Reiservaringen Hongarije, verhalen en tips over Hongarije vakanties

Hongarije essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 2 uur
Richtprijs retourticket: € 100
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. rabiës, tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Hongarije

Hongarije wordt het meest bezocht vanwege zijn schitterende hoofdstad Boedapest, maar ook de rest van het land is de moeite waard. Je vindt er heuvellandschappen, oude ruïnes, pittoreske boerendorpjes en diverse rivieren en meren. Fiets door de ‘Poesta’, de regio van de eindeloze horizon; beklim de hoogste bergtop, de Kékesteto, en bezoek een wijnkelder in de Vallei van de Mooie Vrouw. Hongarije wordt door velen gezien als het hoogtepunt van Oost-Europa, met nog veel onontdekte gebieden. En bovendien: redelijk goedkoop!

Tip: Reis je met de auto naar Hongarije? Voor Hongarije geldt een vignetplicht. Vergeet dus niet je vignet voor Hongarije voor vertrek aan te vragen om goed voorbereid op reis te gaan!

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Hongarije

Ontdek Boedapest

Boedapest bestond uit de twee steden Boeda en Pest. Inmiddels zijn ze samengevoegd en zorgt alleen de rivier de Donau er nog voor dat de stad in twee delen is gesplitst. Elke kant heeft zijn eigen hoogtepunten en cultuur. Boeda is gebouwd op heuvels en heeft zijn prachtige burcht en historische wijk; Pest ligt op een vlakker landschap en vormt het economische-, politieke- en uitgaanscentrum van de stad. De architectuur van Boedapest is prachtig, met vele barokke en neoklassieke gebouwen. Ook wordt de stad geroemd om zijn vele warmwaterbronnen en badhuizen, van neoklassiek en Turks tot modern. Boedapest barst van de romantiek en heb je er talloze mooie uitzichtplekken (vanaf de bruggen of de heuvels). In de zomer wordt de stad overladen door festivalgangers die naar het beroemde Sziget festival gaan. Elk jaar treden zo’n 1.000 verschillende artiesten op, in alle muziekstijlen, van beroemd tot net ontdekt.

Szeged

Ook in universiteitsstad Szeged vind je de typisch Hongaarse bouwstijlen terug, met fraaie oude paleizen, een levendig stadsplein met vele cafeetjes en een aantal relaxte parken. Szeged heeft als bijnaam ‘De stad waar de zon altijd schijnt’. De meer dan 2000 zonuren per jaar maken van Szeged de kleurrijkste en warmbloedigste stad van Hongarije. Szeged is tevens de Hongaarse bakermat van de Pick salami en de scherpe rode paprika.

Relaxen aan het Balatonmeer

Het legendarische Balatonmeer, een van de drukst bezochte gebieden in Hongarije, is zowel geliefd onder Hongaren als buitenlandse toeristen. Als je buiten de zomervakantiemaanden om gaat, kun je genieten van meer rust. Het Balatonmeer is een fijne plek voor watersporten en om te relaxen. Het meer is op het diepste punt 2 meter diep, waardoor het water erg snel opwarmte.

< Lees minder

13 Hongarije reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,0

Op basis van 13 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,8

  • Gastvrijheid: 7,2

  • Natuur: 7,6

  • Stranden: 5,3

  • Eten: 7,2

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Hongarije.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    46 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Hongarije: perfect voor een roadtrip”

    Geplaatst 03-05-2019 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Hongarije leent zich prima voor een roadtrip. De wegen zijn goed, de bewegwijzering prima en buiten Budapest is het verkeer rustig. Afgezien van Budapest (geweldige stad!), is Pécs een leuke stad om te bezoeken: een gezellige studentenstad met gezellige pleintjes en caféetjes. Het Zsolnay Museum net buiten de stad is ook een aanrader: hier wordt het beroemde porselein gemaakt dat overal in de stad terug te vinden is.
    Een andere aanrader in Hongarije het Balaton meer: een groot meer waar je kunt zwemmen of een bootje huren. Rond het meer zijn diverse wijngebieden, waar eind van de zomer (rond september) allerlei wijngerelateerde activiteiten zijn (oogstfeesten, proeverijen). Leuk om er met de auto (of evt fiets!) omheen te trekken. Er zijn diverse leuke steden om aan te doen en/of te overnachten. Zoals Keszthely of Siófok.
    Lunchen doe je overal in Hongarije met het “napi menü”: het dagmenu waarbij je voor een paar euro een vastgestelde, (meestal) uitgebreide lunch krijgt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Pécs • Keszthely • Budapest

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    24 landen bezocht
    27 reviews
    4 waarderingen

    “Erg mooi land met lekker eten”

    Geplaatst 21-04-2019 • gereisd augustus 2018 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Ik vind Hongarije een mooi land, ik heb Boedapest bezocht en ben hier naar veel verschillende wijken gegaan. Ik vind Boedapest een erg mooie stad, vooral door de architerctuur. Ook is het een ongelooflijk gezellige stad, met veel toeristen en gezellige barretjes. Ideaal voor een citytrip eigenlijk. Ik raad Hongarije aan!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Boedapest

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    3 waarderingen

    “Een prachtig en divers vakantieland”

    Geplaatst 03-03-2019 • gereisd augustus 2015 • 3 weken lang • met familie

    Wat een mooi vakantieland, vaak ondergewaardeerd maar je kan er voor verschillende reizen terecht. Vijftien jaar terug voor het eerst bezocht, en daarna nog vaak terug gekeerd. Boedapest is zeker het bezoeken waard, een ideale city trip of gewoon als deel van je vakantie. Genoeg cultuur te snuiven, en een bezoek aan een prachtig oud badhuis is een must. In de stad kan je makkelijk met de metro overal komen, en de ondergrondse stuurt je met momenten zo jaren terug in de tijd wat ook een leuke ervaring is. Er is een oude markthal die de moeite waard is, het vissersbastion en nog vele gebouwen die je in de tijd van sissi wanen. De Donau is hier zo mooi tussen de stad gelegen en op het water of een van de eilanden is de stad mooi te zien. In augustus word er jaarlijks het sziget festival gehouden, wat voor jong en oud een geweldige beleving is.

    Het Hongaarse eten kan erg lekker zijn, maar soms is het ook gewoon simpel en veel. Traditionele gerechten zoals de goulash en meer is zeker aan te raden en vaak verrassend anders dan wij gewend zijn. Daarnaast is het op vele plekken mogelijk om gebak van een hoge kwaliteit te krijgen bij een heerlijke kop koffie.

    Maar Hongarije heeft ook nog het balaton meer, waar je je in Siofok bijna in een badplaats bevind en je aan de andere kant van het meer nog meer prachtige plaatsjes kan vinden. Een rondje om het meer is voor ons vaste prik tijdens de vakantie.

    Vergeet niet dat er nog meer mooie steden zijn, en genoeg natuur op andere delen van het land. Het is uitermate geschikt voor een roadtrip. Je komt langs zonnenbloemvelden die tot de horizon rijken, de wijn velden en het proeven van die wijnen is ook fantastisch. En vergeet niet het achterland, de poesta wat echt unieke natuur is wat je niet veel terug ziet in Europa. In deze gebieden kan je je nog goed terug in de tijd wanen.

    Het land is dus zeker een bezoek waard, voor jong en oud. En een leuke bijkomstigheid, bereikbaar met de auto en uitermate vriendelijk voor de portemonnee.

    Wij gaan dit jaar weer:)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Boedapest • Poesta • Balatonmeer

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    21 landen bezocht
    16 reviews
    6 waarderingen

    “Heel mooi & hoogtepunt Boedapest”

    Geplaatst 10-06-2018 • gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Hongarije is nog niet zo bekend dat iedereen er heen gaat en dat maakt 't ook erg mooi. Bij het Tatameer is genoeg te doen, vele restaurants er omheen gevestigd, je kunt er goed zwemmen & leuk als je veel wilt lopen. Tijdens onze eerste keer Hongarije namen we de trein vanuit een plaatsje dichtbij gelegen Tata naar Boedapest. Een heel mooie stad, langs de rivier lopen, uitzicht op het Parlementsgebouw (Országház) & naar het eiland gelegen tussen Boeda & Pest: Margaret Island, met terrasjes en een fontein met muziek.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Boedapest • Tata • Neszmély

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    22 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Oost europa met een westers tintje”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd januari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Omdat we naar Sziget (het festival) gingen (ook absoluut een aanrader trouwens), hebben we dit gecombineerd met een bezoekje aan Hongarije. Ik vind vooral Boedapest een erg mooie stad! Ik ben daar ook 10 jaar geleden geweest en het is een stuk westerser geworden. Het is een erg mooie stad om rond te lopen en te genieten van de vele badhuizen die Boedapest rijk is. Vooral het grote badhuis in het park is een aanrader! Ik vind het verder een erg gezellige stad waar je makkelijk een paar dagen kunt vermaken. Ook zijn we naar het Balatonmeer geweest waar we hebben overnacht in het plaatsje Heviz. Ze hebben hier een thermaal meer, met (naar eigen zeggen) geneeskrachtig water. Alhoewel we niet helemaal tot de doelgroep behoorden (we waren met 30 jaar erg jong), was het wel goed toeven daar. Het thermale meer was zeker een bezoekje waard en we waren ook in een paar minuten rijden bij het Balatonmeer. Het dorpje verderop (Kesthely) is ook een bezoekje waard. Ik vind Hongarije een leuk land in Oost Europa voor een vakantie. Ook omdat de prijzen een stuk lager liggen dan in West Europa.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Boedapest • Balatonmeer  • Heviz

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    16 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Cultureel land dicht bij huis”

    Geplaatst 12-11-2017 • gereisd april 2014 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Hongarije heeft een rijke cultuur en barst van de bezienswaardigheden. De hoofdstad Boedapest is al een stad waar je gemakkelijk 2 weken door kunt brengen. Een aanrader vond ik het Vissersbastion, op de burchtheuvel. De doorkijkjes in de torens zorgen voor een mooi uitzicht over de stad! Ook is de binnenstad mooi. Wij hebben een boottocht over de Donau gemaakt, hierdoor krijg je de mooiste plekjes vanaf het water te zien. De mensen zijn erg gastvrij en vriendelijk. Het eten was niet mijn ding, maar je hebt er ook voldoende 'Europese' tentjes. Ook qua natuur is het land erg mooi. Zo heb je de Gellertberg, die je al vanaf een afstand ziet liggen, een aanrader om te beklimmen!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Vissersbastion • Donau • Gellertberg

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    16 landen bezocht
    26 reviews
    10 waarderingen

    “Het land vol cultuur en natuur”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd mei 2015 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Hongarije is een land met veel afwisseling. Meerdere keren ben ik hier geweest. Zowel aantal keer een stedentrip naar Budapest als het platteland door met een auto. Budapest blijft een mooie stad met een geweldige markthal, dierentuin en parken. Het eten is echt Hongaars en kent niet echt veel finesse. Maar het is wel zeer smakelijk. Er zijn veel restaurantjes. Verder kan ik de stad Szeged aanbevelen. Het voelt aan als een stad in Italië.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Balatonmeer  • szeged • Budapest

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    26 landen bezocht
    31 reviews
    13 waarderingen

    “Land met een prachtige hoofdstad ”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd april 2015 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Budapest is een mooie groene stad. Je kunt er heerlijk eten, vooral de goulashshoep is heerlijk. Op de menukaart staan vooral vleesgerechten. Ook is er veel te zien in de stad. Er zijn wijken met hele mooie graffiti, je kunt er heerlijk op een terrasje zitten in het centrum. Daarnaast kun je een tour doen op de Donau en naar het eiland in de Donau (hier vindt jaarlijks het Sziget festival plaats). Daarnaast kun je met een tour naar het oude deel van Budapest, de berg op. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad, de Donau en is alles mooi verlicht. Je kunt vanaf Budapest ook eenvoudig met de bus naar andere plaatsen, bijvoorbeeld het Balatonmeer. Bussen zijn luxe uitgevoerd inclusief wifi. In Budapest kun je goedkoop reizen met de metro. Let op dat je wel goed afstempeld want als toerist heb je zo een boete aan je broek . De mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Let op, reis je met de trein? Dan kan het zomaar zijn dat je in de middle of nowhere uit moet stappen, de haltes zijn wat bijzonder ingericht.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Budapest  • Balatonmeer

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    32 landen bezocht
    52 reviews
    6 waarderingen

    “Fijne bestemming voor een stedentrip ”

    Geplaatst 02-11-2017 • gereisd juni 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Afgelopen juni een weekje doorgebracht in Hongarije. We hebben onze citytrip naar Budapest gecombineerd met twee dagen aan het Balatonmeer. Met de trein heb je een rechtstreekse verbinden die er ongeveer twee uur over doet. Behalve dat het bloedheet is in de trein is het prima te doen. Siofok is een stad aan het Balatonmeer waar vooral in de zomer veel te beleven is, wij waren er in het voorseizoen dus hebben daar maar weinig van mee gekregen.
    Een aantal dingen die je verder in Budapest echt moet zien:
    - Buda Castle
    - Visserbastion
    - Parlamentsgebouw, wilden graag de rondleiding doen maar onze tourguide had het voor ons verpest waardoor we niet meer naar binnen konden.
    - Cruise over de Donau bij zonsondergang
    - Széchenyibad
    - Gellértberg
    - Schoenen aan de Donaukade

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Budapest • Balatanmeer

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    26 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Hongarije-stedentrips”

    Geplaatst 30-10-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in februari 2014 • met vrienden • zelfstandig

    Ik ben meerdere keren in Hongarije geweest, als stedentrip of tijdens interrailen. Beiden kan ik aanraden. Met de trein krijg je toch meer van het land te zien dan met een vliegtuig.
    Boedapest blijft een prachtige stad die je meerdere keren kan bezoeken. Je bent omringt door mooie gebouwen en musea. De hongaren vond ik niet perse erg gastvrij maar ook niet onvriendelijk. Het eten was goed te doen. Er zijn veel verschillende restaurantjes.
    Pecs was een prima stad. Vooral heel knus, maar verder niet veel te beleven.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Hongarije:

    Boedapest

    Mijn Hongarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Hongarije reiservaring!

Ben jij onlangs in Hongarije geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Hongarije vakanties & accommodaties

Goedkope vliegtickets Hongarije

Vergelijk hotelprijzen Hongarije