Reiservaringen Hongarije, verhalen en tips over Hongarije vakanties

Hongarije essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 2 uur
Richtprijs retourticket: € 100
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. rabiës, tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Hongarije

Hongarije wordt het meest bezocht vanwege zijn schitterende hoofdstad Boedapest, maar ook de rest van het land is de moeite waard. Je vindt er heuvellandschappen, oude ruïnes, pittoreske boerendorpjes en diverse rivieren en meren. Fiets door de ‘Poesta’, de regio van de eindeloze horizon; beklim de hoogste bergtop, de Kékesteto, en bezoek een wijnkelder in de Vallei van de Mooie Vrouw. Hongarije wordt door velen gezien als het hoogtepunt van Oost-Europa, met nog veel onontdekte gebieden. En bovendien: redelijk goedkoop!

Tip: Reis je met de auto naar Hongarije? Voor Hongarije geldt een vignetplicht. Vergeet dus niet je vignet voor Hongarije voor vertrek aan te vragen om goed voorbereid op reis te gaan!

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Hongarije

Ontdek Boedapest

Boedapest bestond uit de twee steden Boeda en Pest. Inmiddels zijn ze samengevoegd en zorgt alleen de rivier de Donau er nog voor dat de stad in twee delen is gesplitst. Elke kant heeft zijn eigen hoogtepunten en cultuur. Boeda is gebouwd op heuvels en heeft zijn prachtige burcht en historische wijk; Pest ligt op een vlakker landschap en vormt het economische-, politieke- en uitgaanscentrum van de stad. De architectuur van Boedapest is prachtig, met vele barokke en neoklassieke gebouwen. Ook wordt de stad geroemd om zijn vele warmwaterbronnen en badhuizen, van neoklassiek en Turks tot modern. Boedapest barst van de romantiek en heb je er talloze mooie uitzichtplekken (vanaf de bruggen of de heuvels). In de zomer wordt de stad overladen door festivalgangers die naar het beroemde Sziget festival gaan. Elk jaar treden zo’n 1.000 verschillende artiesten op, in alle muziekstijlen, van beroemd tot net ontdekt.

Szeged

Ook in universiteitsstad Szeged vind je de typisch Hongaarse bouwstijlen terug, met fraaie oude paleizen, een levendig stadsplein met vele cafeetjes en een aantal relaxte parken. Szeged heeft als bijnaam ‘De stad waar de zon altijd schijnt’. De meer dan 2000 zonuren per jaar maken van Szeged de kleurrijkste en warmbloedigste stad van Hongarije. Szeged is tevens de Hongaarse bakermat van de Pick salami en de scherpe rode paprika.

Relaxen aan het Balatonmeer

Het legendarische Balatonmeer, een van de drukst bezochte gebieden in Hongarije, is zowel geliefd onder Hongaren als buitenlandse toeristen. Als je buiten de zomervakantiemaanden om gaat, kun je genieten van meer rust. Het Balatonmeer is een fijne plek voor watersporten en om te relaxen. Het meer is op het diepste punt 2 meter diep, waardoor het water erg snel opwarmte.

< Lees minder

10 Hongarije reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

6,6

Op basis van 10 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,8

  • Gastvrijheid: 6,9

  • Natuur: 7,4

  • Stranden: 4,0

  • Eten: 6,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Hongarije.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,3

    18 landen bezocht
    3 reviews
    3 waarderingen

    “Heel mooi & hoogtepunt Boedapest”

    Geplaatst 10-06-2018 • gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Hongarije is nog niet zo bekend dat iedereen er heen gaat en dat maakt 't ook erg mooi. Bij het Tatameer is genoeg te doen, vele restaurants er omheen gevestigd, je kunt er goed zwemmen & leuk als je veel wilt lopen. Tijdens onze eerste keer Hongarije namen we de trein vanuit een plaatsje dichtbij gelegen Tata naar Boedapest. Een heel mooie stad, langs de rivier lopen, uitzicht op het Parlementsgebouw (Országház) & naar het eiland gelegen tussen Boeda & Pest: Margaret Island, met terrasjes en een fontein met muziek.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Boedapest • Tata • Neszmély

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    22 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Oost europa met een westers tintje”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Omdat we naar Sziget (het festival) gingen (ook absoluut een aanrader trouwens), hebben we dit gecombineerd met een bezoekje aan Hongarije. Ik vind vooral Boedapest een erg mooie stad! Ik ben daar ook 10 jaar geleden geweest en het is een stuk westerser geworden. Het is een erg mooie stad om rond te lopen en te genieten van de vele badhuizen die Boedapest rijk is. Vooral het grote badhuis in het park is een aanrader! Ik vind het verder een erg gezellige stad waar je makkelijk een paar dagen kunt vermaken. Ook zijn we naar het Balatonmeer geweest waar we hebben overnacht in het plaatsje Heviz. Ze hebben hier een thermaal meer, met (naar eigen zeggen) geneeskrachtig water. Alhoewel we niet helemaal tot de doelgroep behoorden (we waren met 30 jaar erg jong), was het wel goed toeven daar. Het thermale meer was zeker een bezoekje waard en we waren ook in een paar minuten rijden bij het Balatonmeer. Het dorpje verderop (Kesthely) is ook een bezoekje waard. Ik vind Hongarije een leuk land in Oost Europa voor een vakantie. Ook omdat de prijzen een stuk lager liggen dan in West Europa.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Boedapest • Balatonmeer  • Heviz

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    16 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Cultureel land dicht bij huis”

    Geplaatst 12-11-2017 • gereisd april 2014 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Hongarije heeft een rijke cultuur en barst van de bezienswaardigheden. De hoofdstad Boedapest is al een stad waar je gemakkelijk 2 weken door kunt brengen. Een aanrader vond ik het Vissersbastion, op de burchtheuvel. De doorkijkjes in de torens zorgen voor een mooi uitzicht over de stad! Ook is de binnenstad mooi. Wij hebben een boottocht over de Donau gemaakt, hierdoor krijg je de mooiste plekjes vanaf het water te zien. De mensen zijn erg gastvrij en vriendelijk. Het eten was niet mijn ding, maar je hebt er ook voldoende 'Europese' tentjes. Ook qua natuur is het land erg mooi. Zo heb je de Gellertberg, die je al vanaf een afstand ziet liggen, een aanrader om te beklimmen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Vissersbastion • Donau • Gellertberg

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    16 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Het land vol cultuur en natuur”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd mei 2015 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Hongarije is een land met veel afwisseling. Meerdere keren ben ik hier geweest. Zowel aantal keer een stedentrip naar Budapest als het platteland door met een auto. Budapest blijft een mooie stad met een geweldige markthal, dierentuin en parken. Het eten is echt Hongaars en kent niet echt veel finesse. Maar het is wel zeer smakelijk. Er zijn veel restaurantjes. Verder kan ik de stad Szeged aanbevelen. Het voelt aan als een stad in Italië.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Balatonmeer  • szeged • Budapest

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    26 landen bezocht
    31 reviews
    9 waarderingen

    “Land met een prachtige hoofdstad ”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd april 2015 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Budapest is een mooie groene stad. Je kunt er heerlijk eten, vooral de goulashshoep is heerlijk. Op de menukaart staan vooral vleesgerechten. Ook is er veel te zien in de stad. Er zijn wijken met hele mooie graffiti, je kunt er heerlijk op een terrasje zitten in het centrum. Daarnaast kun je een tour doen op de Donau en naar het eiland in de Donau (hier vindt jaarlijks het Sziget festival plaats). Daarnaast kun je met een tour naar het oude deel van Budapest, de berg op. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad, de Donau en is alles mooi verlicht. Je kunt vanaf Budapest ook eenvoudig met de bus naar andere plaatsen, bijvoorbeeld het Balatonmeer. Bussen zijn luxe uitgevoerd inclusief wifi. In Budapest kun je goedkoop reizen met de metro. Let op dat je wel goed afstempeld want als toerist heb je zo een boete aan je broek . De mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Let op, reis je met de trein? Dan kan het zomaar zijn dat je in de middle of nowhere uit moet stappen, de haltes zijn wat bijzonder ingericht.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Budapest  • Balatonmeer

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    29 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Fijne bestemming voor een stedentrip ”

    Geplaatst 02-11-2017 • gereisd juni 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Afgelopen juni een weekje doorgebracht in Hongarije. We hebben onze citytrip naar Budapest gecombineerd met twee dagen aan het Balatonmeer. Met de trein heb je een rechtstreekse verbinden die er ongeveer twee uur over doet. Behalve dat het bloedheet is in de trein is het prima te doen. Siofok is een stad aan het Balatonmeer waar vooral in de zomer veel te beleven is, wij waren er in het voorseizoen dus hebben daar maar weinig van mee gekregen.
    Een aantal dingen die je verder in Budapest echt moet zien:
    - Buda Castle
    - Visserbastion
    - Parlamentsgebouw, wilden graag de rondleiding doen maar onze tourguide had het voor ons verpest waardoor we niet meer naar binnen konden.
    - Cruise over de Donau bij zonsondergang
    - Széchenyibad
    - Gellértberg
    - Schoenen aan de Donaukade

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Budapest • Balatanmeer

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    26 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Hongarije-stedentrips”

    Geplaatst 30-10-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in februari 2014 • met vrienden • zelfstandig

    Ik ben meerdere keren in Hongarije geweest, als stedentrip of tijdens interrailen. Beiden kan ik aanraden. Met de trein krijg je toch meer van het land te zien dan met een vliegtuig.
    Boedapest blijft een prachtige stad die je meerdere keren kan bezoeken. Je bent omringt door mooie gebouwen en musea. De hongaren vond ik niet perse erg gastvrij maar ook niet onvriendelijk. Het eten was goed te doen. Er zijn veel verschillende restaurantjes.
    Pecs was een prima stad. Vooral heel knus, maar verder niet veel te beleven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Boedapest

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    2 reviews
    1 waardering

    “Mooi land met leuke plekken en goed eten”

    Geplaatst 28-05-2017 • gereisd juli 2016 • 2 weken lang • met familie • autovakantie

    Het eten is eigenlijk net zo als in Nederland, niet alles daar aan restaurants is goed maar velen in bijv. Boedapest wel. Boedapest is erg mooi, met daar tussen die enorme brug. Ook nog een heel sport aan 1 van de twee kanten. In Tata is een erg mooi meer, waar je helemaal om heen kan met een fiets of gewoon lopend. In het meer kun je ook goed zwemmen en zijn er genoeg restaurants omheen van een goeie prijs klasse.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Tata • Boedapest • Dunaszentmiklos

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 2,4

    1 review
    0 waarderingen

    “Vakantie in Negyes 2015”

    Geplaatst 16-03-2016 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Bah, wat een asociale mensen, om 7 uur in de ochtend zitten ze al alcohol te nuttigen in de pub. We hadden een villa gehuurd ( de enige in Negyes), leek op de website van de Nederlandse eigenaresse allemaal erg mooi. Gatver, al die beesten boel ernaast, in de warme zomer kon je buiten geen eens normaal eten door al die vliegen. Als je deze woning huurt moet je echt oppassen als je kids hebt. Er lopen dieren op het erf waarvoor schrikdraad is geplaatst. De tuin was niet verzorgd en er waren helemaal geen planten. Een vieze barbeque, kochten we maar zelf eentje omdat we die niet wilde schoonmaken. Deden we de linnenkast open en er kwam een geur tegemoet van gebruikte beddengoed. Dus je betaald voor deze onfrisse bende ook nog.

    Zochten we een jongen, met een snor en rasta haar omdat we WIFI nodig hadden, We troffen hen al vragen in de Pub aan. Stom dronken en wat stonk deze vent vreselijk. Hij bood ons wat te drinken aan, reed een donkere man met een Nederlandse kenteken, vroegen wij of hij hem kende, waarop meteen werd geantwoord door deze vieze vent: he is just a fucking black man. Paar uren later zag ik deze Hongaarse Rasta in de auto van de bruine Nederlandse jongen, bleek dat ze vrienden waren terwijl deze vreselijk Hongaar een keiharde racist bleek te zijn. Ook wij blanken werden niet gespaard, er zijn vreselijke dingen door hem en zijn vrienden in die pub over mijn vrouw gezegd, omdat ik dat wel voelde maar niet verstond nam ik het maar stiekem op met mijn mobieltje. Later gevraagd aan een Nederlandse man in Eger die een Hongaarse vrouw had te vertalen, jullie willen niet weten wat voor erge dingen over mij en mijn vrouw gezegd werd in de pub.

    Eten, gatver, ze kunnen er niets van, hun favoriet schijnt in alle restaurant paneermeel te zijn.

    Kortom, heb je weinig geld en wil je goedkoop en ongezond eten, ga dan naar Hongarije, het volk is in deze regio naar onze ervaring achterlijk en onbeschoft te noemen.

    Voor ons nooit meer Hongarije op deze manier !

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Eger • Somogy • Tisza

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
    • Gastvrijheid: 2
    • Natuur: 5
    • Eten: 1
    • Stranden: 1

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    22 landen bezocht
    6 reviews
    8 waarderingen

    “Cultuur en feest, maar ook heerlijke wijn!”

    Geplaatst 11-08-2014 • gereisd september 2012 • 2 weken lang • met partner

    In 2010 heb ik Budapest bezocht tijdens een interrailtrip. De ontzettend levendige cultuur, zowel historisch gezien als hedendaags, de veelzijdigheid van de stad (cultuursnuiven, winkelen, uitgaan, architectuur, vernieuwing) en het uitgaansleven vroegen om nog een bezoek. In 2012 ben ik teruggegaan, en bezocht ik naast Budapest ook Pecs en Eger.

    Cultuur en bezienswaardigheden: Budapest biedt veel historische bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn, maar vergeet daarnaast niet te kijken naar hedendaagse cultuuruitingen. Zo zijn wij in hele toffe musea en galleries terecht gekomen, waar ik helaas de naam niet meer van weet. Bezoek ook eens één van de Thermal Baths, prachtig en lekker verkoelend op hete dagen. Ga je naar Pécs (culturele hoofdstad 2010) vraag dan eens waar de kunstacademie is en neem een kijkje. Het gebied er rondomheen (Zsolnay Cultural Quarter) is prachtig "ge-restyled" en je kunt hier ook heerlijk iets eten of drinken. Er zijn ook theaters, die waren helaas gesloten toen wij er waren. Wel was er een festival (we waren er in september) waar je elke avond heen kon. Hier kon je heerlijk eten, drinken, en naar live muziek luisteren. Eger heeft ook een aantal mooie bouwwerken (maar vooral lekkere wijn). Voor de technoliefhebbers onder ons: bezoek een feestje op de boot A38!

    Gastvrijheid: De Hongaren hebben wij als zeer gastvrij beschouwd. De politie en machthebbers zijn echter erg streng, kunnen geen Engels en dulden geen greintje tegenspraak.

    Natuur: wij hebben voornamelijk steden bezocht. Vanuit de trein zagen de bergen er wel mooi uit :).

    Eten (en drinken!): je kunt in Hongarije prima eten. Eger staat bekend om de rode wijn, Bikaver genoemd (stierenbloed). Veel Hongaren lopen hier gewoon met wijnglazen over straat. Een tip is om hier een wijnproeverij te doen. In Eger hebben we heerlijk wild gegeten bij Feherszarvas Vadasztanya, met zijn enorm foute interieur, maar mét live pianospeler. Er waren maar 3 tafeltjes bezet maar toen wij de eerste hap namen hadden we absoluut geen spijt meer dat we toch naar binnen waren gegaan! In Pécs hebben we weinig leuke restaurantjes gevonden maar raadt ik het genoemde festival aan, mocht je er rond die tijd zijn. En een tip voor overal: probeer verschillende fresh lemonades, heerlijke verfrissers!

    Bereisbaarheid: met de trein zeer goed te doen. Let op: in Budapest moet je wat tramkaartjes vooraf inslaan. Vaak doen de automaten het niet, maar er vindt continu controle plaats en als je gepakt wordt, heb je dikke pech.

    Prijsniveau: goed(koop).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Budapest • Pécs • Eger

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Hongarije reiservaring!

Ben jij onlangs in Hongarije geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Hongarije vakanties & accommodaties

Goedkope vliegtickets Hongarije

Vergelijk hotelprijzen Hongarije