Dode Zee ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

16 Dode Zee reiservaringen en tips

Geweldig

19%

Tof

56%

Wel oké

25%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Teun
    op 12-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    5

    “De drijvende zee”

    De dode zee, een stille zee, een zee waar niks in leeft.
    De zee is bijzonder kalm, een mooi uitzicht met de bergen van de andere zee.
    Als je er in loopt merk je meteen waar je wondjes heb door de zoutgehalte.
    Hoe dieper je gaat hoe meer je het gevoel heb dat je naar boven wordt geduwd, als je dan gaat dobberen merk je meteen dat je drijft zonder enkele beweging.
    Wanneer je dan je benen onderwater houdt heb je daar moeite mee.
    Zeker iets om te doen, bijzonder en gekke ervaring.

    Ben je in Jordanië dan moet je hier heen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    op 10-05-2019
    37 landen bezocht • 56 reviews • 33 waarderingen
    5

    “Drijven en modderpakking ”

    Heel apart om in de Dode zee te drijven. Dramatisch is dat de zee steeds kleiner wordt, dramatisch kleiner.
    Bij ons hotel werd de klei in een bak voor de gasten gedaan zodat je het gemakkelijk kon pakken. Je smeert elkaar er helemaal mee in, dan even drogen in de zon (pas op voor horzels) en dan afspoelen. Gelukkig kon dit onder een douche. Daarna of ervoor kun je drijven in de Dode Zee, een heel bijzondere ervaring.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 07-05-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Lekker drijven ”

    Heel bijzonder om een keer de dode zee in te gaan en te ervaren hoe het is om te drijven! Daarnaast is het nemen van een modderbad een must! Je huid is lekker zacht daarna. Het is het geld waard om een mooi hotel te nemen bij de dode zee en hier een nachtje te verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Manon
    op 06-05-2019
    43 landen bezocht • 39 reviews • 18 waarderingen
    3

    “Drijven op het water”

    Helemaal ingesmeerd met modder gingen we het water in en inderdaad je blijft drijven. Er zit zoveel zout in het water dat mijn huid hier wel meteen op reageerde en dat was niet prettig. Leuk om gezien te hebben en als je er bent, moet je er ook echt in. Daar maken ze wel een feestje van. En daarna weer door naar het volgende leuke punt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robbin
    op 15-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Drijven in het zout”

    Een ervaring die je zeker niet mag overslaan als je er toch bent en toe bent aan een dagje niksen onder een parasol (zoals wij na enkele actieve dagen hiervoor). Erg leuk te combineren met de Wadi Mujib Canyon tour.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Versteeg
    op 15-04-2019
    28 landen bezocht • 15 reviews • 1 waardering
    3

    “Unieke ervaring”

    Zwemmen in de Dode Zee is een unieke ervaring. Wel eentje die kortdurend is, want een lekker strand om op te liggen is er niet. En het water is zo zout dat het op den duur kan gaan prikken, zeker als je open wondjes hebt. De makkelijkste manier om bij de Dode Zee te komen is door een nacht in een resort te boeken. In het laagseizoen hadden wij bij Romana Resorts een mooie kamer voor 49 euro!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon Bijster
    op 11-04-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Dobberen in de Dode zee”

    Een must do tijdens je vakantie naar Jordanië of Israël: dobberen in de Dode zee. De zee is minder toegankelijk als verwacht, je kan er niet simpel naartoe lopen maar via een publieke ingang of een hotel waar je overnacht. Aan de hotels in de omgeving hangt een duur prijskaartje, waardoor wij hebben gekozen voor een dagje vanuit Madaba. Je moet betalen voor entree, maar dan heb je ook toegang tot het zwembad, wat best lekker is als afwisseling. Op het strand kan je je (betaald) insmeren met modder en er staan douches om je naderhand af te spoelen. In de buurt is het minder bekende Wadi Mujib, wat voor ons het hoogtepunt was van de vakantie! Door een canyon waan je de weg in steeds hoger water. Aan de hand van touwladders klim je omhoog tegen kleine watervalletjes op tot je bij het uitpunt komt: een grotere waterval. Vanaf hier kan je de weg terug drijven naar het begin. Super leuk!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 20-06-2018
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    4

    “speciaal en uniek”

    De dode zee, het laagste punt op aarde. Iedereen kent de traditionele foto's van drijvende mensen die in het water hun krant aan het lezen zijn. Verwacht hier geen verfrissend bad, ook geen zwem- of snorkel momenten. Drijven en blijven drijven is wat je hier kan doen maar dat is dan ook super speciaal en ontspannend. Eigenlijk is dit een kuuroord op zich. Je krijgt hier gratis een warm waterbad, een scrub door het vele zout en indien gewenst een deugddoende modderbehandeling want de modder uit de dode zee schijnt zeer heilzaam te zijn. Zeer leuk voor een namiddagje ontspanning.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roderick
    op 23-11-2017
    48 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Heel bijzondere ervaring”

    Het is uiteraard erg leuk om te drijven in de Dode Zee. Maar het zout is echt wel vervelend. Neem voldoende water mee om je daarna af te kunnen spoelen. En zorg dat je vrouw die ochtend niet haar benen heeft geschoren.
    Maar de kleur van het water is zo mooi blauw. En je kan hele grappige foto's maken. De omgeving is ook erg mooi. De route langs de Dode Zee is mooi om te rijden.
    Wij zijn helemaal in het zuiden het water ingegaan, waar helemaal geen andere mensen waren. Dus ook geen problemen voor mijn vrouw om in een bikini te lopen. Maar in het noorden, de stranden van Amman, vonden we minder leuk. Daar zijn we direct aan voorbij gereden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wendy
    op 21-11-2017
    38 landen bezocht • 44 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Bizarre ervaring”

    Dobberen in de dode zee is natuurlijk een verplicht nummer als je in Jordanie bent.
    En terecht! Dit is echt iets voor op je bucketlist.
    Bij aankomst liepen we meteen het water in....euh herstel....probeerden we dat. Want dat lukt dus niet! Voor je het weet wordt je omhoog gestuwd en lig je in het water. Het is overigens ook onmogelijk om te zwemmen in dit water. Bij een poging tot schoolslag worden zowel je armen als je benen tegelijk omhoog geduwd. Ik vond het een bizarre ervaring! Echt leuk.
    Pas op dat je geen water in je ogen krijgt, dat doet echt zeer (ik spreek uit ervaring).
    Je kunt je ook insmeren met zwarte modder; leuk voor de foto. Ik ben uiteindelijk niet lang in het water gebleven, omdat het te erg prikte op mijn huid. En dat terwijl het juist een heilzame werking zou moeten hebben.
    Maar zeker een bezoekje waard!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Jordanië reis boeken – onze tips!

Deel jouw Dode Zee reiservaring en tips!

Ben jij in Dode Zee geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?