Koh Rong ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

13 Koh Rong reiservaringen en tips

Geweldig

54%

Tof

46%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Annette
    op 11-05-2019
    61 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Backpackers eiland”

    Ken je die eilanden die je altijd in films ziet? Witte stranden met palmbomen en in het midden jungle? Dit is zo'n eiland. Door middel van een speedboot wordt je naar het eiland gebracht. Het ritje is lang en niet zo fijn, de zee was erg ruw. Bij aankomst zijn de meeste ho(s)tels en restaurants meteen te zien. Ik wilde hierheen gaan om te gaan duiken, maar het zicht bleek heel slecht te zijn en heb daardoor een (andere) excursie gedaan. Met een boot wordt je naar verlaten strandjes gebracht (pas op voor de zandvliegjes), ga je snorkelen en ga je naar de andere kant van het eiland om te zien en te horen hoe de mensen daar leven. In de avond ga je zwemmen tussen het plankton dat oplicht als je gaat bewegen. Heel bijzonder! In de avond zijn er kroegentochten op het eiland en als je wilt dansen dan zijn er ook mogelijkheden. Pas op met drugs, je kunt er van alles krijgen maar je weet niet wat er mee gedaan is. Als je wat meer te besteden hebt (ongeveer 50 euro per nacht) dan kun je een nachtje slapen in een van de Treehouse Bungalows bij Koh Touch. Je hebt uitzicht over de zee wat zorgt voor een prachtig uitzicht bij zonsopgang en je hoort de geluiden van de dieren in de jungle als je in je bed ligt. Dit was wat mij betreft een ervaring om nooit meer te vergeten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 09-05-2019
    22 landen bezocht • 54 reviews • 22 waarderingen
    4

    “Zwemmen met lichtgevende plankton, geweldig!”

    Koh Rong is een fijn eiland waar je heerlijk aan het strand kan eten. Overdag kan je heerlijk op het witte strand vertoeven en via een mini jungle naar andere stranden kan lopen, zeker de moeite waard want wij hebben regelmatig apen gespot in deze mini jungle! Long beach is een mooi strand om naar toe te gaan. Op het eiland zijn er veel organiasties die een dagje snorkelen aanbieden. Alle organisaties bieden hetzelfde: snorkelen, vissen en bbq-en 's avonds. Wij hebben uiteindelijk de organisatie 'Hakuna Matata' gevonden waar wij de hele dag op pad mee zijn geweest: zij bieden namelijk meer dan de andere organisaties. Zo zijn wij naar verschillend eilanden gevaren waarbij we hebben kunnen snorkelen/zwemmen, we hebben ergens geluncht en we hebben 's avonds gezellig afgesloten met een cocktail. zeker aan te raden!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 08-05-2019
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    5

    “Prachtig!”

    Denk nog vaak terug aan Koh Rong. Voor mij een bestemming met een van de mooiste stranden die ik ook heb gezien, namelijk Long Beach. Toen wij hier waren was er bijna niemand. Hoe vaak kom je nog een paradijselijk strand van 5 km tegen waarbij je bijna de enige bent??
    Het hoofdplaatsje van Koh Rong is erg gezellig, met name 's avonds is het heel levendig, super veel backpackers op de been.
    Tip die ik hier al vaker voorbij heb zien komen: ga wat verder van het plaatsje af zitten. Wij zaten helemaal achteraan het strand, rustig maar toch dichtbij het plaatsje.
    'S ochtends wel oppassen voor de apen, laat je ontbijt niet onbeheerd achter, want ze zijn er als de kippen bij..
    Ik vond Koh Rong over het algemeen nog niet super toeristisch, maar het heeft alles in zich om dat wel te worden, dus wees er op tijd bij als je kan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Fenna
    op 23-11-2017
    14 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Niet zo mooi als Koh Rong Samloem”

    Mijn eerste eiland in Azië. Op Koh Rong zie je veel contrasten. Aan de ene kant heb je veel viezigheid en partygangers, aan de andere kant heb je prachtige stranden. Doordat het niet overal hygiënisch is worden veel mensen ziek op Koh Rong. Kijk uit wat je eet! Zelf heb ik alle dagen bij een goede pizzeria gegeten en daardoor nergens last van gehad.

    Na Koh Rong ben ik doorgegaan naar Koh Rong Samloem. Dit eiland sprak mij meer aan vanwege de rust. Ook de stranden waren naar mijn mening schoner en nog net iets witter en paradijselijker dan op Koh Rong. Mocht je op Koh Rong Samloem wel mensen willen ontmoeten ga dan naar Mad Monkey hostel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Loes
    op 26-10-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Onontdekt paradijs!”

    Koh Rong is een paradijs! Je kunt hier echt heerlijk relaxen. Verlaten witte stranden, helderblauwe zee, palmbomen en slapen in een houten hutje voor nog geen 5 euro per persoon per nacht. Volgens de lokale bevolking waren wij net op de tijd. De chinezen hebben het eiland opgekocht. Binnen nu en 3 jaar moet er een internationale luchthaven komen en worden er in recordtijd enorme resorts gebouwd. Echt zonde.. hopelijk loopt het niet zo’n vaart. Ben je op zoek naar een off the beaten bestemming, dan is het zeker een aanrader! Koh Rong staat bekend om de plankton in de zee die in het donker oplicht. Iedere avond gingen we dan ook even zwemmen/snorkelen. Zo bijzonder om die duizenden lichtjes onder water te zien. Helaas is het onmogelijk om vast te leggen met camera. Ik zou zeggen, boek een ticket naar Cambodja om het ogen te zien;).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Pim Seuren
    op 24-10-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Heerlijk eiland”

    Ik vond dit een heerlijk eiland om lekker even te vertoeven. Hier komen vooral veel jongeren en daar is het ook op ingericht. Dus veel leuke kroegjes, feestjes, etc. Tip: zorg dat je niet te dicht bij de haven slaapt. Hier wordt tot 's avonds laat harde muziek gedraaid en het is erg gehorig. Als dan om 5 uur de haan weer begint te kraaien heb je een kort nachtje ;)

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Renske Roumen
    op 21-10-2017
    13 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Koh Rong met twee gezichten”

    Koh Rong was ongelooflijk gaaf.

    Er zijn twee eilanden met de naam Koh Rong.

    Koh Rong Sambloen: Dit is een eiland waar geen pinautomaat is en de stranden ontzettend mooi. Wanneer je heerlijk tot rust wil komen en wil genieten van de natuur dan moet je zeker hier heen. Hier is dan ook geen tot slechte internetverbinding en gaan de lichten op tijd uit. Kortom: wil je weg van je bewoonde omgeving en tot rust komen. Ga dan hierheen.

    Koh Rong: Een echte party eiland. Hier kun je goed feesten en genieten. Ook kun je aan de andere kant van het eiland midden in de nacht zwemmen en genieten van lichtgevende plankton. Een erg bijzondere ervaring. Wel moet je oppassen met het eten en drinken. Iedereen die ik ken inclusief mijzelf zijn ziek geworden van het eten op het eiland.

    Beide eilanden heb ik als erg prettig ervaren. Zorg er wel voor dat je van tevoren genoeg pint bij Sihanoukville voordat je deze eilanden bezoekt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sophie de Graaf
    op 30-10-2016
    3 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Paradijs”

    Koh rong is echt het paradijs. Kies er voor om niet in het dorpje te slapen waar de boot komt, maar neem de taxi boot naar long beach. Long beach is een prachtig verlaten strand waar een paar bungalowtjes te vinden zijn, geen WiFi geen internet en de elektriciteit gaat om 21.00 uit. Optimaal tot rust komen kan hier!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 06-07-2016
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Idyllisch Koh Rong ”

    Beeld je een prachtig klein idyllisch haventje met een parelwit strand, hangmatten, palmbomen en een azuurblauwe zee in en je beeld van Koh Rong in compleet. Koh Rong ligt op ongeveer 2,5 uur varen van het vaste land van Cambodja (Sihanoukville). De boottocht is prima en het is aan te raden om zeker 3 nachten op Koh Rong te verblijven. Zoek je een bijzonder mooie plek waar je je eigen ding kan doen, tot rust kan komen maar ook vermaakt kan worden? Ga naar het familiebedrijf Coconut Beach Bungalows en boek een tent op het strand! Elke ochtend word je wakker met de zee als uitzicht, je voelt je vrij en intens gelukkig. Robbie is de eigenaar van de bungalows en tenten en hij zorgt voor vermaak, een lach op je gezicht en een warme herinnering die je nooit zult vergeten. Nacht zwemmen met plankton, lampions loslaten op het strand, vissen op een ouderwetse vissersboot, snorkelen, hiken door de jungle? Alles kan bij Robbie! De moeder en zus van Robbie kunnen heerlijk koken en zorgen voor overheerlijke verse gerechten waar je je vingers bij op eet. Kortom: ga naar Koh Rong, boek een paar nachten Coconut Beach Bungalows en geniet, geniet, geniet! Doe Robbie de groetjes van mij!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel mvdh
    op 20-02-2016
    29 landen bezocht • 17 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Prachtige stranden”

    Prachtige stranden vooral Long Beach is fantastisch! Helder blauwe zee met kilometers lang spierwit strand. Long beach is te bereiken per boot (rond de 5 dollar) of per wandeltocht, deze tocht gaat gedeeltelijk door de ''jungle' en vereist wat klim en klauter werk. Doordat Long beach moeilijker bereikbaar is (bezoeken de meeste toeristen de stranden in de buurt van de haven) is het een rustig strand. Toen ik Koh Rong bezocht was er nog geen pinautomaat aanwezig op het eiland, maar wellicht is dit ondertussen veranderd.

    Het eiland is in de loop van de jaren steeds toeristischer geworden en het afval wordt steeds vaker overal neer gegooid, het ziet er naar uit dat over een paar jaar het eiland zijn charme kwijt zal raken. Enkele jaren geleden was er nog geen WIFI op het eiland, wat ik vernomen heb is dat ondertussen de meeste bars en accommodaties ook WIFI aanbieden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Cambodja reis boeken – onze tips!

Top-5 Cambodja reisaanbieders
  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Koh Rong reiservaring en tips!

Ben jij in Koh Rong geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?