• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Jakarta ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

17 Jakarta reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

18%

Wel oké

24%

Niet zo

35%

Vreselijk

24%

  • Laura op 16-04-2019

    “Ontdekt een stukje Nederlandse geschiedenis”

    Ondanks mijn eerste indruk van drukte en smog is jakarta zeker de moeite waard. Vooral als je van de nederlandse geschiedenis houdt moet je naar het gedeelte van old batavia gaan. Hier zijn diverse musea en monumenten. Zoals een oud postkantoor. Ook is daar tegenover een restaurant welke ingericht is zoals het er vroeger uit zag

  • Robbin op 15-04-2019

    “Vieze stad”

    Ik raad het niemand aan om langer dan nodig in Jakarta te verblijven. Ik vind het een vieze stad, ratten die voor je neus het riool in schieten en een welige lucht door de hele stad. Mijn advies: trek z.s.m. door naar mooiere gebieden.

  • Bob Arnoldus op 14-04-2019

    “Jakarta 2018”

    Ik heb een vreselijke ervaring aan Jakarta overgehouden. Toen wij vanuit het vliegveld per taxi naar het hotel werden vervoerd gingen we door een achterstandswijk, dit is zo veel geslinger en hier voelde ik me niet echt veilig, het vervelende dat het vliegveld ver van de stad af ligt. De standaarden in Jakarta liggen nog een stuk lager dan in de rest van Java. Zou is de hygiëne niet goed en durfde we alleen bij de Macdonalds te eten omdat de lokale eettentjes leeg waren en er heel vies uitzagen. Ik zou iedereen aanraden om Jakarta te mijden. Misschien hebben wij een hele slechte wijk/ervaring gehad en is de stad mooi.

  • Igor op 29-11-2017

    “Hectisch ”

    Jakarta is erg hectisch. De stad heeft ook niet zoveel te bieden, je hebt het binnen één dag gezien. Als je op straat loopt moet je de eerste dag zeker goed opletten voor al het verkeer. Waar je trouwens wel redelijk snel aan gewend raakt. Het is wel leuk om naar één van de grootste moskee van de wereld te gaan. Wat ik aanraadt is er alleen één nacht te blijven en dan snel door te gaan.

  • Richard Piersma op 22-11-2017

    “Drukke vieze stad”

    Hele drukke en vieze stad maar zeker de moeite waard om te bekijken. Als Nederlander wil iedereen met je op de foto Haha! Pas wel op met dingen die je op straat kunt eten, je kunt er erg ziek van worden. Neem vooral eens een kijkje in een grote moskee midden in de stad.

  • RJ DB-Kailola op 20-11-2017

    “The big durian!”

    Jakarta een stad voor vele slechts een beginpunt voor Javareis of transitpunt naar elders in Indonesie. Ik heb met deze stad een haat-liefde ervaring. Mijn moeder is er geboren dus daardoor ben ik er vaak geweest. De 1e keer zodra ik het vliegtuig uitstapte en de kruidnagelsigaretten rook dacht ik ja ik ben thuis. Zodra we van de luchthaven richting Jakarta stad reden dacht im not home. De chaos overvalt je bigtime! De drukte chaos op de weg de hitte de smog de frustratie dat bijv. een taxi rit van een paar km zeker een uur duurt. De stad zelf is niet mooi het is altijd druk best vies. Historische gebouwen zijn er ook niet echt afgezien een paar oude kolonie gebouwen. Een echt stadscentrum is er niet alles is verspreid en iedereen gaat naar zijn eigen Mall. Maar toch is Jakarta ondanks alle tegenstellingen is Jakarta toch een spannense stad. Leuke clubs zoals X2, Immigrant, dragonfly enz enz. 24/7 wel wat te beleven. Voor elk budget wat wils maar geduld en flexibiliteit is een schone zaak. Rond top end vind ik zelf Pullman hotel aan het centralpark mall zeer mooi en goed. Mooie kuntige kamers zeer modern en strak en relatief dicht bij de luchthaven. Centralparkmall naast hotel en grote mall taman angrek. Midrange hotel ibis Arcadia is prima geen hoogvlieger maar wel centraal. Qua budget ik zou alles op de jalan jaksa vermijden die hostels zijn nasty en super ranzig. Ik zou liever naar ibis budget naast taman menteng gaan. Prima budget optie en schoon en naast een streetfood avond markt waar je super kan eten.
    Jakarta je moet even door de zure durian heen bijten maar ik zou zeggen get lost in jkt n live the adventure

  • Mark Janssen op 19-11-2017

    “Drukke vieze stad ”

    Jakarta is een drukke en vieze stad. Het verkeer is hier een drama, overal sta je vast. Dus mocht je in Jakarta moeten reizen (of weg willen uit Jakarta), is het aan te raden om dit met de trein te doen. Je wordt ongetwijfeld een beetje opgelicht, maar je betaald alsnog bijna niks voor een treinkaartje. Wij kwamen met een late vlucht aan en hadden een transfer geboekt via het hotel (dichtbij het vliegveld), toch een fijne manier om zo relaxt bij je hotel aan te komen na een lange vlucht. Wij verbleven in het Allium Tangerang Hotel, een aanrader. Transfer was goed geregeld en goede kamers met een heerlijk ontbijt. Persoonlijk zou ik weer zo snel mogelijk weg gaan uit Jakarta, als ik hier weer eens op zou vliegen.

  • Mariëlle Plug op 19-11-2017

    “Jakarta- Indonesië ”

    Veel mensen vliegen naar Jakarta wanneer er een vakantie naar Indonesië op de planning staat. Logisch want het eiland Java is zeker de moeite waard om te bezoeken maar Jakarta zelf als stad is meer een zakenstad dan een bezienswaardigheid. Er zijn wel wat bezienswaardigheden zoals musea of art gallery’s. Maar verder staat het verkeer meer stil dan dat het rijdt en is het vies. Aan te raden is om hier dus niet te lang te blijven maar bijvoorbeeld door te reizen naar Bandung

  • Moontje op 15-11-2017

    “Jakarta”

    Wij vlogen naar Jakarta omdat we Indonesië wilden gaan ontdekken en de vliegtickets erg voordelig waren als we onze reis zouden beginnen in Jakarta. We lazen er veel wisselende verhalen over: de één schrijft dat het een vieze stad is en dat er weinig te doen is, de ander is lyrisch. Zelf had ik er niet veel van verwacht, maar Jakarta bleek toch best een leuke plek. We hadden een mooi hotel (helaas weet ik de naam niet meer) waar we heerlijke gerechten hebben gegeten in de skybar. Als je naar Jakarta gaat en je hebt het budget: bezoek dan zeker een skybar. Je kunt over de hele stad heen kijken en in een stad als Jakarta mag je dat echt niet missen. We hebben gewinkeld in het grootste winkelcentrum van de stad waar tevens een food court zit. Je kunt hier heerlijke gerechten bestellen, van een heerlijke soep tot een bord rijst met ayam. Ik vind Jakarta totaal niet te vergelijken met de rest van Indonesië, maar het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Al is het maar voor een dag of 2.

  • Marloes Dommerholt op 10-11-2017

    “Jakarta, meer dan alleen busines”

    Ondanks dat de vele toeristen Jakarta overslaan of alleen gebruiken als stop-over is het de moeite waard om wel een dagje een kijkje te nemen in deze "wereldstad". Het is absoluut niet wandel-proof (geen voetpaden, óveral verkeer) maar neem een tuktuk naar onder andere het monument van de vrijheid, de op 3 na grootste moskee van de wereld en 's avonds naar een sky-bar met prachtige panorama uitzichten over de stad.

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Jakarta reiservaring en tips!

Ben jij in Jakarta geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief