27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

De inenting tegen Gele Koorts is alleen verplicht wanneer je in de zeven dagen voordat je Laos binnenkomt in een Gele Koorts-gebied bent geweest. Verder worden inentingen aangeraden tegen DTP, Buiktyfus en Hepatitis A.

In sommige gebieden in Laos komt malaria voor. Daarom zul je misschien malariatabletten moeten slikken. Door het hele land kun je apotheken vinden die je verder kunnen helpen met kleine problemen en kwalen. In de grotere steden, zoals Vientiane en Luang Prabang, vind je apotheken en simpele ziekenhuizen waar goed Engels en Frans wordt gesproken. In ernstige noodgevallen wordt het aanbevolen om naar ziekenhuizen in Bangkok te gaan. De hygiëne in Laos is ‘Aziatisch’, maar niet extreem achterstallig. Wanneer je bij locals logeert, zul je hurkwc’s tegenkomen en wellicht geen douche. De mensen wassen zich in de rivier. In restaurants in Luang Prabang en Vang Vieng zijn ook hurkwc’s te vinden. Vientiane is een schonere stad ten opzichte van de rest van het land. De straten zijn schoon en er hangen geen nare geuren. Over het algemeen is Laos arm en erg basic, maar houden mensen de boel goed schoon en netjes.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Laos specialisten

Riksja Laos

Riksja Laos

Stel zelf de Laos reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties biedt individuele Laos rondreizen en groepsrondreizen, waaronder een Laos-Cambodja-combireis met privé-chauffeur.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt meerdere geliefde groepsrondreizen naar Laos aan die een bezoek aan het land combineren met Thailand, Vietnam en/of Cambodja.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Laos

Riksja Laos
1. Riksja Laos

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen incl. combireizen.
Bezoek websiteBekijk Laos rondreizen
Vanaf €615 incl. vliegticket

Vliegtickets Laos

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Laos
V.a. 791
t>