Wadi Rum ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

22 Wadi Rum reiservaringen en tips

Geweldig

59%

Tof

41%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Seyamaila Pancharatnam
    op 19-07-2019
    20 landen bezocht • 14 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Mooiste plek ever ”

    Ga hierheen! Het landschap is niet te bevatten mooi, het wordt vaak vergeleken met Mars. Ga ook op een tour, het is volgens mij ook niet mogelijk om hier alleen te reizen. En daarnaast... verblijf ook een nacht, je ziet dan de mooiste sterren.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Teun
    op 12-05-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    4

    “De Rood en Geel Woestijn”

    Wat een mooie omgeving, de zandheuvels zo ver als je maar kan zien.
    De bergen waar sommige meer dan een kilometer hoog zijn.
    Wij hebben hier in overnacht wat een prachtige zonsondergang geeft, de mooiste sterrenhemel die ik ooit heb meegemaakt.
    De rood en gele heuvels zijn ook bijzonder, geel kleurig zand kent iedereen maar rood zand kom je niet snel tegen.
    Het zand is rood doordat de bergen afbreken door het zand wat door de wind mee gevoerd wordt de bergen afbreekt.
    Wadi rum is in een wordt: spectaculair.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annet van der Stel
    op 10-05-2019
    37 landen bezocht • 56 reviews • 33 waarderingen
    4

    “Schitterende woestijn, zeker overnachten!”

    Prachtige woestijn met rode en gele kleuren. Ik zou zeker aanraden hier een overnachting te doen. Middenin de nacht zijn we in overleg naar een ander kamp gebracht omdat er naast ons een metalparty was. Ongelooflijk in dit beschermde natuurgebied. De nachtelijke rit was wel bijzonder en namen we voor lief. Fijn dat het zo opgelost werd. Overdag rij je met een terreinwagen rond, krijg je een vers bereide maaltijd en zie je dromedarissen met jongen rondlopen. Heel mooi allemaal.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robbin
    op 15-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Rood maanlandschap”

    Wadi Rum heeft prachtige kleuren, van helder rood/oranje tot geel/wit zand. Erg mooi om met een gids richting de grens met Saoedi- arabie te wandelen, onze gids wist in dit ogenschijnlijke dorre landschap zo veel vormen van leven te laten zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Pieter Jaspers
    op 12-04-2019
    49 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Mars. ”

    Wadi Rum is bekend als setting voor verschillende films, waarvan de beroemdste Lawrence of Arabia en The Martian zijn. Het is een verbluffend mooi landschap.
    Het dorpje van waaruit iedereen zijn bezoek start ziet er vreselijk uit. Beton, vervallen wegen, lelijke huisjes. Maar zodra je dit voorbij bent, kijk je je ogen uit. Het is echter druk bezocht, en de jeepsporen doen wat af aan het geheel, maar goed, kleinigheidjes hou je toch.
    Een ritje op een kameel geeft ook net dat beetje extra gevoel van het woestijnleven. Zorg dat je overnacht in één van de bedoeïnenkampen. Ik kreeg zelf het idee dat het daarbij niet heel veel uitmaakt welke je kiest. Je krijgt er overal toch ongeveer het zelfde soort eten, wat overigens super goed weg te werken is. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel.

    Sla Wadi Rum niet over in Jordanië! Bizar was overigens om te zien dat 5 dagen nadat ik er was, in oktober 2018, er een gigantische overstroming plaats vond in dit anders zo ultiem droge landschap. Kamelen werden weggesleurd door het ontembare water. Het blijft een vallei, dus let op bij hevige regenval.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bo
    op 12-04-2019
    32 landen bezocht • 8 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Slapen onder de sterrenhemel”

    Slapen onder de sterren stond altijd al op mijn bucketlist! Waar kan dat nou beter in een woestijn ver van de buitenwereld vandaan? Wij sliepen in een tentenkamp midden in de woestijn. Na een rit van 3 uur met een 4wd kwamen we aan bij het kamp. Het was klein, maar daardoor ook erg persoonlijk. Iedereen had een eigen tent met groot bed wat erg veel comfort gaf ook al was je midden in de woestijn. S avonds hadden we een heerlijke traditionele woestijn barbecue wat ook gelijk onze beste maaltijd van de reis was! Met dezelfde jeep hadden we samen met een chauffeur (die ons ook even liet rijden) een tocht door de woestijn gemaakt, langs alle hotspots. Dit was zo bijzonder en gaaf, je moet het echt mee maken. S avonds gingen de eigenaren van het kamp terug naar hun huisje in Rum village en konden we genieten van lekkere (zoete) thee en shisha onder de sterrenhemel met verder niets om ons heen. De volgende ochtend gingen we na het ontbijt op kamelen terug naar Rum village vanuit waar we weer verder gingen met onze reis door Jordanië. Ik kan een overnachting in Wadi Rum sterk aanraden, wat was dat gaaf! Kijk alleen goed naar welk kamp je boekt, sommigen zitten namelijk dicht bij lichtmasten of een weg en dat verpest de stilte! Wij zaten in Beyond Wadi Rum camp, zeker een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 11-04-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Nachtje in de woestijn slapen”

    Wadi Rum mag je niet overslaan als je in Jordanie bent. Het is geweldig om een nachtje in een tent in de woestijn te slapen en in de nacht de sterrenhemel te bewonderen. Met een jeep kun je ook de woestijn door en krijg je allemaal mooie vergezichten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sharon Bijster
    op 11-04-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Niet te missen, maar 1 nacht voldoende”

    Na veel lovende verhalen te hebben gelezen, hebben wij via Booking.com 2 overnachtingen in Wadi Rum geboekt bij een van de vele tentenkampen. Een geweldig mooie ervaring, een bijzondere plek om te overnachten. Bij aankomst bij het toeristen centrum, werden we opgehaald door de eigenaar van het tentenkamp en kregen we thee aangeboden in zijn huis. Daar kregen we de vraag wat we wilden gaan doen. Dit hadden we niet verwacht, eerder dat we te horen kregen wat de opties waren en hier uit konden kiezen. In plaats hiervan kregen we de opdracht te googlen op de website. Een woestijnsafari was het hoogtepunt en dit wilden we voor de dag erna. Naast een ritje op een kameel hadden ze ons verder eigenlijk weinig te bieden, waardoor we in het tentenkamp hebben 'gewacht' tot het avondeten (Wat erg lekker was). De sterrenhemel is ook heel bijzonder, zo helder is het hier! De sfeer was erg leuk, na het eten werd er een kampvuur aangestoken en gezongen. Ook de woestijnsafari was wat we ervan hadden verwacht, een bijzondere ervaring. Al met al is dit een niet te missen activiteit, maar had dit ook in 1 dag gekund.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 20-06-2018
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “"buitenaards" mooi”

    Wadi rum staat algemeen bekend als de mooiste woestijn ter wereld.. Niet dat ik al alle woestijnen gezien heb maar ik denk dat dit kan kloppen! Wanneer je hier bent en slaapt in één van de talloze Bedoeinenkampen kan je niet anders dan stil worden en genieten van de on-aardse schoonheid die je overal rondom je ziet. Vlaktes waarin absurde rotsformaties opduiken die ieder uur van de dag een andere kleur krijgen naarmate de zon opschuift. Maak een excursie met een kameel en klim tegen zonsondergang op een rots om daar in alle stilte de woestijn en rotsen hun dieprode kleur te zien krijgen. Onwerkelijk mooi. Je kan je zo voorstellen dat deze plek meermaals gebruikt is in films over ruimtevaart want je bent werkelijk op een andere planeet.
    S'nachts kan je nks beters doen dan slapen onder een deken op een dunne matras in de open lucht. De stilte, de koelte die er dan hangt en vooral.............de honderden sterren boven je maken dat dit een overnachting is die je niet zal vergeten. Een aanrader op dit gebied is volgens mij het Salman Zwaidh camp. Deftige voorzieningen, super behulpzaam, eerlijke prijzen, lekker eten en vooral....... prachtig gelegen tegen een rotswand. Wadi rum.......een top bestemming!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yorben Schulpen
    op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 43 waarderingen
    5

    “Waanzinnige woestijn”

    Toeristisch of niet, Wadi Rum is één van de mooiste woestijnen die je op deze aardbol zult zien. Je kunt best een taxi nemen vanuit Aqaba of Petra en bij een van de bedoeinen blijven slapen. Ze zullen je met plezier rondrijden in een 4x4 waar je kunt sandboarden, oases kunt zien, een rotsformatie in de vorm van een kip (echt waar) en rotsgravures uit de oudheid. Ge-wel-dig! A stay with a million stars!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Jordanië reis boeken – onze tips!

Deel jouw Wadi Rum reiservaring en tips!

Ben jij in Wadi Rum geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?