• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Jerash ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Jerash reiservaringen en tips

Geweldig

11%

Tof

78%

Wel oké

11%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Annet van der Stel op 08-05-2019

    “Jerash, groter dan verwacht en indrukwekkend”

    Trek hier voldoende tijd voor uit, zodat je alles kunt zien. Het is enorm groot dus je zult veel lopen. En laat je fantasie gaan, zodat je je voor kunt stellen hoe deze stad vroeger geweest moet zijn.
    Als je de tijd neemt kun je wat klauteren en mooie hoekjes zien, er echt van genieten. Bij de parkeerplaats zijn restaurants. Binnen Jerash wordt hier en daar wel water te koop aangeboden, neem dat ook zelf mee. Wij hadden een airbnb in Jerash bij de eigenaars van een van de restaurants, zodat we ruim voldoende tijd hadden om alles te zien en na afloop daar heerlijk terecht konden en de volgende doorreizen. Zorg dat je een goede beschrijving bij je hebt, er staan weinig bordjes. Erg mooi vonden wij het ampfitheater en de enorme zuilenrij. Er zijn ook mozaieken. In het hippodrome worden soms shows gegeven.

  • Jelmer Laernoes op 01-05-2019

    “Historisch midden oosten ”

    Jerash is goed te bezoeken vanaf de hoofdstad Amman. Jerash was vroeger één van de belangrijkste steden van het midden-oosten. Je vindt er veel reünies en je kunt je goed inbeelden hoe het er vroeger moet zijn geweest. Leuk voor een dagtripje maar Jordanië heeft bijzondere plekken dan dit.

  • Pieter Jaspers op 12-04-2019

    “Groots en goed bewaard”

    Eerlijk gezegd, had ik, zelfs als historicus, me niet heel veel voorgesteld bij Jerash.

    Echter, deze stad is verbluffend goed bewaard gebleven. Verwacht niet het Jordaanse Rome, maar je krijgt wel echt een goed idee van de grootsheid van een Romeinse stad. Je ziet de karrensporen nog zitten in de straten, en er is erg veel wat nog redelijk overeind staat. Twee prachtige theaters zijn echt de moeite waard om even voor te gaan zitten. (Zelfs als er een Jordaniër met een doedelzak begint te jengelen). Neem drie uurtjes de tijd om het te zien. Het is makkelijk te bereiken met een taxi vanuit Amman.

  • Bo op 12-04-2019

    “Veel stenen, toch bijzonder”

    Wij hebben Jerash bezocht tijdens ons verblijf in Amman. Dit was met een uber (illegaal in Jordanië maar het is te doen) goed te bereiken in ongeveer 2 uurtjes. Het oude gedeelte van Jerash zelf is een soort park met veel 'stenen' zoals je ze in Rome kan vinden alleen dan meer vervallen. Wat Jerash voor ons zo bijzonder maakte was dat we bij binnenkomst aangesproken werden door een jonge verkoper die ons twee hoofddoeken verkocht. Hij was ontzettend lief en nodigde ons zelfs uit voor een lunch bij hem thuis de dag erop! Zijn moeder had verse mansaf gemaakt (traditioneel Jordaans). Het was heel bijzonder om zijn verhaal te horen (hij was gevlucht uit Syrië) en om een dag met een local mee te leven. Hij nam ons mee voor lemon and mint juice (aanrader!!) en hij bestelde shisha voor ons. Dit was voor ons de eerste keer dat we in aanraking kwamen met de gastvrijheid van Jordanië! Jerash is leuk als uitstapje voor een dagje, maar niet het meest bijzondere van het land.

  • Annelies op 13-11-2017

    “Ontzettend goed bewaarde stad”

    Ik heb nog nooit zo erg het idee gehad echt in een oude stad te lopen. Omdat de 'wegen' (met pilaren) zo goed bewaard zijn gebleven, is het een immens gevoel. Zo leefde ze vroeger! In een uur of twee heb je het ook wel weer gezien, maar enorm indrukwekkend.

  • Ati op 12-11-2017

    “Bijzondere stad vlakbij Amman”

    Als je door Jerash loopt, lijkt het even alsof je in Rome loopt. De oude Romeinse gebouwen zijn erg goed bewaard gebleven en de ruïnes zijn dan ook indrukwekkend om te bekijken. Bijzonder om te zien hoe alles zo goed bewaard is gebleven. Wandel rustig door het centrum. wij hebben dit alleen gedaan, maar met een gids schijnt ook een aanrader te zijn. De tempel van artemis is wel het mooist, hier staan bijna alle zuilen nog volledig op zijn plek (op een na). Ook zijn de mozaïek vloeren in de kerken (of wat er nog van over is) erg mooi om te zien. Je komt hier gemakkelijk vanuit Amman met de auto

  • Lotte Neijman op 27-10-2017

    “Romeinse stad”

    Dit had ik nooit verwacht! Een bijna volledige Romeinse stad is terug te vinden in Jerash. Van de straten, pleinen, tempels en arena aan toe. Het is goed bewaard gebleven en ik heb nog nooit zoveel Romeinse overblijfselen bij elkaar gezien.

  • Mariska op 27-10-2017

    “Oude Romeinse stad”

    Leuk om voor een paar uur naartoe te gaan vanuit Amman. Prachtig bewaard gebleven Romeinse ruïnes. Zeker het amfitheater is indrukwekkend maar ook de enorme pilaren langs de voormalige wegen. Met gids leuker omdat je dan op allerlei bijzondere details gewezen wordt.

  • Kiki op 26-10-2017

    “Bijzondere ervaring”

    Tijdens mijn rondleiding in Jerash had ik eerder het gevoel in Rome rond te lopen dan in Jordanië...vreemd gevoel was dat!
    Mooi bewaard gebleven ruïnes! Vanuit Amman heel makkelijk en snel te bereiken. Zeker de moeite waard om te bezoeken...hier kan je makkelijk een dag rondlopen als je van mooie Romeinse ruïnes houd.
    Er zijn leuke boeken met platen van hoe het was en nu is...leuk voor thuis.

Jordanië reis boeken – onze tips!

Deel jouw Jerash reiservaring en tips!

Ben jij in Jerash geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief