• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Yogyakarta ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

27 Yogyakarta reiservaringen en tips

Geweldig

48%

Tof

44%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Igor op 29-11-2017

    “Reggae vibes”

    Yogya is een fantastische stad! Waar je veel kunt doen zoals; het lokale eten proeven op één van de kleine marktkraam die er zijn, grote winkelcentras bezoeken of lekker rondtoeren door de stad met de scooter! In de avond wordt Yogya omgegooid tot een reaggae concert. In bijna elk barretje staat er wel een liveband Bob Marley te spelen. Puur genieten dus in een lekker klimaat!

  • Tom Harms op 23-11-2017

    “gezellige stad”

    In deze stad kan je altijd even langs de leuke shops lopen, om voor een klein prijsje leuke souvenirs op de kop te tikken. Vooral Jalan Malioboro was een favoriet. Daarnaast heb je leuke eetgelegenheden in deze straat. Kijk wel uit voor alle batik-' onzin'. Elke persoon schijnt batik kunstenaar of verkoper te zijn met een tentoonstelling voor een goed doel. Uiteindelijk zijn deze batik schilderijen veel te duur. Kortom, denk twee keer na voor je je mee laat lokken door een ' kunstenaar' .

  • Sarah Brouwer op 22-11-2017

    “Culturele hoofdstad”

    Dit is de culturele hoofdstad van Java. Ga er niet heen met het idee dat je een equivalent van Rome of Parijs te zien krijgt. Het is een Aziatische hoofdstad in een land waar het altijd warm is. Het conserveren van kunst en gebouwen is dus een stuk lastiger. Maar het is bijzonder te zien wat de locale bevolking doet om de stad zo goed mogelijk te behouden. Leuk zijn de kleine Nederlandse details je die op onverwachte plekken tegenkomt. Bijvoorbeeld het woordje 'brievenbus' op een bak langs de weg.
    Ga eens langs Super Sambal restaurant en kies uit de ongeveer 80 soorten sambal bij je eten.

  • Zoe op 21-11-2017

    “Gezellige stad ”

    De sfeer in Yogyakarta is erg relaxt. Je vindt hier veel leuke guest houses en restaurantjes (vooral rondom de straat Jalan Malioboro). Ook vind je in deze omgeving iedere avond een marktje met souvenirs. In het centrum vind je het paleis van de sultan waar dansvoorstellingen worden gegeven. Je kunt de stad verkennen met een becak. Dit is een soort fietstaxi. Het voelt af en toe wel een beetje fout om zo'n man zo hard te laten werken. De stad is een goed uitgangspunt om de bekende Borobudur en Prambanan tempel te bezoeken. Bezoek deze in de ochtend voor een mooie zonsopgang en probeer de weekenden te vermijden (ivm drukte). De stad is goed te bereiken met de trein vanaf Jakarta. Dit is een van de mooiste treinritten ter wereld.

  • Bart op 18-11-2017

    “Druk”

    Yogjakarta is een mooie stad, en in vergelijking met Jakarta al een stuk minder druk, maar alsnog erg toeristisch. Een aanrader is de markt, waar alle Javanen uit de buurt naartoe gaan om boodschappen te doen. Probeer hier de kleine banaantjes, deze zijn heerlijk en blijven lang goed: ideaal voor een rondreis dus! Ook probeerden we snake fruit, erg bijzonder maar lekker. Dit hebben we later nog eens gekocht. Het paleis van de sultan is een aanrader als je meer van de cultuur van Java wilt weten. Als je nog tijd over hebt, kun je naar een zilverfabriek gaan, waar je de mooiste sieraden kunt bekijken (of kopen).

  • Lisa Koops op 10-11-2017

    “Zangwedstrijden op de bird market”

    Yogja is een heerlijke stad, die chaotisch is, maar minder druk dan Jakarta. Het is een cultureel hoogtepuntje met o.a. het paleis van de sultan waar je meermaals per dag voorstellingen kunt bewonderen. Vanaf hier zijn de prambanan en borobudur heel goed te bezoeken. Je kunt hier ook de typische bakpia cakejes vinden, gevuld met o.a. kaas, chocolade en red bean (is veel lekkerder dan die klinkt). Er is voldoende te beleven in Yogja, maar wat mij betreft is de bird market een plek die niet overgeslagen mag worden!
    Dit ligt een eindje van het centrum af en wat is er leuker om dan de becak te nemen. Op de bird market worden allerlei soorten dieren verkocht, van puppies en kittens (de voor ons bekende huisdieren) tot de meer exotische beesten als slangen en baby varanen... De kooitjes waar de dieren in zitten zijn erg klein en de dierenbescherming bij ons zou dit absoluut niet toestaan, maar dit is nou eenmaal de gang van zaken in Indonesië wat je als toerist niet kunt veranderen. Door dit te zien waardeer je de behandeling van dieren in Nederland ineens weer een stuk meer.
    En natuurlijk mogen de vogels er ook niet ontbreken. Deze worden niet alleen verkocht, maar er worden ook zangwedstrijden gehouden waarbij er meerdere kooien in de wedstrijdarena worden gehangen en de vogeltjes met z'n allen hun best mogen gaan doen om de mooiste geluiden ten gehore te brengen. Het is mij nog niet helemaal duidelijk hoe ze de winnende vogel kiezen, maar het is zeker interessant om eens zo'n wedstrijd te mogen aanschouwen.

  • Kato Haverals op 05-11-2017

    “De drukte van Yogya”

    Yogya is een héél drukke en grote stad. In het begin is het er fel wennen, al die prikkels. Maar na een tijdje voel je je helemaal thuis eens je wat dingen hebt bezocht. Het verkeer is er wel enorm gevaarlijk. De meest comfortabale manier om je in Yogyakarta te vervoeren is in een becak, het is leuk om te doen en zo geniet je van je ritje rond de stad. Naast de poppenvoorstellingen en batik-markten ben ik ook een kijkje gaan nemen in het paleis van de sultan. Dit bezoek was wel de moeite waard, maar wat fijn is, is om even op voorhand wat informatie op te zoeken over deze bezienswaardigheden. Zo begrijp je meer hun cultuur.

  • Mireille le Rutte op 04-11-2017

    “Cultuur, cultuur, cultuur en zilveren sieraden ”

    Vanuit yogja is de borododur en de prambanan zeer goed te bezoeken en met het paleis van de sultan een cultureel hoogtepunt. Maar neem ook eens een tuktuk naar een van de vele zilverfabrieken. Goed zoeken, maar dan kan je schitterende sieraden voor niet al te veel vinden.

  • Naomi Den Ouden op 02-11-2017

    “Borobudur & Prambanan”

    Voor mij zijn de Borobudur & Prambanan de mooiste tempels die ik heb gezien in Indonesië. Voor deze tempels ben ik ook speciaal naar Java gereisd. Van de stad zelf heb ik maar weinig gezien, maar deze tempels waren het bezoek naar Yogya meer dan waard.

  • Michelle Kuipers op 01-11-2017

    “Mooiste stad van Java”

    Ik heb hier een half jaar gewoond. In Jogja is ontzettend veel te doen. Er is natuurlijk de bekende winkels straat Jalan Malioboro. Hier kun je van alles kopen, en 's avonds is het ontzettend gezellig. Verder is er in Jogja ook het Kraton, en het Taman Sari (Water paleis) wat beide mooi zijn om te zien. 's avonds kun je ook naar alun-alun kidul, waar vooral de locals te vinden zijn voor de gezelligheid, en je kan er ook zelf een trap-auto huren om een rondje te rijden. Op het Alun-alun Kidul zijn ook de twee bekende bomen in het midden, waarbij je als je er geblinddoekt recht tussen door loopt, je dit geluk brengt. Overal in Jogja zie je ook de Becaks rondrijden, een ritje in deze becaks mag zeker niet ontbreken! En verder is er ook nog een zilver markt te vinden in Kota Gede, waar je voor weinig geld zilveren beeldjes kan vinden, bijv. een zilveren becak. Buiten Jogja zijn natuurlijk de Prambanan en de Borobudur. Ontzettend mooie tempels om te zien. Een aanrader is om naar de Borobudur te gaan met het Waisak feest. Dan zijn er ook monniken te vinden en dan mag je lichtjes in de lucht laten. Een erg mooi gezicht. Buiten Jogja zijn ook ontzettend mooie en grappige plekken om te bezoeken zoals uitkijk punten, watervallen en je kan zelfs snowboarden op het zand!

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Yogyakarta reiservaring en tips!

Ben jij in Yogyakarta geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief