Bromo vulkaan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Bromo vulkaan reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

25%

Wel oké

4%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Profiel sammy tempels
    op 24-10-2019
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “Schitterende zonsopgang”

    Zeer speciaal om midden in de nacht te vertrekken en daarna je weg naar boven te banen tussen de vele jeeps en andere roege vogels. Daarna sta je letterlijk te schudden van de kou op 2300m hoogte maar wanneer de zon stilaan te voorschijn komt en je een duidelijker zicht op de Bromo vulkaan en zijn magistrale omgeving krijgt is alle miserie vlug vergeten. Mount Bromo in het zonlicht met de flarden wolken in het dal en daaronder de "sea of sands" blijft indrukwekkend en zeer mooi om te zien.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Louise
    op 26-04-2019
    38 landen bezocht • 36 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Hele indrukwekkende zonsopkomst”

    Je moet er voor opstaan rond een uur of drie in de ochtend maar dan heb je ook wel wat, de zonsopkomst bij Mount Bromo. Samen met behoorlijk wat andere toeristen hebben wij genoten van dit spektakel en er een drankje op gedronken. Ik vond dit zelf ook leuker dan de hike bij de vulkaan zelf, maar moet hierbij wel toegeven veel geluk gehad te hebben met het weer.
    Enige nadeel is dat het erg druk is op de viewpoints en je ook erg op je spullen moet passen...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robbin
    op 18-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Brrrromo”

    De morning-walk voor het sunrise uitzicht was kouder dan verwacht. Een pittige tocht, maar het uitzicht was er wel naar, erg mooi! Je moet wel geluk hebben met het weer, wij hoorden van een ander stel dat ze niks anders dan mist hadden gezien. De tour naar de promo zelf was ook de moeite waard, echter stonk het er wel naar zwavel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Bromo”

    Vanuit Yogja zijn we met de trein naar Malang gereisd. Een super chille manier van reizen. We hadden alle ruimte in de trein en de trein kwam stipt op de minuut aan. In Malang regelde we een tourtje naar de Bromo en Ijen vulkanen.

    In de nacht vertrokken we naar de Bromo. Onderweg konden we genieten van de prachtige Milky Way. We werden eerst afgezet bij de uitkijkpunt op de Bromo. Omdat het nog stikdonker was hadden we nog geen idee wat we konden verwachten. Langzaam kwam de zon op en verlichtte de zon het mooie landschap. Prachtig op te zien hoor, maar toen het licht was, werd ook meteen zichtbaar hoe veel mensen er stonden. Wat een bizarre ervaring!
    Daarna reden we in een jeep naar de onderkant van de vulkaan. Je kunt via de trap de vulkaan beklimmen, maar voor de erg luie mensen kun je je ook laten vervoeren door een bezweette ezel. Ik ben hier absoluut geen voorstander van! Jij wil de vulkaan zien, doe er dan ook wat voor! Onderweg de trap op ruik je al de zwavellucht.
    Bovenaan staat een altaartje en kun je op de Bromo lopen. Bizar, want een misstap en je bent dood! Het ronkende, borrelende geluid uit de vulkaan, de lucht en wolken maken het een bijzondere ervaring. Vanaf de Bromo vulkaan hem je een prachtig uitzicht!
    Naar beneden lopen; dat doe je rennend, door het zand, zigzaggend. Niet willen missen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davy Goossens
    op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Unieke ervaring in een desolaat landschap ”

    Bij de Bromo kun je rondrijden met een gave jeep, het stof stuift aan alle kanten op. Vanuit de jeep wandelden we naar de Bromo, prachtig om in de wijde omtrek geen andere toeristen te zien. Toen we aan de andere zijde van de Bromo kwamen, waren er wel andere toeristen. Dit waren er erg weinig omdat wij aan het einde van de dag aankwamen.
    De volgende ochtend nog een prachtige zonsopgang gezien. Zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    op 13-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Mijn hoogtepunt van Indonesië ”

    In de ochtend zijn we na een kopje koffie bij een lokale familie in de jeeps gestapt. Met de jeeps vervolgde wij onze weg door de bergen richting de Bromo. Na dik een uur rijden stonden we in een verlaten landschap, omringd door prachtige bergen. Na de lunch zijn we nog een stukje verder gereden en vervolgens zijn we richting de Bromo gewandeld. Hier kon je zien waar het lava jaren geleden een pad had gemaakt. Aan deze zijde van de Bromo kwamen we geen andere toeristen tegen, en dat op zo'n bekende plek. We hebben vervolgens de Bromo beklommen via de wand van de vulkaan, samen met onze gids. Een unieke ervaring, helemaal onder het stof, maar wat hebben we genoten. Onze lokale gidsen waren geweldig, zo vriendelijk, en oprecht geïnteresseerd. We hebben leuke gesprekken gevoerd en zijn zo nog meer te weten gekomen over de lokale bevolking. Wat een gave dag is dat geweest!
    De dag erna hebben we pas de zonsopkomst bekeken (neem warme kleding en een muts mee), de meeste tours gaan hierna door naar de vulkaan. Als je de mogelijkheid hebt om dit de dag ervoor te doen, moet je dit zeker doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Boaz
    op 29-11-2017
    59 landen bezocht • 40 reviews • 60 waarderingen
    2

    “En toen waren we met meer...”

    De zonsopgang is echt mooi, maarrrrr om eerst in het donker te horen dat je niet de enige bent was tot daaraan toe. Toen het daadwerkelijk licht werd en ik om mij heen keek wist ik niet wat ik zag.... honderden (het voelde als duizenden) toeristen op een kluitje... Not my cup of tea. Heb je tijd (en vind je al die toeristen niet erg): vooral gaan. Heb je minder tijd of wil je je tijd beter besteden? Ga vooral naar een ander plekkie!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Deborah
    op 29-11-2017
    29 landen bezocht • 26 reviews • 36 waarderingen
    5

    “De moeie om vroeg voor op te staan”

    Ok, je moet dus echt heel vroeg op, eerst om de zonsopkomst te bekijken (waar je niet romantisch met z'n 2en bent maar met heel veel anderen die allemaal op hetzelfde moment foto's gaan nemen, lees flitsen), toch heel gaaf. Vervolgens ga je verder om Bromo zelf te beklimmen. Verwacht geen mooi paadje/ trapje, het is echt even doorstappen door het zand. (Zand wat je ook echt overal later weer terug vindt) maar ook dit vond ik heel bijzonder. zeker 1 van de highlights op mijn vakantie en echt een aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Zoe
    op 21-11-2017
    24 landen bezocht • 27 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Onwerkelijk plaatje”

    De Bromo vulkaan geeft bijna een onwerkelijk maanachtig uitzicht. Met name tijdens zonsopgang heb je een prachtig mysterieus uitzicht op de vulkaan. Houd er wel rekening mee dat het erg koud is als de zon nog onder is. Een muts en handschoenen zijn dan wel aan te raden. Deze kun je ook voor €1 kopen bij het uitkijkpunt. Wanneer de vulkaan actief is kun je helaas niet naar de kraterwand, maar is het alsnog meer dan de moeite waard om de uitkijkpunten op de vulkaan te bezoeken. Je kunt de vulkaan vanaf verschillende plekken bezoeken. Wij hebben de trein naar Malang gepakt en hebben vanaf daar een tour geboekt naar de Bromo, waarbij we om 01.00 uur werden opgehaald.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 21-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Warme kleren mee”

    Twee dingen die je niet moet vergeten wanneer je naar Bromo gaat zijn 1) warme kleding en 2) hoogteziekte.
    De temperatuur gaat van 30+ naar ongeveer 13 graden. En omdat je s ochtends heel vroeg gaat opstaan om de vulkaan te zien bij het ochtendgloren is het extra koud. Daarnaast ligt het gebied een stuk hoger. Zelf had ik last van hoogte ziekte door het snelle stijgen en dalen. Wees alert zodat je lichaam zich goed kan aanpassen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bromo vulkaan reiservaring en tips!

Ben jij in Bromo vulkaan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?