Prambanan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

15 Prambanan reiservaringen en tips

Geweldig

47%

Tof

47%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel sammy tempels
    op 26-10-2019
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “Indrukwekkend.........”

    Iedereen kent de klokken van de Boropudur maar Prambanan moet hiervoor niet onderdoen. Indrukwekkende tempel die je eerder in India verwacht dan in Indonesie. Veel is door aardbevingen vernield maar de grote tempels zijn overeind gebleven en in zeer goede staat. Een must-see voor iedereen die in de buurt is.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michelle  van Beek
    op 09-05-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Mooi ”

    Wij zijn met de bus vanuit Yogyakarta naar Prambanan gereisd, erg goed te doen! Hele mooie oude tempels. Wij zijn eigenlijk pas eind van de ochtend naar de Prambanan gegaan, waardoor het erg druk en super warm was. Aanrader om hier meteen 's ochtends vroeg heen te gaan. 'Uiteraard' erg toeristisch, maar dat is te verwachten in het hoogseizoen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleni Saarloos
    op 19-04-2019
    19 landen bezocht • 52 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Druk en veel foto's”

    Allereerst is Prambanan natuurlijk een prachtig complex. Echter vonden wij het wat tegenvallen, omdat je er bijna niet kon lopen door de drukte. Ook wilden alle Indonesische mensen met ons op de foto, in de hitte, waardoor wij na een tijdje wel uitgekeken waren. Lekker op een bankje van verderaf het complex bekijken, beviel ons een stuk beter ;)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Ballet”

    Toen we het voor het eerst hoorde dat er een ballet was, was ons enthousiasme niet gewekt. Het leek niet ons ding, maar we gingen toch overstag doordat de reiziger die we hadden ontmoet aanhield dat het leuk was.
    Eenmaal daar moest ik dan ook mijn vooroordeel bij stellen, het was inderdaad indrukwekkend. Een stukje geschiedenis dat verteld werd in dansvorm met Prambanan als prachtig decor.
    Ik raad het nu ook iedereen aan om te zien. In Bali heb je ook veel van zulke voorstellingen, maar deze kunnen niet tippen aan ht Ballet bij Prambanan.

    Let wel! Trek geen witte kleding aan, dit trekt beestjes aan. De mensen voor ons hadden steeds kakkerlakken op hun rug... iehhh

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davy Goossens
    op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Ballet bij de Prambanan”

    In de avond hebben we een prachtige balletvoorstelling gezien met een gave, verlichte Prambanan op de achtergrond. Een unieke manier om kennis te maken met het verhaal dat ook te vinden is in de tempel. In de tempel is dit in beeldhouwwerk uitgewerkt. Gaaf om een deel van het verhaal uit de balletvoorstelling te kunnen koppelen aan de tempel.
    Ook als je niet van ballet houdt een echte aanrader.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    op 13-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Fotograferen en gefotografeerd worden”

    Het bouwwerk zelf is prachtig om te zien, zo uniek en hoort er zeker bij als je Java bezoekt. Ze zijn nog steeds bezig om nieuwe "torens' te bouwen. Deze zijn ingestort gedurende aardbevingen en worden nu weer gerestaureerd.
    De dag dat wij er waren, waren er ook veel schoolkinderen. En deze wilden maar al te graag met me op de foto, al smoesend liepen ze achter je aan. Dit is op een gegeven moment niet heel leuk meer, maar dit is gelukkig de enige plek waar ik dit zo heb ervaren.
    Op het veld naast de tempel was een scouting bijeenkomst, waar er veel scouts bezig waren met opdrachten. Erg leuk om te zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Deborah
    op 29-11-2017
    29 landen bezocht • 26 reviews • 36 waarderingen
    5

    “Schitterend Prambanan”

    Prambanan was onderdeel van onze rondreis door Java en Bali. Ondanks dat ik Java echt minder interessant vond dan Bali, was dit toch wel 1 van de highlights. Naar mijn mening ook echt iets wat je gezien moet hebben. Ik vond achteraf dat we bij de Borubadur te weinig tijd hadden, hier hadden we helemaal meer tijd willen doorbrengen. Je kunt hier makkelijk meerdere dagen rondlopen om van de ene tempel naar de andere te gaan. Echt heel bijzonder en ook iets wat je niet mag missen als je naar Java gaat.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jo C.
    op 27-11-2017
    25 landen bezocht • 29 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Indrukwekkend”

    Vanuit Yogjakarta kun je prima een excursie maken naar de Prambanan tempel.
    Wij hebben er voor gekozen om deze te combineren met de Borobodur. Dus eerst een bezoek aan de Borobodur en dan door naar de Prambanan.
    De Prambanan is minstens net zo mooi en indrukwekkend als de Borobodur.
    Je kunt hier heerlijk rondkijken en je kunt zelfs in de kleine tempeltjes. Deze zijn nu helemaal leeg, maar je vraagt je wel af wat daar vroeger ingezeten/ gestaan heeft.
    Op het moment dat wij er waren waren ze nog steeds bezig met de restauratie van de tempel, maar dit wordt uiterst nauwkeurig gedaan zodat ze tempel weer in ere kunnen herstellen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sarah Brouwer
    op 22-11-2017
    30 landen bezocht • 30 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Prambanan boven Borobudur”

    Prambanan heeft op mij meer indruk gemaakt dan Borobudur. Dit culturele erfgoed is heel indrukwekkend en je kan erin en omheen. Wat mij enorm aansprak was dat sommige torentjes geheel leeg zijn: wat zou erin gezeten hebben? Veel Indonesiers bezoeken zelf ook de Prambanan tempel. En je moet ook niet vreemd opkijken als jonge studenten op je af gestormd komen met de vraag of je Engels met ze wil praten (en daarna met hen op de foto wil).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helma Mittertreiner
    op 19-11-2017
    31 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    4

    “Veel meer dan een stapel stenen....”

    De Borobudur heeft de naam en krijgt bijna alle credits maar vlak de Prambanan niet uit. In de afgelopen jaren is deze tempel heel goed gerenoveerd. Het is nu een mooie, bijzondere, volwaardige toeristisch attractie.
    Bij de entree kun je een doek lenen om de onbedekte lichaamsdelen te bedekken. Het complex bestaat uit een paar fraai bewerkte tempels. De afbeeldingen zien er nog erg mooi uit. Ze hebben de restauratie erg goed uitgevoerd.
    De Prambanan mag zeker niet aan je bezoek aan Java ontbreken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Prambanan reiservaring en tips!

Ben jij in Prambanan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?