• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Todra Kloof ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

7 Todra Kloof reiservaringen en tips

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Kelly van Kollenburg
    Kelly van Kollenburg op 24-04-2019
    20 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Geweldige landschappen”

    Een super mooie rivier oase die zeker het bezoek waard is. Een wandeling door de kloof laat je prachtige plekken zien. Let hierbij wel op dat je voldoende water mee neemt en een goede route uitstippelt. Als je verdwaald kun je zo 8 uur onderweg zijn.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roos
    Roos op 22-11-2017
    23 landen bezocht • 27 reviews • 58 waarderingen
    5

    “Wat een schoonheid!”

    De Todra Kloof is erg indrukwekkend en ik raad mensen aan om het zowel overdag als 's nachts te bezoeken. In de buurt kun je een mooie wandeling maken om een prachtig overzicht van het gebied te hebben. We bleven daar een nachtje slapen. Voordat we naar bed gingen nodigden de hoteleigenaren ons uit op het dak om de sterren te bekijken en om te zien hoe spectaculair de rotsen er uit zagen. 's ochtends begonnen we de wandeling rond 05.30/06.00 zodat we de zonsopkomst konden zien. Wat een rijkdom!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 30-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Indrukwekkend”

    Todra Kloof is niet te missen als je onderweg bent naar de Sahara of gewoon rondreist in de regio. We waren onderweg naar de Sahara, maar hadden een goede uurtje in Todra Kloof geweest om gewoon langs te lopen. De grote steenmuren zijn indrukwekkend, zeker een mooi plek voor foto's en voor een piknik als je daar zin in hebt.
    Er zijn wel veel kinderen die hun kleine kunstwerkjes hier aan jou willen verkopen, bladwijzers en whatnot. Koop maar NIKS van hun omdat als het werkt, sturen hun ouders die kinderen niet naar school. Je paar dirhams helpt de familie niet aan de lange termijn, dus ondanks het heel moeilijk is omdat de kinderen komen langs achter jou en hebben vaak hel trieste gezichten, zeg gewoon "non, merci".

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    Donna op 22-10-2017
    31 landen bezocht • 54 reviews • 14 waarderingen
    5

    “Ga voorbij de kloof!”

    Prachtige kloof! Als je een auto hebt, rij dan vooral door de kloof heen. Dan kom je op een veel minder toeristisch stuk, waar je de bergen in kunt klimmen. Er zit een fantastisch hotel wat uit de bergen gehouwen is en waar ze heerlijk eten serveren. In de ochtend kun je dan vroeg naar de kloof terug rijden, waar het licht heel mooi is om foto's te maken en er zijn dan nog geen busladingen vol toeristen gearriveerd!

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel HildeB
    HildeB op 02-02-2016
    1 review • 2 waarderingen
    5

    “Hoog boven de verwachting”

    Als je door Marokko reist zijn de verschillen in landschappen enorm: oneindige vlaktes, hoge ruwe bergen, onverwachte hitte, besneeuwde toppen en groene valleien kom je op 1 reisdag tegen. Wat het bijzondere van de Todra kloof is, is dat je deze plek niet voorstelt bij Marokko.
    Toen ik hier ging wandelen, een kort stuk maar, want meer tijd hadden we niet, was het zondag. En dan blijkt dat dit een plek is waar Marrokaanse families naartoe gaan voor hun vermaak (spelen in 't water, eten, bijpraten, zingen en dansen). Een drukte van belang, die weg is als je iets verder de kloof inloopt. En die kloof is indrukwekkend mooi. Fantastische rode rotswanden die stijl omhoog lopen, door de zon nog roder van kleur dan dat ze eigenlijk zijn. En door de enorme hoogte, voel je je als mens nietig. De natuur is zo veel groter en intenser als ze helemaal over je heen buigt.
    Een prachtige plek in een land waar de mensen onvoorzien warm en hartelijk zijn!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lianne Bosch
    Lianne Bosch op 30-01-2016
    49 landen bezocht • 68 reviews • 44 waarderingen
    5

    “Heerlijk wandelen in de Palmeraie”

    Wij verbleven met onze 3 kinderen enkele nachten in de palmeraie (palmentuin) tussen de Todrakloof en de plaats Tinerhir. Een prachtig mooie plek! Vanuit ons guesthouse (la Palmeraie) konden we zo de palmentuin inwandelen. Dit is een oase midden in een droog gebied. In de palmentuin hebben de mensen allemaal een stukje land waar ze groente en fruit verbouwen. De oogst wordt vervoerd met kleine ezeltjes. Heel fotogeniek! De irrigatie vind plaats via kleine smalle kanaaltjes. Vanuit ons guesthouse konden we 2 kanten opwandelen. De kant op naar het stadje Tinerhir, of juist de andere kant op naar de Todra kloof. Een hele smalle kloof met steile rotswanden die een heel eind de hoogte ingaan. De Todra kloof is een nauwe toegangsweg om dieper het Atlas gebergte in te gaan. Ook dat hebben we een dag gedaan, taxi gehuurd en door isolate dorpjes zoals het bergdorp Tamtattouche. We bezoeken er ook nog een zoutmijn, waar hele plakkaten zout op ezeltjes de berg afgaan. Het smalste gedeelte van de Todra kloof wordt ook druk bezocht door de lokale bevolking, er zijn wat restaurantjes, en er zijn veel families die picknicken op de oevers van het riviertje. Erg leuke plek om te bezoeken, maar vergeet ook het achterliggende dal niet!

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Petra Hanko
    Petra Hanko op 30-01-2016
    1 review • 2 waarderingen
    5

    “Onvergetelijk!”

    Wij waren in de hete zomer van 2010 in Marokko met af en toe absurde temperaturen ver boven de 40 graden. S avonds koelde het af met enorme hoosbuien. Toen we in Tinirhir waren en richting de Todrakloof reden was er een probleem. Het had zo hard geregend dat de brug, de enige toegangsweg naar de kloof was weggeslagen. En daar sta je dan en heb je zover voor gereden. We besloten onze huurauto te parkeren en zijn de rivier wandelend overgestoken en hebben onze rit vervolgd aan de andere kant met een taxi die hier een leuke boterham aan verdiende. Maar het was erg de moeite waard! We overnachtten in hotel Tomboctou, een aanrader! Ik heb inmiddels veel gereisd, en Marokko staat zeker de de top drie van landen die ik tot dus er heb gezien.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Marokko reis boeken – onze tips!

Top-5 Marokko reisaanbieders

Deel jouw Todra Kloof reiservaring en tips!

Ben jij in Todra Kloof geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief