Oaxaca ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

6 Oaxaca reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

33%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel Sander
  op 01-05-2019
  55 landen bezocht • 58 reviews • 19 waarderingen
  4

  “Mooie stad met prachtige omgeving”

  De stad is mooi en kleurrijk maar misschien niet zo bijzonder als je al een aantal van soortgelijke steden hebt bezocht in Mexico. Wat het uniek maakt is de ligging en de vele verschillende uitstapjes die je er dicht in de buurt kunt maken. Van prachtige natuur met wilde, tot culturele activiteiten zoals opgravingen uit het oude Mexicaanse verleden. Prima om hier een aantal dagen te verblijven om alles te kunnen doen en volop van de stad te genieten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Marjon de Melker
  op 24-11-2017
  11 landen bezocht • 13 reviews • 46 waarderingen
  5

  “Oaxaca, kleurrijke stad van tegenstellingen.”

  Oaxaca is een gemoedelijk stadje, omringd wordt door bergen, dat rijk is aan koloniale erfenissen.
  Voor ontwikkelingsorganisatie Horizon Holland heb ik een project voor straatkinderen gefotografeerd. Het project gaf jonge kinderen een kans op werk in de toekomst en het heeft me de keerzijde van de stad laten zien.
  In de maanden dat ik in Oaxaca verbleef ben ik gaan houden van de sfeervolle straten, het heerlijke eten, de markten, de mooie kleurige huizen, de pleintjes, het Zocalo, de schitterende Santo Domingo kathedraal en natuurlijk de hartelijke lieve mensen. Voor wie cultuur wil snuiven is er een stukje buiten de stad een archeologisch gebied, Monte Alban, erfgoed van de Azteken.

  3 waarderingen

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel José van der Hoek
  op 12-11-2017
  25 landen bezocht • 27 reviews • 9 waarderingen
  4

  “Een oase van rust”

  We kwamen uit Mexico City. Een drukke stad, waar je constant op je hoede moet zijn. Na een korte vlucht kwamen we in Oaxaca. Wat een contrast. Alles gebeurt hier twee tandjes langzamer. Lekker zitten langs het dorpsplein bij de kerk en het leven van alledag aan je voorbij laten trekken. nippend aan een koele Margarita. Vriendelijke mensen in een kleurrijke omgeving. Kortom: dit is Mexico op zijn best.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Jeroen Osinga
  op 28-10-2017
  17 landen bezocht • 30 reviews • 22 waarderingen
  5

  “Kleurrijke stad met weinig toeristen”

  Oaxaca is voor mij een van de meest bijzondere steden van Mexico, vanwege de vele kleuren die je hier op straat tegenkomt, van de huizen tot de producten op de lokale markten. Het is een stad die uitnodigt tot een verblijf van enkele dagen, niet alleen vanwege de goede sfeer in het centrum en de goede kwaliteit van het lokale eten, maar ook omdat het perfect ligt voor uitstapjes in de omgeving. Zo is het absoluut aan te raden om een bezoek te brengen aan Monte Albán, een Zapoteekse opgraving boven Oaxaca. Met een busje kun je naar de site gebracht worden. Vraag dit na bij je hotel of informeer bij mensen in de stad die dit aanbieden (het makkelijkst is vanuit hotels). Ook leuk is een bezoek aan de dorpen in de verschillende valleien rondom Oaxaca, met een bus (vertrekken vanaf het tweedeklasbusstation). Zelf ben ik op de markt geweest van Tlacolula, een fraai inheems dorpje. Ook bijzonder is de opgraving bij Mitla, even verderop. Om dan toch nog een minpuntje te noemen: Oaxaca is niet de schoonste stad van Mexico.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Margot Sterks
  op 02-01-2017
  1 review • 0 waarderingen
  5

  “Mexicaanse markten, geuren en kleuren in Oaxaca.”

  De stad Oaxaca (hoofdstad van de gelijknamige staat) heeft een onvergetelijke indruk op mij achtergelaten, om te beginnen vanwege de markten in Oaxaca, de plek waar allerlei geuren en kleuren samenkomen. Op de markten zijn de authentieke invloeden van de Zapoteken (oorspronkelijke bevolking van Oaxaca) terug te zien. De kleurrijke, handgemaakte producten die worden verkocht en de geuren van de Mexicaanse gerechten. De markt ademt de sfeer uit van de inheemse bevolking, het is een plek waarbij je heel de cultuur beleefd naar mijn idee. In Oaxaca is het bekende drankje Mezcal onmisbaar, vele Mezcalbars bieden de gelegenheid om te proeven. Buiten de stad zijn er plaatsen die de productie van Mezcal laten zien. Wat ook echt een aanrader is en te verkrijgen op de markten zijn de Chapulines, oftewel sprinkhanen, dit is een echte delicatesse in bepaalde gebieden in Mexico waaronder Oaxaca. De Chapulines worden vermengd in gerechten maar ook zo als snack gegeten. Niet te missen in Oaxaca is de Zocalo, een groot plein met allerlei restaurantjes, verkopers en schoenenpoetsers. Het is een levendig plein, naast een plein vol vermaak ook een plein waar politieke opstand kenbaar wordt gemaakt. Tot slot is de bekendste kerk van de stad een prachtig gebouw, Iglesia de Santo Domingo.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Nicole
  op 11-01-2016
  24 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
  5

  “Diversiteit in Oaxaca!”

  Oaxaca is een geweldige stad! Het heeft mooie koloniale gebouwen, gekleurde straten en je vindt er volop leuke bars en restaurants. Daarnaast kun je vanuit Oaxaca een bezoek brengen aan de ruines van Monte Alban en Mitla om hier cultuur te snuiven. Maar ook aan natuur geen gebrek; in Hierve del Agua kun je ontspannen in thermale baden waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt over het imposante gebergte van Mexico. Daarnaast staat Oaxaca bekend om de Mezcal! Je vindt hier restaurants waar je wel meer dan 30 verschillende soorten Mezcal kunt proeven, een absolute aanrader. Er zijn vele fabricas in de buurt waarbij je kennis maakt met het proces van A tot Z. Kortom; Oaxaca heeft van alles te bieden en je kunt hier met gemak een dag of 5 verblijven.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
 1. TUI – zonvakanties
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Oaxaca reiservaring en tips!

Ben jij in Oaxaca geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?