• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Yogyakarta ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

27 Yogyakarta reiservaringen en tips

Geweldig

48%

Tof

44%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • sammy tempels op 26-10-2019

    “gezellige stad die het echte indonesie nog weerspiegeld”

    Yogyakarta heeft naast de toeristische trekpleisters Borodpudur en Prambanan nog veel bezienswardigheden. Het koninklijk paleis, de water tempel, de lokale markten.............noem maar op. Het drukke Marlioboro street is het bruisend centrum van de stad. Mega druk, hectisch en bij aankomst de eerste keer overrompelend. Toch vind je hier een losse sfeer tussen de zeer vriendelijke plaatselijke bevolking.

  • Mariska Van Vooren op 02-05-2019

    “Een stad waar je de tijd vergeet!”

    Yogja is een stad waardoor je de tijd letterlijk even vergeet. Vanuit Yogja kan je onder andere de Borobodur en de Prambanan bezoeken. Daarnaast heb je ook Nationaal park Gunung Merapi in de buurt liggen. Ga naar de markt en ontdek de echte Yogyakarta. Geniet van de eettentjes op straat, probeer onbekend eten op de markt. Ik kan je zeggen, het is fantastisch.

  • Ellen op 25-04-2019

    “Ga met zonsopkomst naar de borobudur”

    De borobudur is natuurlijk een plek waar dagelijks veel toeristen komen, daar ontkom je niet aan. Maar alsnog mag je het niet overslaan. Het is een indrukwekkende tempel en prachtig met zonsopkomst.
    Daarnaast is Yogyakarta een leuke plek om te verblijven. Je kan in de stad zelf nog meerdere dingen bekijken wat je kan combineren in een dag.

  • Eleni Saarloos op 19-04-2019

    “Prima als uitvalsbasis”

    Yogyakarta is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de buurt. Zo kan je natuurlijk naar Borobudur en Prambanan. Hou er wel rekening mee dat dit uiteraard erg mooi is, maar wel heel druk! Ik zou dan de Borobudur bij zonsopkomst aanraden, dan is het nog iets minder druk. Daarna gaat het open voor de 'gewone' tours en weet je helemaal niet meer wat je ziet.
    Wat wij in Yogyakarta super leuk hebben gevonden, is een kookcursus bij Via Via. Zij hebben ook een guesthouse (wat ook prima was!) en een restaurant, waar ze dus kookcursussen geven. De vrouw die dit gaf wist goed waar ze het over had, sprak zelfs een aantal woorden Nederlands, en heeft ons erg lekkere gerechten leren maken. Deze eet je daarna op in het gezellige restaurant. Dit is geen toeristische kookcursus, zo waren wij maar met samen en mochten we zelf meedenken over wat we wilden maken. Zeker boeken!

  • Sandra op 17-04-2019

    “Centrale ligging”

    Yogja ligt heel centraal tussen de culturele hoogtepunten. Vanuit Yogja kun je de tourtjes boeken naar Borobudur en Pramabanan. In de stad kun je goed eten op de marktjes. Als je souvenirs wil kopen dan moet je dat hier doen, want hier is het goedkoop. Verder kun je het ford Vredenburg en Kraton bezichtigen. Wij vonden het een fijne plek!

  • Laura op 16-04-2019

    “Leuke uitvalsbasis ”

    In Yogjakarta zelf vond ik persoonlijk niet veel te bezien, er is een kraton (paleis) maar dit vond ik niet de moeite waard (erg rommelig). Voor een stukje nederlandse geschiedenis is fort vredenburg leuk om te zien.
    Maar het is vooral een super uitval basis van Borobudur en Prambanan. Om even aan de drukte te ontsnappen is het aan te raden een hotel met zwembad te reserveren

  • Robbin op 15-04-2019

    “fijne uitvalsbasis”

    Yogyakarta heeft alles wat Jakarta niet heeft: schone straten, makkelijk te overzien, gezellige eetgelegenheden. The bird market is voor dierenliefhebbers geen leuke plek, maar wel erg intrigerend want ze verkopen hier zeker niet alleen birds. Het is een goede uitvalsbasis voor omliggende tempels en het paleis van de sultan mag je ook zeker niet overslaan.

  • Bob Arnoldus op 14-04-2019

    “Yogjakarta 2018”

    Jogjakarta is volgens mij de leukste stad op het eiland Java in indonesie. Hier zijn 2 prachtige tempels te vinden, namelijk de BOROBUDUR en PRAMBANAN, de grootste boeddhistische en hindoeïstische tempels ter wereld. Deze zijn ook zeer indrukwekkend. Ze liggen net buiten de stad maar zijn per privé chauffeur met auto binnen een dag goed te bezoeken. Ook zijn er talloze kleine eettentjes die je kan proberen. Ze zijn hier gewend aan toeristen maar dat merk je nog niet echt aan de bevolking. nog steeds ben je bijzonder als europeaan. Al heb ik daar zelf (vriendin ook niet) geen hinder van gehad. De mensen zijn zeer vriendelijk.

  • Davy Goossens op 13-04-2019

    “Paleizen en tempels”

    Vanuit Yogyakarta hebben wij een bezoek gebracht aan de Prambanan en de Borobudur. Een perfecte plek om meerdere dagen te verblijven. Ook is de stad zelf erg leuk om te zien, de mooie paleizen en het dagelijkse leven zijn erg leuk om te zien . We zaten in een mooi hotel vlakbij het centrum, op loopafstand zaten meerdere leuke restaurantjes, waar we 3 avonden heerlijk hebben gegeten.

  • Daphne Smit op 13-04-2019

    “Unieke stad, veel te doen”

    Wij hebben Yogya "ontdekt" door middel van een becak. We hebben bezoekjes gebracht aan het paleis, de vogeltjesmarkt, het waterpaleis en verschillende ambachts- winkeltjes.
    Het was een drukke hete dag, het kan fijn zijn om een mondkapje op te doen wanneer je in het verkeer zit.
    Het maken van batik en wajangpoppen was erg interessant om te zien en dit was ook zeker de moeite waard.

Indonesië reis boeken – onze tips!

Top-5 Indonesië reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Yogyakarta reiservaring en tips!

Ben jij in Yogyakarta geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief