Yogyakarta ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

28 Yogyakarta reiservaringen en tips

Geweldig

46%

Tof

46%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel sammy tempels
    op 26-10-2019
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “gezellige stad die het echte indonesie nog weerspiegeld”

    Yogyakarta heeft naast de toeristische trekpleisters Borodpudur en Prambanan nog veel bezienswardigheden. Het koninklijk paleis, de water tempel, de lokale markten.............noem maar op. Het drukke Marlioboro street is het bruisend centrum van de stad. Mega druk, hectisch en bij aankomst de eerste keer overrompelend. Toch vind je hier een losse sfeer tussen de zeer vriendelijke plaatselijke bevolking.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska Van Vooren
    op 02-05-2019
    34 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Een stad waar je de tijd vergeet!”

    Yogja is een stad waardoor je de tijd letterlijk even vergeet. Vanuit Yogja kan je onder andere de Borobodur en de Prambanan bezoeken. Daarnaast heb je ook Nationaal park Gunung Merapi in de buurt liggen. Ga naar de markt en ontdek de echte Yogyakarta. Geniet van de eettentjes op straat, probeer onbekend eten op de markt. Ik kan je zeggen, het is fantastisch.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ellen
    op 25-04-2019
    17 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Ga met zonsopkomst naar de borobudur”

    De borobudur is natuurlijk een plek waar dagelijks veel toeristen komen, daar ontkom je niet aan. Maar alsnog mag je het niet overslaan. Het is een indrukwekkende tempel en prachtig met zonsopkomst.
    Daarnaast is Yogyakarta een leuke plek om te verblijven. Je kan in de stad zelf nog meerdere dingen bekijken wat je kan combineren in een dag.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eleni Saarloos
    op 19-04-2019
    19 landen bezocht • 52 reviews • 11 waarderingen
    4

    “Prima als uitvalsbasis”

    Yogyakarta is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de buurt. Zo kan je natuurlijk naar Borobudur en Prambanan. Hou er wel rekening mee dat dit uiteraard erg mooi is, maar wel heel druk! Ik zou dan de Borobudur bij zonsopkomst aanraden, dan is het nog iets minder druk. Daarna gaat het open voor de 'gewone' tours en weet je helemaal niet meer wat je ziet.
    Wat wij in Yogyakarta super leuk hebben gevonden, is een kookcursus bij Via Via. Zij hebben ook een guesthouse (wat ook prima was!) en een restaurant, waar ze dus kookcursussen geven. De vrouw die dit gaf wist goed waar ze het over had, sprak zelfs een aantal woorden Nederlands, en heeft ons erg lekkere gerechten leren maken. Deze eet je daarna op in het gezellige restaurant. Dit is geen toeristische kookcursus, zo waren wij maar met samen en mochten we zelf meedenken over wat we wilden maken. Zeker boeken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Centrale ligging”

    Yogja ligt heel centraal tussen de culturele hoogtepunten. Vanuit Yogja kun je de tourtjes boeken naar Borobudur en Pramabanan. In de stad kun je goed eten op de marktjes. Als je souvenirs wil kopen dan moet je dat hier doen, want hier is het goedkoop. Verder kun je het ford Vredenburg en Kraton bezichtigen. Wij vonden het een fijne plek!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura
    op 16-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Leuke uitvalsbasis ”

    In Yogjakarta zelf vond ik persoonlijk niet veel te bezien, er is een kraton (paleis) maar dit vond ik niet de moeite waard (erg rommelig). Voor een stukje nederlandse geschiedenis is fort vredenburg leuk om te zien.
    Maar het is vooral een super uitval basis van Borobudur en Prambanan. Om even aan de drukte te ontsnappen is het aan te raden een hotel met zwembad te reserveren

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robbin
    op 15-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    5

    “fijne uitvalsbasis”

    Yogyakarta heeft alles wat Jakarta niet heeft: schone straten, makkelijk te overzien, gezellige eetgelegenheden. The bird market is voor dierenliefhebbers geen leuke plek, maar wel erg intrigerend want ze verkopen hier zeker niet alleen birds. Het is een goede uitvalsbasis voor omliggende tempels en het paleis van de sultan mag je ook zeker niet overslaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bob Arnoldus
    op 14-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Yogjakarta 2018”

    Jogjakarta is volgens mij de leukste stad op het eiland Java in indonesie. Hier zijn 2 prachtige tempels te vinden, namelijk de BOROBUDUR en PRAMBANAN, de grootste boeddhistische en hindoeïstische tempels ter wereld. Deze zijn ook zeer indrukwekkend. Ze liggen net buiten de stad maar zijn per privé chauffeur met auto binnen een dag goed te bezoeken. Ook zijn er talloze kleine eettentjes die je kan proberen. Ze zijn hier gewend aan toeristen maar dat merk je nog niet echt aan de bevolking. nog steeds ben je bijzonder als europeaan. Al heb ik daar zelf (vriendin ook niet) geen hinder van gehad. De mensen zijn zeer vriendelijk.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davy Goossens
    op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Paleizen en tempels”

    Vanuit Yogyakarta hebben wij een bezoek gebracht aan de Prambanan en de Borobudur. Een perfecte plek om meerdere dagen te verblijven. Ook is de stad zelf erg leuk om te zien, de mooie paleizen en het dagelijkse leven zijn erg leuk om te zien . We zaten in een mooi hotel vlakbij het centrum, op loopafstand zaten meerdere leuke restaurantjes, waar we 3 avonden heerlijk hebben gegeten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne Smit
    op 13-04-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Unieke stad, veel te doen”

    Wij hebben Yogya "ontdekt" door middel van een becak. We hebben bezoekjes gebracht aan het paleis, de vogeltjesmarkt, het waterpaleis en verschillende ambachts- winkeltjes.
    Het was een drukke hete dag, het kan fijn zijn om een mondkapje op te doen wanneer je in het verkeer zit.
    Het maken van batik en wajangpoppen was erg interessant om te zien en dit was ook zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Yogyakarta reiservaring en tips!

Ben jij in Yogyakarta geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?