• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Amman ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

14 Amman reiservaringen en tips

Geweldig

21%

Tof

50%

Wel oké

29%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Annet van der Stel op 11-05-2019

    “Amman, leuke stad, de moeite om te verkennen”

    Hier begonnen wij onze 3-weekse reis door Jordanië. We hadden een hostel tegenover het theater, vanaf het dakterras prachtig zicht daarop. Naast het theater is een leuk museum, de moeite om even binnen te lopen. Je ziet er mozaïeken en de kleding van verschillende stammen. Tegenover ons hotel was een grote duivenmarkt. We werden gewaarschuwd er niet in te gaan, ivm het dringen en dat ik als vrouw dat niet moest doen. Dat deden we dan dus ook niet. We zagen buiten verschillende verkopers met duiven in hun mand. Soms wel zielig, er wordt duidelijk anders met dieren omgegaan dan wij gewend zijn.
    We zijn naar de markt geweest, waar we van alles mochten proeven. Dadels natuurlijks maar ook onbekend fruit en we kregen allerlei zoetigheden aangeboden. Mooi om dit allemaal te zien. Er ging een grote zak knabbelnoten mee voor onderweg tijdens onze autoreis door Jordanië, voor een prikkie natuurlijk, altijd fijn.
    Verder hebben we de stad verkend en er heerlijk falafel gegeten bij het meest bekende restaurant hiervoor. Iedereen at hier dan ook falafel. Het Jordan museum waar we speciaal naartoe gingen om bijzondere maskers wilden zien, was helaas dicht. Later konden we er wel in voor een vrij hoge toegangsprijs, maar dat was slechts een klein deel van het museum, en geen maskers.
    De citadel moet je echt zien. Je hebt hiervandaan een prachtig uitzicht. Er is een looproute over trappen tussen de huizen door. Dat scheelt een enorm stuk lopen. Er is een mooi museum, de moeite om op je gemak te bekijken. Heel mooi vonden we de grote koepel helemaal achteraan de met een schitterend houten dak.
    Via ons hostel konden we een avond tour regelen met een taxi. Zo zagen we o.a. de blue mosque (en mochten we erin, heel leuk), en de verlichte stad.

  • Annet van der Stel op 09-05-2019

    “As-Salt, ten westen van Amman, authentieke stad, aanrader”

    Via een reisblog las ik over As-Salt en plande ik het in binnen onze rondreis. Het was er prachtig. Ons hotel bleek verplaatst waardoor we met hulp van de halve straat onze auto konden keren en een behulpzame man ons voorreed in zijn truck naar het juiste adres. Door smalle steile straatjes, een belevenis. Het hotel was in een van de oude huizen, ook wel gebruikt als musea.
    As-Salt ligt in een kom en vanaf de galerie van het hotelrestaurant hadden we zichtt over de stad. Prachtig, 's avonds de moskeeën groen verlicht. bij de lokale toerist office zijn wandelroutes beschikbaar langs diverse leuke plekken, een voormalig oud engels hospitaal, bijzondere kerk (waar we thee kregen), heel erg leuk. In een koffietent werd me verteld dat ze iets leuks hadden, een zogenaamde reuzinnenjurk, een enorm gewaad. Deze kregen we in handen om uitgebreid te bekijken en ik kreeg een band om het hoofd gedrapeerd. Later zagen we deze kledingstukken in een museum hangen met bordje 'please don't touch'. Prachtig toch. Op het centrale plein zaten mannen spelletjes te doen, ze vonden het prima toen we erbij kwamen. Heel gastvrij en hartelijk. Heerlijk om hier even te relaxen.

  • Donna op 07-05-2019

    “Drukke gezellige stad”

    Hele drukke stad, vooral als je hier met de auto moet rijden. Gewoon gaan en lekker mee toeteren! Verder is het heel leuk om hier doorheen te struinen, winkeltjes te bekijken, lekker falafel eten en naar het hoogste punt van de stad te gaan voor heel mooi uitzicht!

  • Jelmer Laernoes op 01-05-2019

    “Verrassend leuker dan gedacht ”

    Van Amman had ik totaal geen verwachtingen, maar het was een stuk leuker en bruisende dan ik van te voren had gedacht. Bezoek zeker de Citadel (uitzicht over de stad), het Romeinse theater en de Moskee.

  • Robbin op 15-04-2019

    “Bruisend midden oosten”

    Bij aankomst in Amman keek ik mijn ogen uit: lichtgekleurde vierkante huizen verspreid over vele heuvels. Voor mijn vriendin was het ietwat ongemakkelijk (ook al kleedde ze zich erg netjes) om alsnog aangestaard te worden. Vanaf de Citadel heb je prachtig uitzicht over de stad. Een lokaal desert, Knaffa, is voor een echte zoetekauw zoals ik een must.

  • Pieter Jaspers op 12-04-2019

    “Goedkoop en ondergewaardeerd.”

    Amman wordt meestal slechts bezocht voor een dagje, of alleen om het vliegtuig te nemen. Echter, na een verblijf van 5 dagen (een dag extra omdat mijn vlucht gecanceld was), kan ik zeggen dat ik echt heb genoten.
    Je loopt je wel een ongeluk, ook omdat het een heuvelachtige stad is.
    Ga zeker naar de Duke's Diwan, het oudste nog staande huis van Amman, wat eigenlijk helemaal niet zo oud is. (jaren '20 van de vorige eeuw.) Het is prachtig ingericht, het doet je bijna denken aan Cuba.
    In het grote theater in de stad kom je ook locals tegen die een praatje met je willen maken, erg leuk!
    Ook kan ik Books@café aanraden. Lekker eten, rustig zitten, met een uitzichtje, en een leuk boekenwinkeltje op de benedenverdieping. Het zit in de buurt van het filmarchief van Jordanië.

    Het eten kan heel erg goedkoop zijn in Amman, ook in het centrum, als je maar lekker simpel gaat eten aan de straat. Ook de hostels zijn heel erg betaalbaar.

    Amman is verder een prima uitvalsbasis voor dagtrips, bijvoorbeeld naar Jerash, wat je zeker niet moet overslaan.

  • Bo op 12-04-2019

    “Geweldige start van onze reis”

    Wij begonnen onze reis met redelijk wat dagen in Amman. Van te voren had ik niet veel lovende berichten gelezen over de hoofdstad van Jordanië, maar toch besloten om wat dagen hier te besteden. Wij hadden en sfeervol hotelletje pal tegenover het amfitheater van Amman. De ligging was dus centraal en fantastisch. Het Amman Pascha hotel had een dakterrasje waar je Jordaanse hapjes kon bestellen en kon genieten van shisha met muziek gemaakt door lokale artiesten. Ook liepen er allerlei lieve vogels en knaagdieren rond. We leerden hier veel leuke mensen kennen die ons zelfs mee namen naar het W hotel voor een avond uit. Op een skybar met een dj uitkijkend over Amman. In Amman zelf kun je een wandeling maken naar het Amman citadel, hierbij heb je prachtig uitzicht over Amman. Ook kun je hier de beste falafel eten die je ooit hebt gehad! Amman was voor ons een geweldig begin van onze reis en we hebben zeker geen spijt van meerdere dagen hier te spenderen!

  • sammy tempels op 15-06-2018

    “druk, chaotisch maar sfeervol”

    Amman, de heeofdstad van Jordanie is druk en chaotisch. Toch is het de moeite om hier een dagje te blijven. De mensen zijn er vriendelijk en de stad heeft enkele bezienswaardigheden. Ga als eerste naar de citadel, daar heb je ineens een fabelachtig uitzicht over de ganse stad(wel een serieuze klim). Daarna daal je af naar het romeins theater. Er staat 1 moskee die je als toerist mag bezoeken maar die is niks speciaals. Een echte souk heeft de stad niet maar eigenlijk is "downtown" Amman 1 grote souk. Honderden kleine en smalle straatjes vol winkeltjes kan je hier vinden. S'avonds kan je naar Rainbow street met zijn bars, restaurants zijn koffie- en ijs shops.

  • M. op 19-11-2017

    “Het 'echte' midden oosten”

    Zodra je deze stad binnenkomt ervaar je het midden oosten zoals je je dit hebt voorgesteld. Dezelfde beige vierkante gebouwen over de heuvels verspreid en het geluid van moskeeën wordt door de droge lucht verspreid. Het Amfitheater, de Citadel en het Jordaans museum zijn zeker het bezoeken waard.

  • Ati op 12-11-2017

    “Leuke stad voor een dag”

    Amman is een oude Arabische stad en heeft veel historische gebouwen. De stad is niet groot, waardoor je alle bezienswaardigheden in een dag wel kunt bekijken! Bezoek hier de heuvel citadel, vanuit daar heb je een mooi uitzicht over de stad met zijn oude ruïnes. Ook op de heuvel staan nog verschillende zuilen en andere overblijfselen. Vanaf de heuvel kun je hele mooie foto's maken en zie je het oude Romeinse theater. De citadel heeft ook veel groen, waardoor je hier fijn kunt ontspannen en genieten van de rust om je heen. Overdag prima te doen, in de avond zijn we weer snel naar binnen gegaan.

Jordanië reis boeken – onze tips!

Deel jouw Amman reiservaring en tips!

Ben jij in Amman geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief