteld. En ook goed dat dit verhaal gedeeld wordt met de wereld.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Veerle Schellen
    op 08-04-2019
    28 landen bezocht • 28 reviews • 1 waardering
    4

    “Killing Fields ”

    Een bezoek aan de Killing Fields was absoluut ontzettend heftig! We kregen de informatie via een audiotour en het was verschrikkelijk om te horen wat daar allemaal gebeurd was. Toch vind ik het iets goeds dat de geschiedenis wordt gedeeld met mensen en niet wordt ontkend. Hopelijk zal zoiets in de toekomst dan nooit meer voorkomen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    op 30-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Indrukwekkend en zeer emotioneel”

    Bij het reizen in een bepaald land vinden wij het belangrijk om wat mee te krijgen van de geschiedenis van het land.
    Met een brok in onze keel hebben wij de audiotour gevolgd. Tijdens deze hele toer hebben wij amper een woord tegen elkaar gezegd zo indrukwekkend was deze tour, die nederlands gesproken was.
    Het verschrikkelijke bewind wat Paul Pot heeft gevoerd is daar nog goed te voelen en te zien. Heftig wat deze mensen hebben meegemaakt.
    Je ziet zelfs op de grond nog kledingstukken liggen die tijdens de regen weer naar boven komen. De mensen laten deze stukken liggen tot dat ze te pakken met respect voor de overledene.
    Het hefstigste was toch echt de boom waar de kinderen aan zijn overledenen.. kippenvel en erg verdrietig.

    als je in cambodja bent moet je hier zeker een bezoek aan brengen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Killing Fields reiservaring en tips!

Ben jij in Killing Fields geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?