• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Orang-oetans (Borneo) ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

12 Orang-oetans (Borneo) reiservaringen en tips

Geweldig

83%

Tof

17%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Richard Hoogzaad
    Richard Hoogzaad op 14-05-2019
    36 landen bezocht • 2 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Orang-oetans (Borneo)”

    Fantastisch mooie ervaring is het inderdaad om deze dieren in het wild te zien. Wij zagen bij de Kinabatangan rivier een moeder met kind. Ondanks dat er helaas nog weinig habitat over is gebleven door de palmolieplantages, was het toch echt heel erg mooi om dit tezamen met heel veel ander moois daar te zien. :D

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saar
    Saar op 12-05-2019
    15 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    5

    “spotten in natuurlijke omgeving”

    Borneo is een geweldige plek om orang-oetans te spotten, zowel in het wild als door het park (Sepilok) in de buurt van Sandakan te bezoeken. Het park lijkt zeer diervriendelijke en de dieren verblijven daar echt in de vrije natuur, maar omdat ze gevoederd worden, kan je ze erg goed zien! Er is ook een nursery voor de jonge orang-oetans wat erg leuk is om te zien. Om ze in het echt/wild te spotten, kan je het best een boottocht-excursie over de Kinabatangan rivier maken. Blijf ook een dagje in Sandakan, waar het Engelse theehuis op een heuveltje buiten het centrum een leuk en aangenaam plekje is!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Deborah
    Deborah op 29-11-2017
    29 landen bezocht • 26 reviews • 36 waarderingen
    5

    “Fantastisch Borneo”

    1 van de leukste dingen die ik ooit bezocht heb was Sepilok Orangutan Rehabilitation Center. Heel bijzonder dat dit bestaat.
    Iedereen die gaat zou ook echt een aapje symbolisch moeten addopteren om te zorgen dat dit blijft bestaan. Wat super is, is ze in dit park echt als doel hebben dat de apen weer terug de jungle in gaan (ze krijgen bv alleen bananan te eten, als je iets anders wilt ga je het zelf maar zoeken!). De apen krijgen ook voorrang, dus als er eentje aan komt wandelen, moet jij opzij. Je blijft echt foto's maken!!


    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Arie
    Arie op 21-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    5

    “zo menselijk”

    We vertrekken vroeg met de local bus naar Semenggoh wildlife centre bij Kuching. Je bent bij het voeder moment. De orang oetans zijn semi-wild. Dat houdt in dat ze vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen, maar ze hebben wel de mogelijkheid om te komen voor de voeder momenten. Als er minder voedsel beschikbaar is in de natuur, zijn er meer orang oetans te zien. Wij hebben 2 vrouwtjes met een jong gezien. Super om te zien!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Van de Laar
    Ilse Van de Laar op 20-11-2017
    9 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Sprakeloos”

    Als je dol bent op dieren en natuur dan is Borneo the place to be! Oog in oog te staan met één van de meest indrukwekkende dieren op aarde...de oerang oetang is iets waar mijn hart een keer van over sloeg. Op een paar meter afstand zie je deze immens grote dieren samen met hun jongen in hun eigen habitat. Dat is een beeld wat je je leven lang niet zult vergeten!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel wil
    wil op 11-11-2017
    37 landen bezocht • 30 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Semnggoh Wildlife Centrum”

    Wij bezochten het Semenggoh Wildlife Centrum in Sarawak, het grootste orang-oetan rehabilitatiecentrum voor oerang-oetangs. we gingen er met een taxi naar toe vanuit Kuching. De chauffeur wachtte op ons. De activiteit duurt namelijk niet zo lang. je kunt 's morgens komen kijken en 's middags weer terugkomen. na het voederen gaan de apen weer terug het park in. we zagen al aan het schudden van de bomen, dat er een aap in aantocht was. We hadden geluk, want het was het ALPHA-mannetje, dat niet zo vaak gespot werd aldaar. De andere apen kwamen op een ander plekje naar het voedsel. Je staat met zijn allen op een soort tribune en moet erg stil zijn. het is zeker de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    sammy tempels op 09-11-2017
    41 landen bezocht • 102 reviews • 133 waarderingen
    4

    “oranje slingerapen”

    Net als op Sumatra in Indonesie kan je op Borneo orang-oetans spotten in hun natuurlijke habitat. Helaas wordt de orang-oetan ernstig met uitsterven bedreigd. De ideale plek om deze geweldige dieren te zien is het Semenggoh orang-oetan rehabilitatiecentrum. Het Semenggoh Wildlife Centrum is het grootste orang-oetan rehabilitatiecentrum in Sarawak, opgericht in 1975 als een opvangcentrum voor de gewonde en wees geworden orang-oetans. Denk niet dat dit een dierentuin is want de hoofdtaak hier is het opvangen van orang-oetans en het bewust maken van het feit dat deze dieren met uitsterven bedreigd zijn aan de bezoekers. Je kan de dieren door de bomen zien slingeren, vooral bij voedertijd, en ze heel dicht benaderen maar toch steeds blijven oppassen. Het blijven wilde dieren en soms komen ze wel heel dicht. Ook op de wandelpaden kom je ze tegen waardoor dit toch een speciale en leuke ervaring wordt. Er zijn niet veel plaatsen op de wereld waar je dit nog kan beleven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Manon
    Manon op 05-11-2017
    43 landen bezocht • 39 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Oranje piekharen”

    De Orang Oetans zijn speelse, nieuwsgierige dieren. Ik heb ze mogen zien in Sepilok op Borneo. Je kunt er de hele dag vertoeven en een paar keer de voedermomenten bijwonen. Daar komen ze naartoe als ze zin hebben. Ze kunnen zelf het park rond, dus je moet wel oppassen dat ze je camera of zonnebril niet afpakken, maar dat maakt het onwijs bijzonder.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Denise Meertens
    Denise Meertens op 04-11-2017
    37 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Orang-oetans in Sepilok”

    Eén van de hoofdredenen voor ons bezoek aan Borneo: de Orang-oetans. Fantastische beesten! En ondanks dat ze in opvangcentrum zitten, waan je je midden in de jungle. Ze zeggen dat je rond etenstijd de meeste kans hebt om ze te zien, maar wij hebben er al lopende door het park een hoop gezien! Ook bij het naast gelegen opvangpark voor Sunbears, lopen de Orang-oetans over de ballustrade. Een mooie ervaring!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mitchell
    Mitchell op 30-10-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Wauw wat was dit fantastisch”

    Ons bezoek aan Sepilok en Sandakan was natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan het Orang-Utan sanctuary. En wat was dit het waard! Na een soort van tegenvallende voedersessie (slechts 1 aap), hadden we daarna een 1-op- 1 ontmoeting met een Orang. Dat was zo speciaal en de hele vlucht naar Maleisië waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Maleisië reis boeken – onze tips!

Top-5 Maleisië reisaanbieders

  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Orang-oetans (Borneo) reiservaring en tips!

Ben jij in Orang-oetans (Borneo) geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief