27 Vakantiedagen

Reizen binnen Laos – openbaar vervoer & transport

Om in Laos van A naar B te komen is de bus vaak de enige optie (een treinnetwerk is er niet). En ook al zijn ze vaak krakkemikkig, stampvol en hobbelen ze over slechte of gewoon niet-geasfalteerde wegen; reizen met de bus in Laos is hartstikke leuk. De locals zijn supervriendelijk en je kijkt je ogen uit onderweg: koeien, kippen, varkens, eenden, lachende kinderen, houten huisjes met rieten daken en omaatjes met takkenbundels op de rug. De kosten zijn erg laag: amper een euro per uur reizen.

Bussen

Er zijn veel dag- en nachtbussen en minivans te boeken in hostels, hotels en reisbureaus vanuit bekende toeristische plaatsen. De nachtbus van Vientiane naar Pakse is erg comfortabel. De minder bekende plekken hebben lokale busstations van waaruit eenvoudig naar andere bestemmingen kan worden gereisd, bijvoorbeeld van Luang Namtha naar Luang Prabang.

Vliegen

Met Lao Airlines kun je binnenlandse vluchten maken vanuit hoofdstad Vientiane naar Luang Prabang, Phonsavan, Xam Nua en Pakse. Vanuit Luang Prabang kun je ook vliegen naar Phonsavan. Een enkeltje Vientiane – Phonsavan kost gemiddeld €120.

Boten

Dwars door Laos stroomt de Mekong-rivier. Hierdoor is het mogelijk om vanaf de grens met Thailand over water te reizen naar Luang Prabang. Ook verbindt een prachtige bootroute Luang Prabang met Nong Khiaw, Muang Ngoi en Muang Khoua (Phongsali).

Slow boat op de Mekong rivier

Boot op de Mekong rivier.

Auto & motor

Een motor/brommer huren (of kopen en later doorverkopen) is een goed alternatief om je te verplaatsen binnen Laos. Een brommer kost €6 per dag. Het is een goede manier om het echte local-leven te ontdekken. De wegen zijn echter niet heel goed, dus draag een helm, want je komt geregeld kuilen tegen.

Fiets

Steden zoals Vientiane en Luang Prabang zijn goed te verkennen per fiets. In Vang Vieng is een fiets huren ook een goede manier om de omliggende natuur te verkennen. De wegen zijn hier wel erg hobbelig. Een fiets huren kost gemiddeld €1,50 per dag.

Lokaal vervoer

Veel Laotianen hebben een eigen brommer, daarom is er binnen steden niet veel lokaal vervoer. Tussen steden en dorpen rijden bussen. Verder kun je gebruik maken van tuk-tuks en jumbos (een soort driewieler-brommer, met een bakje waar je in kunt zitten).

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Laos specialisten

Riksja Laos

Riksja Laos

Stel zelf de Laos reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties biedt individuele Laos rondreizen en groepsrondreizen, waaronder een Laos-Cambodja-combireis met privé-chauffeur.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt meerdere geliefde groepsrondreizen naar Laos aan die een bezoek aan het land combineren met Thailand, Vietnam en/of Cambodja.
Bezoek website

Meer Laos reisorganisaties

333 Travel
333 Travel

Bouwstenen & startpakketten.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Privéreizen op maat.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Laos on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen, gezinsreizen & Laos fietsvakantie.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

O.a. familiereis Laos-Cambodja.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

O.a. boetiekhotel en Zuid-Laos natuur.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Rondreizen op maat.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Laos

Riksja Laos
1. Riksja Laos

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen incl. combireizen.
Bezoek websiteBekijk Laos rondreizen
Vanaf €615 incl. vliegticket

Vliegtickets Laos

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Laos
V.a. 791