De Laotiaanse keuken is best een pittige keuken. Er wordt veel gebruik gemaakt van citroengras, kokosmelk en gember. Vooral gember is een beroemde smaakmaker in Laos. De meeste gerechten worden geserveerd met kleefrijst of ‘sticky rice’. Deze rijst eet je met je vingers. Een traditioneel gerecht is ‘laap’, een soort frisse, maar soms ook zeer pittige vleessalade. Het vlees, meestal rundvlees, kip of eend, wordt zeer fijn gehakt. Daarna wordt het gemengd met smaakmakers zoals munt, koriander, peper, knoflook, lente-ui en limoen. Ook Laap wordt geserveerd met kleefrijst. Als ontbijt vind je in Laos de baguette. Deze is door de Fransen overgebracht tijdens het koloniale tijdperk. Qua drinken houden Laotianen van bier (Beerlao is een van de lekkerste pilsjes ter wereld!) en van Lao Lao: de traditionele rijstwhiskey.
Lees verder: Geld & kosten >
Stel zelf de Laos reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website
ANWB Vakanties biedt individuele Laos rondreizen en groepsrondreizen, waaronder een Laos-Cambodja-combireis met privé-chauffeur.
Bezoek website
Djoser biedt meerdere geliefde groepsrondreizen naar Laos aan die een bezoek aan het land combineren met Thailand, Vietnam en/of Cambodja.
Bezoek website