Kinabalu National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Kinabalu National Park reiservaringen en tips

Geweldig

25%

Tof

75%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel Saar
  op 12-05-2019
  15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
  5

  “geweldige klim mount Kinabalu”

  Naar het Kinabalu national park kom je eigenlijk maar om 1 ding te doen: mount kinabalu beklimmen. Wij vonden het een geweldige ervaring. Het pad naar de top is goed begaanbaar (geen ‘’klim-uitrusting’’ nodig, tenzij je van tevoren de via ferrata route kiest), maar dat maakt de klim niet minder zwaar! Zorg dat je hier met een goede conditie en wat hiking-ervaring aan begint, anders ga je de top niet bereiken. En als je de top eenmaal hebt bereikt, dan wacht je nog een pittige afdaling. Voor

  zonsopkomst vertrek je naar de top (3u ’s nachts), maar wij vonden de zonsopkomst niet het meest spectaculair. Zorg dat je ook vroeg op de dag begint met je eerste klim, zodat je wat tijd hebt om bij te komen bij de lodge. Je kan de klim in een tour boeken, waarbij alles wordt geregeld (is prijziger), wij vonden het echter ook prima te doen om alles zelfstandig te boeken. In dat geval stuur je even een mailtje naar sutura lodges om een overnachting te boeken in Laban ratah lodge. Zodra je hier een overnachting hebt, ben je zeker dat je aan de klim kan beginnen. De klim-permit en gids regel je dan op de ochtend van je klim/overnachting (reserveren hiervan is niet nodig – de boeking van een overnachting is je reservering). Het is handig om de dag van tevoren al in de buurt van het park te verblijven, zodat je niet nog vanaf Kota Kinabalu hoeft te reizen.

  1 waardering

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Arie
  op 21-11-2017
  18 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
  4

  “Mooi park vlakbij de stad”

  We zijn hier met een minivan (openbaar) heen gegaan. We hebben een tour met gids gedaan door de natuur onderaan de berg, en een tour door de botanische tuinen. De tour onderaan de berg was leuk met gids, omdat je zo meer leert over de planten en dieren die je onderweg ziet. De botanische tuinen zijn prima zonder gids te bezoeken. Vele bloemen die in het NP voorkomen staan daar, met name orchideen. Mooi om te zien, maar niet super bijzonder. Daarna nog een korte wandeling gedaan op eigen houtje, de paden zijn redelijk aangegeven. Leuk park als je in de buurt bent, maar zou er niet speciaal voor naar Kota Kinabalu gaan, tenzij je mt kinabalu gaat beklimmen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel wil
  op 11-11-2017
  37 landen bezocht • 30 reviews • 9 waarderingen
  4

  “Dagje Kinabalu park”

  We reden vanuit Kota Kinabalu met een busje naar dit park. De berg was niet te zien vanwege de mist. Het park was erg mooi, maar wel helemaal ingesteld op mensen die allerlei trails wilden lopen. Er zijn erg veel trails uitgezet in dit park .Dat was voor ons te zwaar. We hebben een klein stukje van een trail gelopen en dat was erg mooi. Er is een botanische tuin in het park, maar die lijkt wel erg op de rest van het park. We werden om drie uur weer opgehaald door het busje wat ons terug reed naar Kota Kinabalu

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Sharon
  op 25-10-2017
  25 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
  4

  “Tussen de oneindige bomen!”

  Vanuit Kota Kinabalu kan je dagtrips boeken naar het nationale park. Naar de top van de berg leek mij net iets te heftig, dus een dagje naar het park leek mij een goed alternatief. De eerste stop was bij een lokaal marktje met heel veel honden, lekker fruit en een uitzicht over de berg Kinabalu. Hartbrekend al die lieve honden zonder huis, dus daar moet je je even over heen zetten. Maar verder een leuke stop voor een aantal minuten. Daarna hebben we nog gestopt bij de botanische tuinen met prachtige bloemen en daar begon het gevoel van Borneo al met de dichte begroeiing van de hoge bomen. Dit gevoel kwam tijdens de klim naar boven ook weer terug! Er volgende vele treden naar boven in de warmte van het oerwoud. Eenmaal aangekomen was er een prachtig uitzicht te zien op de canopywalk en het leek net alsof er geen einde kwam aan de lange bomen. Super tof! Minpuntje vond ik de warmwaterbaden. Hier loop je doorheen voordat je het park in gaat. Veel mensen baden daar in het warme water dat uit bronnen zou komen. Voor mijn gevoel was het nogal aangelegd en niet echt natuurlijk. Op deze plek na, was het een leuke trip!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Maleisië reis boeken – onze tips!

Top-5 Maleisië reisaanbieders

 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Kinabalu National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Kinabalu National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief