Bromo vulkaan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Bromo vulkaan reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

25%

Wel oké

4%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

 • Profiel Miriam van Erp
  op 18-10-2017
  18 reviews • 0 waarderingen
  4

  “Bromo vulkaan”

  Met een dag vertraging de bromo bezocht op onze reis door Oost-Java.Uiteraard eerst de zonsopkomst gezien. De tour er naar toe was erg avontuurlijk maar de moeite waard. Kneuterig met 5 anderen gepropt in een jeep langzaam licht zien worden. De uiteindelijke zonsopkomst vond ik mooi maar doordat het zo ontzettend overtoeristisch druk was konden we het maar slecht zien. Duidelijk minpunt. De tocht bij daglicht naar de krater was zeker wel de moeite waard. Ook hier erg druk maar het uitzicht zowel over de vallei als over de krater waren erg bijzonder.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Sarah Jonckheere
  op 11-09-2017
  1 review • 0 waarderingen
  5

  “Adembenemend!”

  Héél vroeg opstaan en warm aangekleed al racend met een jeep samen met honderden andere toeristen gaan klaarstaan voor een prachtig spektakel dat elke seconde wachten waard is. Even zoeken naar het perfecte plekje met goed zicht en dan genieten van een zicht dat zienderogen alsmaar mooier en lichter wordt. Om nooit meer te vergeten!
  Eveneens de trip naar de krater en de vulkaan.
  Geen paarden nodig maar gewoon wandelen en even doorbijten, je zal er geen spijt van hebben, ook niet van de klim op het einde. Want de beloning is aan de rand van de borrelende en grommende vulkaan staan, toch wel een bijzondere en unieke ervaring. Neem eerder eens een foto van daarboven met het weidse zicht en een paard dat mee in de verte tuurt.
  Verwacht geen luxueuze hotels, eerder even back to basics maar daarvoor mag je dit natuurwonder zeker niet overslaan. Voor mij een echte must-see waar ik nog lang aan zal terugdenken!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Cindy
  op 30-01-2016
  36 landen bezocht • 5 reviews • 0 waarderingen
  5

  “De Bromovulkaan”

  Een paar jaar geleden heb ik de Bromovulkaan bezocht. Ik wilde 'm graag met zonsopgang zien en dat betekende heel vroeg opstaan....Maar dat had ik er graag voor over. Om 3 uur 's ochtends werd ik opgehaald door de bus en voelde dat we hoog de bergen in reden. Goh, wat was ik blij dat het donker was, zodat ik niet in de afgrond kon kijken......Eenmaal aangekomen leek het net of ik in een ski-oord terecht was gekomen. Overal chalets waar wollen mutsen en shawls werden verkocht.... Ik was blij verrast en heb een mooie muts gekocht met Bromo erop.... Die had ik nodig door de kou....Eindelijk was het zo ver, tijd voor de zonsopgang. Wat een prachtig kleurenschouwspel en uitzicht. Probeer wat heen en weer te lopen en blijf niet met alle anderen bij elkaar staan bij het uitzichtpunt. Er is overal plek! Kortom de Bromo is echt de moeite waard!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Daphne Snijders
  op 29-01-2016
  7 reviews • 0 waarderingen
  4

  “Mount Bromo”

  Wie Mount Bromo bezoekt, kan dit het beste met zonsopkomst doen. ’s Nachts werden we in hard rijdende jeeps door de bergen naar boven gebracht. Het laatste stuk wordt erg gedramatiseerd (al die trappen die je nog omhoog moet, of je niet gebracht moet worden. Tegen betaling natuurlijk). Iemand met een normale fitheid is zo boven, zo ver hoef je niet meer vanaf het dorpje. Het is er vaak erg koud bovenaan en zeker toen wij er waren (november), zelfs met dikke winterjas is het erg fris. Die winterjassen kun je voor een heel redelijk prijsje huren en is zeker geen overbodige luxe (wel afdingen natuurlijk en bij verschillende kraampjes navragen). Als de zon opkomt, zie je langzaam verschillende kraters tevoorschijn komen in een uitgestrekt zandgebied. Heel erg toeristisch, maar wel de moeite waard!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
 1. TUI – zonvakanties & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bromo vulkaan reiservaring en tips!

Ben jij in Bromo vulkaan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief