Bromo vulkaan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Bromo vulkaan reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

25%

Wel oké

4%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Profiel Leonie Broeze
    Leonie Broeze op 20-11-2017
    21 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Een zonsopgang om niet te missen”

    Wij hebben ervoor gekozen om de Bromo vulkaan op eigen gelegenheid te bezoeken. Laat in de avond kwamen we aan in het dorpje Cemoro Lawang. De volgende dag hebben we de Bromo vulkaan bezocht, dit kan makkelijk lopend vanaf Cemoro Lawang. Doordat bijna iedereen met georganiseerde tours gaat is het alleen op specifieke tijdstippen erg druk. Toen wij op de Bromo waren, was het rustig. Het is indrukwekkend om op de kraterrand te staan, met name vanwege het grommende geluid. De volgende dag zijn we vroeg opgestaan (voor zonsopgang) voor de beroemde zonsopgang met uitzicht op de Bromo vulkaan. Het is heel bijzonder hoe het uitzicht verandert. Wat betreft overnachten in Cemoro Lawang: Heb lage verwachtingen. Het is overduidelijk dat de hotels een machtspositie hebben. Toeristen komen toch wel. We hebben dit als nadeel ervaren in deze omgeving. We wilden het graag zelf regelen en bv. met het openbaar vervoer naar onze volgende bestemming (Bondowoso). Dit was bijna onmogelijk. Waarbij we zelfs in de openbare bus een toeristenprijs moesten betalen (kaartverkoper/buschauffeur werkten hierbij samen). In het hotel in Bondowoso gaven ze aan dat het gebied er om bekend staat dat toeristen flink worden afgezet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helma Mittertreiner
    Helma Mittertreiner op 17-11-2017
    31 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    5

    “Een koude maar imponerende zonsopkomst....”

    Vanaf ons hotel, onderaan de vulkaan, reden we 's ochtends vroeg richting vulkaan. We waren niet de enigen want we belandden in een soort file van Jeeps richting platform. Hier stapten we uit en liepen naar het uitzichtpunt. We hadden hier een mooi overzicht op de vulkaan zelf. Klappertandend, gehuld in een deken wachtten we op de zonsopkomst. Deze was alle kou en ontberingen waard.
    Vervolgens reden we naar de Bromo zelf en beklommen de trappen naar boven. Neem wel een mondkapje mee want de zwavellucht is enorm. Hier hadden we een mooi overzicht op de krater en de vallei.
    Het is een bijzondere tocht geworden; de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dick
    Dick op 13-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Magische zonsopkomst”

    We moesten midden in de nacht uit bed omdat we erg vroeg werden opgehaald door een jeep om naar de vulkaan te rijden. Boven op de vulkaan aangekomen waren er al een heleboel jeeps. Er zijn een aantal eetkraampjes waar je sochtends iets te eten en te drinken (lekkere warme kop koffie/thee met die kou bovenop de vulkaan) kunt halen. Het vroege op staan was het echt waard want het was een van de mooiste en mysterieuze zonsopkomsten die ik ooit gezien heb. De wolken gleden langs de berghelling naar beneden en de voet van de Bromo vulkaan was rondom ook helemaal gehuld in een mist. Dit zorgde voor mysterieuze foto’s. Gelukkig verdween de mist heel snel toen de zon net zichtbaar werd. Vervolgens zijn we met de Jeep naar de voet van de vulkaan gegaan en konden we naar de rand van de krater lopen (behoorlijke trap aan het eind die je op moet) Je kunt de hele klim ook met een paard doen, maar dit zou ik niet aanraden. Deze dieren zagen er niet verzorgd uit en sommige liepen erg mank terwijl ze toch gedwongen werden om mensen naar boven te dragen.
    Het uitzicht boven is wel fenomenaal. Mooi uitzicht op de omgeving en je kijkt de krater in (je ziet geen lava maar hoort wel constant een grommend/rommelend geluid, daarnaast komt er ook continu rook uit).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lisa Koops
    Lisa Koops op 10-11-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 38 waarderingen
    5

    “Bromo: een week lang zwart snot”

    Bij de Bromo hebben we zowel de vulkaan zelf beklommen als het uitzichtpunt. We zaten in het dorpje Cemoro Lawang wat praktisch gezien naast dit gebied ligt. Middenin de nacht zijn we opgestaan om zelfstandig naar het uitzichtpunt te lopen. Het was een flinke klim in het donker en tevens ijskoud toen we boven kwamen (een goede jas is geen overbodige luxe), maar het uitzicht over de vallei tijdens de zonsopkomst (zelfs al is het wat bewolkt) maakt het helemaal goed. Hierna zijn we afgedaald om te ontbijten in het dorpje. Weer wat bijgekomen hebben de vallei doorgelopen om de Bromo zelf te beklimmen, iets wat een stuk beter te doen is dan de klim naar het uitzichtpunt. Er zijn ook jeeps te huur die je zowel een stuk naar boven richting het uitzichtpunt brengen als naar de Bromo, maar zelf lopen is dus ook prima te doen. In de vallei kan het flink waaien waardoor er flinke stofwolken op je af komen met als gevolg dat je een week lang zwart snot hebt.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bettina
    Bettina op 08-11-2017
    16 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Bromo vulkaan en zonsopkomst = waanzinnig”

    S ochtends vroeg, uurtje of 4 je bed uit, want het is nogal een tocht naar de bromo vulkaan. Diep in de nacht, dus tijdens de tocht naar de bromo vulkaan zag je niet zoveel, want tijdens de zonsopkomst stonden we klaar op een uitzichtpunt, wat een van mn mooiste reiservarigen is tot nu toe.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marloes Dommerholt
    Marloes Dommerholt op 07-11-2017
    16 landen bezocht • 16 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Nachtje doorhalen voor prachtig natuurschoon”

    Ondanks de massa's toeristen die ook ter plekke zijn om 4u 's nachts is de sunrise en de omgeving van/op de bromo echt een aanrader! Vanaf het moment dat de zon opkomt, een indrukwekkend schouwspel met allerlei kleuren, tot het licht is en je pas echt ziet hoe hoog je eigenlijk zit is een unieke en bijzondere ervaring. Om vervolgens in een colonne jeeps (want, massatoerisme) weer af te dalen en voet te zetten op de actieve Bromo vulkaan, wauw! Wat een indruk heeft deze tocht op mij gemaakt.
    Nadeel/oneerlijk in het hele national park; je betaald als "buitenlander" vaak het dubbele van wat de locals betalen (320.000 rp entree park tegen 120.000 voor domestics, plus alle extra entrees voor watervallen/tempel etc.).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lori
    Lori op 06-11-2017
    14 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Beste ervaring in Java”

    De Bromovulkaan is een must-see! Je moet er vroeg voor opstaan om de Bromovulkaan bij zonsopkomst te zien, maar het is het meer dan waard. Neem wel een extra trui mee, want het kan koud zijn in de ochtend. Tijdens de wandeling wandelen gidsen met je mee om je de mooiste plekjes te laten zien. Eenmaal bovenop de berg kijk je uit op de vulkaan, wat voor een spectaculair uitzicht zorgt. De afdaling naar de krater is ook een aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kato Haverals
    Kato Haverals op 05-11-2017
    14 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    5

    “De Bromo en zijn omringende vulkanen”

    Dit was echt een fantastische ervaring! De Bromo is omgeven door een echt maanlandschap, je denkt niet op de aarde te zitten! Vroeg in de ochtend maak je een wandeling naar de top van een dichtbijliggende berg, eens je boven bent komt de zon op en heb je een prachtig uitzicht op de bromo en de andere vulkanen! Sommige betalen een ritje in de jeep en halen zo ook het mooie uitzicht, maar hé, het is echt de moeite waard om de berg te beklimmen, want zo hield ik mijn voldoening uit het vroege opstaan. Hierdoor bleef ik overnachten in de Bromo Cottages Hotel. Op zich is hier niets mis en het ontbijt is goed.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Carola Den Uil
    Carola Den Uil op 28-10-2017
    13 landen bezocht • 27 reviews • 3 waarderingen
    5

    “zwaar, maar zeker de moeite waard ”

    Zorg dat je al een nacht heb kunnen slapen. wij kwamen savonds om 12 uur aan en moesten er om half 3 weer uit om met de jeep richting de vulkaan te rijden. onderweg kan je nog lekker een soepje kopen om een beetje op temperatuur te komen. het is er echt heel erg koud. maar het is zo de moeite waard. het is een schitterend uitzicht en een geweldige ervaring.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleni Saarloos
    Eleni Saarloos op 20-10-2017
    19 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Onvergetelijk”

    Om de Bromovulkaan te zien bij zonsopkomst ging onze wekker rond half 3. We moesten nog een stuk rijden, en vervolgens nog een stuk klimmen. Het was goed koud boven en even vraag je je af waarom je dit ook alweer ging doen. Totdat er meer licht komt, dan weet je het weer precies. Het uitzicht is prachtig.
    Vervolgens ga je nog naar de krater. Dit is wel een stuk lopen (er worden paarden gebruikt voor toeristen die hiervoor willen betalen, echt heel zielig want deze beesten zien er niet goed uit, gewoon lopen dus). Het uitzicht is weer erg mooi en de vulkaan is indrukwekkend om te zien.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bromo vulkaan reiservaring en tips!

Ben jij in Bromo vulkaan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief