• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Penang ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Penang reiservaringen en tips

Geweldig

29%

Tof

63%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Saar op 12-05-2019

    “gevarieerd eiland”

    Penang is een interessant eiland aan de westkust van Maleisie. Goed bereikbaar vanaf Kuala Lumpur. Het is een belangrijke plek geweest in tijden van de VOC en hier zijn nog wat overblijfselen van te vinden (zoals fort Cornwallis). Georgetown voelt als een hippe stad, waar je vooral erg lekker en lokaal kan eten. Het staat bekend om de street art en er is een route om langs de mooie kunstwerken te lopen. Bezoek ook de tempels van Kek Lok si; een gigantisch indrukwekkend complex met mooie uitzichtpunten. Een ander mooi uitzichtpunt is Penang Hill, waar je met de kabelbaan naar boven kan. Je kan ook naar beneden wandelen langs de botanische tuinen, de route is wel leuk, maar de weg helaas ook een autoweg (wel rustig). Prima basis om je hier een paar dagen te vermaken.

  • Kelly van Kollenburg op 24-04-2019

    “Mooi eiland!”

    Een mooie stad die tijdens de VOC tijd erg belangrijk was. Hierdoor is er veel geschiedenis te vinden. Penang Hill is een zeker een aanrader. Dit is het hoogste punt van de stad en geeft je een mooi uitzicht. Ook de streetart in georgetown is erg mooi

  • Joke Vos op 21-04-2019

    “Prachtig eiland met veel contrasten”

    Je komt gelijk in een hele andere wereld. De apen komen erg dichtbij. Er is veel te doen, oa een vlindertuin, fruitfarm en prachtige stranden. Helaas waren daar toen ik er was erg veel kwallen. Vlak bij ons hotel woonden er mensen is totale armoede onder golfplaten. Het contrast met de rijke hotels vond ik vreselijk.

  • Dianneke op 18-04-2019

    “Batu Ferringhi en Kek lok si Temple”

    Er viel vast veel meer te zien. Maar na KL en Cameron Highlands was het heerlijk tot rust komen op in Batu Ferringhi.
    Met de auto de brug over naar het eiland was een leuke route. We hebben de auto zsm ingeleverd en zijn met een uber naar ons hotel gereden. Dit gaat prima in Maleisië.
    In zee zwemmen werd ons niet aangeraden vanwege kwallen maar het zwembad was prima vertoeven (leuk met de aapjes in de bomen ernaast). Eten bij Long beach cafe is een echte aanrader. Je kan bestellen bij verschillende eettentjes waarna men het naar je tafeltje komt brengen. Hier hebben we verschillende avonden heerlijk gegeten. Bestel vooral de Penang Laksa en dumplings.
    Kek lok si temple is een echte aanrader om te bezoeken. Ook met een Uber prima bereikbaar.
    Tijdens Chinees nieuwjaar is deze tempel nog extra verlicht wat het helemaal een prachtig effect gaf.

  • Suus op 08-04-2019

    “drukke stad ”

    Leuk om Georgetown te bezoeken, wel een drukke stad met genoeg opties om lekker te eten.

    Ook de moeite waard is de Kek Lok si Tempel. Er zijn een hoop Chinezen die je niet vriendelijk behandelen, maar bijzonder om de pegados en gebedshallen te zien.
    Twee dagen was wel prima, het strand is wel mooi om te vliegeren maar snorkelen is niet mogelijk veel kwallen in zee. Daarnaast is er ook geen koraal aanwezig.

  • marjolein op 30-11-2017

    “Mooie drukke stad”

    we hadden een hotel in het levendige georgetown.
    we hebben heerlijk door deze stad gewandeld en natuurlijk ook nog even love lane bezocht.
    je kunt heerlijk eten! ze hebben hier ook veel lekkere straattentjes de geuren komen je tegemoet!!
    vanuit deze plek zijn we ook doorgereisd naar langkawi
    2 nachten in georgetown was voor ons voldoende.
    helaas hebben wij hier ook kennisgemaakt met het ziekenhuis ivm oorontsteking en naderende terugvlucht. we kunnen zeggen dat de zorg erg goed is en artsen waren goed opgeleid, de medicijnen kwamen overeen met wat we in NL zouden krijgen (oom is huisarts)

  • Eelco op 27-11-2017

    “Veel te doen!”

    Penang is een heel fijn eiland! Je hebt er een stad, Georgetown, met leuke streetart en heerlijk eten. Daarnaast heb je in het Penang NP hele mooie natuur en verlaten strandjes. Hier zou ik dan ook zeker heen gaan! Op Penang kan je je zeker 3 dagen vermaken.

  • Amy van Loon op 26-11-2017

    “Wel leuk”

    Georgetown is een leuke stad met veel en heerlijk eten, mooie streetart en vriendelijke mensen. Zelf ben ik 2 maanden in Penang geweest, ik heb daar stage gelopen.

    Georgetown is een leuke stad om een middagje streetart te gaan bekijken. Doe dit te voet of per fiets. Let wel, het verkeer kan soms gekkenhuis zijn. Als backpacker kun je het best een hostel boeken in Lovelane.

    Als je wat langer de tijd hebt in Penang verlaat dan ook zeker Georgetown en ga een dag hiken in Penang nationaal park. Er zijn hier een aantal wandelroutes naar heerlijke standjes.

    Breng ook een bezoekje aan de Kek Lok Si Tempel. Het mooie zou zijn als je hier naar toe kunt gaan tijdens het begin van het Chinese nieuwjaar. Wanneer hier een feestelijk begin met vuurwerk is.

    Ga met het treintje naar de top van Penang hill, bezoek daar de botanische tuinen en drink een cocktail bij de skybar met een gaaf uitzicht over heel Penang.

    Er zijn verdeelt over Penang nog wel wat strandjes te vinden, maar dit zijn zeker niet de mooie stranden zoals Maleisië kent.

  • Rachel op 25-11-2017

    “Food heaven!”

    Georgetown is een onwijs leuke stad met veel mooie streetart maar bovenal HEERLIJK eten. Overal & de hele dag door zijn de leukste restaurantjes open om je smaakpupillen te verrassen. Werkelijk iedere keuken is aanwezig en de gezellige sfeer maakt het helemaal af! Wij zijn er 3 nachten geweest en dat is zeker voldoende om eea aan bezienswaardigheden te bezoeken op het eiland. Met de huurauto was het voor ons erg gemakkelijk daar te komen & ons te verplaatsen op het eiland. Penang is echt een aanrader!

  • Arie op 21-11-2017

    “Streetart van Georgetown”

    Georgetown staat bekend om zijn streetart, dat is (helaas) wereldwijd bekend. Hartstikke leuk om een rondje door de stad te lopen, fietsen of met de fietstaxi langs alle streetart. Het is wel erg toeristisch, onwijs veel chinezen/japanners die eeuwen nemen om fotos te maken met de streetart. Voor een goede foto zonder mensen heb je dus even geduld nodig.

Maleisië reis boeken – onze tips!

Top-5 Maleisië reisaanbieders

  1. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  2. ANWB – vertrouwd boeken
    Bekijk aanbiedingen
  3. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Penang reiservaring en tips!

Ben jij in Penang geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief