• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Rabat ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

3 Rabat reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

67%

Wel oké

33%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Marc op 09-05-2019

  “Fotogenieke kustplaats in Marokko”

  Wanneer je Marokko wat langer bezoekt raad ik je aan om ook Rabat te bezoeken. Vanuit Marrakesh en of Fez is dit zeer goed te bereizen met de trein. In ons geval was Rabat een tussenstop in onze treinreis van Marrakesh naar Fez. Dit lijkt een omweg maar effectief met de trein scheelde het op de totale reistijd maar 2 uurtjes en die reis knip je ook nog eens comfortabel in tweeën. Rabat is een mooie stad aan de kust waar je zowel van de moderne als van de oude stad kunt genieten. Voor het westerse shoppen moet je zeker in het nieuwe gedeelte zijn, maar als je meer van souvenirs en authentieke zaken houdt, kun je het beste de oude stad bezoeken. Aan de zeekant van de stad heb je een oude wijk waar de huizen helemaal in het wit met donkerblauw geschilderd zijn. Daar rondlopen was echt een ervaring op zich. Lekker eten kun je eigenlijk overal, maar ook hier zul je in de nieuwe stad de modernere keukens terugvinden en in de oude stad logischerwijs de meer authentieke traditionele gerechten. Al met een al een stad die zeker het bezoeken waard is! De treinreis er naar toe was trouwens ook echt heel mooi.

 • Annemijn op 06-11-2017

  “Rustige hoofdstad van Marokko”

  Rabat mag dan wel de hoofdstad zijn van Marokko, maar als je vooral het oude stadsdeel bezoekt voelt het totaal niet zo. Het oude deel van Rabat is net zo gezellig als van veel andere Marrokkaanse steden, maar dan ook nog eens aan de zee. Wanneer je naar het hoger gelegen deel wandelt, kom je vanzelf in straatjes die je aan Griekenland doen denken (straatjes vol wit met blauwe huisjes). Daarnaast heb je van bovenaf natuurlijk een prachtig uitzicht over de zee en de stad zelf. Mocht je ook nog Westers willen shoppen zijn er naast de primitieve standjes in het oude stadsdeel veel moderne winkels te vinden in het moderne deel van de stad. Ook daar zijn nog aardig wat mooie gebouwen te vinden. Al met al zeker een aanrader.

 • Renske Roumen op 21-10-2017

  “Enorm contrast tussen arm en rijk”

  Ik ging voor een cursus naar Rabat en had daarvoor al meer gereisd.

  Echter heb ik nog nooit zo'n grote cultuurschok gehad als in Rabat. Rabat kent een enorm contrast tussen arm en rijk.
  Ik overnachtte in een rijk gedeelte en daar spreken de mensen ook Frans. Ook kun je mendina's bezoeken. Dit zijn typisch Marrokaanse markten waar ze vlees en groente verkopen. Ook zie je hier veel bedelaars en dat kwam wel binnen.

  Het interessante vond ik dat je als vrouw niet te bloot gekleed moet gaan, de mensen mensen hun thee met erg veel suiker drinken en de stad veel gebouwen en plekken kent met mooie sierlijke details.

  Rabat is een interessante stad om mee te maken en heeft mij doen realiseren dat er geen één Marokko is, maar dit verdeeld is in verschillende cultuur en omgangslagen. Zeker een aanrader om mee te maken.

Marokko reis boeken – onze tips!

Top-5 Marokko reisaanbieders

Deel jouw Rabat reiservaring en tips!

Ben jij in Rabat geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief