• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Gunung Mulu National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

3 Gunung Mulu National Park reiservaringen en tips

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel Roderick
  Roderick op 27-11-2017
  48 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
  5

  “Insecten paradijs”

  Een van onze hoogte punten van Maleisisch Borneo. Met een klein vliegtuigje word je naar de airstrip gevlogen van Mulu NP. Als je in het hotel van het park slaapt slaap je letterlijk in de jungle. De kamers staan in de jungle en er zijn houten looppaden gemaakt om alle faciliteiten met elkaar te verbinden. Een echte aanrader zijn de "nightwalks". Tijdens zo'n nacht/avondwandeling zie je echt de meest bizarre insecten. Van reuze wandelende takken tot gigantische spinnen en schorpioenen. Neem wel je eigen zaklamp mee, de lampen die je daar krijgt zijn niet altijd de beste.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Arie
  Arie op 21-11-2017
  18 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
  5

  “Pinnacles trekking”

  In de voorbereiding kwamen we langs the pinnacles trekking, dat wilden we wel doen. De meest gangbare manier om naar Mulu te gaan is vliegend. Je landt tussen de berg, wat een geweldig gezicht is. Het vliegveld is super klein, je tassen worden door een gat in de muur op de lopende band in het gebouw gelegd. 's Avonds besloten we de paar kilometer naar de grot te lopen waar de bad exodus plaats vindt. Net na zonsondergang komen duizenden vleermuizen naar buiten om op zoek te gaan naar voedsel. De foto's zijn geweldig, maar bij ons viel het een beetje tegen. Het is echter elke dag anders. De volgende dag begon de 3 daagse pinnacles trekking. De eerste dag is prima, je bezoekt de grotten als je dat wil (leuk maar niet heel bijzonder) en daarna loop je 9km over een goed aangegeven paadje en vlak terrein naar het basiskamp. Daar kook je en slaap je. De volgende dag beklim je de berg. De tocht omhoog is zwaar, heet en duurt ongeveer 4 uur. Het uitzicht is mooi, over de pinnacles, maar het heeft mij niet verbluft. De tocht naar beneden is een ware uitputtingsslag en duurt langer dan de tocht omhoog. Ondanks dat het naar beneden is is dit veel zwaarder omdat je naar beneden moet 'klimmen'. Als je eenmaal beneden bent heb je toch een voldaan gevoel en kan je een duik nemen in de verfrissende rivier. De laatste dag loop je de 9km weer terug.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Margit Yana
  Margit Yana op 08-11-2017
  27 landen bezocht • 30 reviews • 14 waarderingen
  5

  “De slopende hike naar the pinnacles”

  Deze review hoef je alleen te lezen als je sportief bent, van een uitdaging houdt en in conditie lichamelijk conditie verkeerd. Voldoe je hier niet aan, overweeg dan niet om the pinnacles trekking te doen. Het is een 3 daagse tour, waarbij je de eerste dag 9km over vlak land loopt. Zonder gids, maar het pad is perfect aangegeven. Deze 9km hebben we in ong 1.5 uur gedaan, je kan stevig doorlopen. Je slaapt in het basecamp, waar matjes liggen die prima slapen. Eigen klamboe moet je evt zelf meenemen, net als een lakenzakje en iets van een kussen. De keuken is goed uitgerust qua pannen en gas, eten moet je zelf regelen. Er zijn enkel snacks te krijgen. De tweede dag is 'de' dag. Je staat erg vroeg op, wij vertrokken tussen 6 en 7 in de ochtend. De tocht naar boven is 2,4 km maar een ware hel. Je hebt een uur om bij het eerste punt te komen, na 1.2 km. De klimt flink omhoog en het is al behoorlijk zwaar, in onze groep zijn 2 mensen op dit punt afgehaakt, maar eerlijk is eerlijk, zij waren niet in goede lichamelijke conditie. De tweede helft van de tocht heeft ons nog ong. 2.5 uur gekost. In totaal waren we 4 uur na vertrek op de top. Dit tweede deel is onwijs steil, er zijn rotswanden die je beklimt zoals je de klimmuur zou beklimmen, met handen en voeten. Dit kost onwijs veel energie. Eenmaal boven heb je ongeveer een uur om van het uitzicht te genieten en vooral uit te rusten. Het uitzicht is mooi, maar ik heb mooiere dingen gezien. Daarna begon de terugtocht, en dat is nog zwaarder dan de heenweg. Het naar beneden klimmen gaat voor een deel achterstevoren zoals wanneer je aan het abseilen bent, maar dan voetje voor voetje. De terugtocht heeft ons dan ook 5 uur gekost. Helemaal gesloopt en oververhit kwamen we weer bij het kamp, waar je een duik kan nemen in de koude rivier. De derde en laatste dag gebruik je om met je spierpijn (die vandaag nog mee valt) de 9km terug te lopen naar het punt waar je met de boot opgehaald zult worden. Dit duurt weer 1.5 uur als je stevig doorloopt, maar met spierpijn en pauze zou ik hier zeker 2 uur voor rekenen. Nu zul je misschien denken, deze review is niet positief maar de waardering is vijf sterren... Dat klopt. Het was onwijs zwaar, maar de ervaring op zich was een onwijs gave ervaring. Het was intens, maar het gevoel dat je het hebt gedaan was echt een overwinning. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik sportief ben en aardig doorzettingsvermogen heb, maar op dag 2 had ik een voedselvergiftiging en ik heb dus de hele tocht van in totaal 10 uur gedaan op nuchtere maag. Dus, ben je sportief en heb je een goed ontbijt en eten voor onderweg, dan is dit zeker een aanrader! PS. Plan de dagen erna niet teveel qua activiteiten. De spierpijn is moordend.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Maleisië reis boeken – onze tips!

Top-5 Maleisië reisaanbieders

 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Gunung Mulu National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Gunung Mulu National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief