• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Puebla ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

6 Puebla reiservaringen en tips

Geweldig

0%

Tof

83%

Wel oké

0%

Niet zo

17%

Vreselijk

0%

 • Emma op 01-11-2017

  “Koloniale stad Puebla”

  Peubla is een leuke bruisende stad. Het is ook een studentenstad. Op het centrale plein gebeurt er altijd wel iets. Zo was ik er rond kerst en was er een enorme kerstboom geplaatst en het hele plein was versierd met kerstballen en verlichting. Ik ben met de lokale bus naar het grote reuzenrad gegaan om vanaf boven een mooi beeld te krijgen van de stad. Zeker aan te raden als je rond zonsondergang gaat. De stad heeft een aantal moderne en zeer goede koffietentjes. Ook kun je naar het hoge uitkijkpunt lopen en ook weer 's avonds alle lichtjes bewonderen. Puebla is een veilige stad en prettig om 's avonds rond te lopen. De beste churros uit Mexico koop je in Puebla. Hmm.. Lekker warm en met kaneelsuiker. Neem ze mee in een zakje en eet ze op het centrale plein op.

 • Iris Cornelis op 01-11-2017

  “Hele mooie en fijne stad.”

  Puebla geeft je weer een heel ander beeld van Mexico dan bijvoorbeeld Mexico Stad. Een hele fijne, veilige stad met een prachtig koloniaal centrum (lees; mooie kathedraal, kleine steegjes en pleintjes met gekleurde huisjes) maar aan de rand van de stad juist heel erg modern (5/6 jaar geleden helemaal opnieuw opgeknapt). Door de omliggende vulkanen maakt het de stad eigenlijk nog bijzonderder. Probeer vooral "mole" , een traditioneel gerecht uit Puebla.

 • Linda op 28-10-2017

  “Prachtig koloniaal maar druilerig Puebla”

  Bezoek in februari 2017:
  Positieve punten van Puebla waren de prachtige koloniale gebouwen (je blijft foto's maken) en de bijzonder lekkere lokale keuken. Ook voor de liefhebbers van winkelen is Puebla geen onaardige stad.
  De stad heeft echter weinig bezienswaardigheden en is onhandig bereisbaar. De taxi's zijn lastig op straat te regelen door een apart (hoewel met een focus op de veiligheid van de klant) systeem. Daarnaast is het centrale (ADO) busstation lastig bereikbaar. Verder vond ik de stad net iets te druk en te massaal voor mijn smaak.

 • Marcel Deij op 06-01-2017

  “Leuke stad voor een kort bezoek”

  Puebla is een mooie oude stad aan de rand van de actieve "Popo" vulkaan in een groene vallei. Als je net enkele dagen in Mexico Stad bent geweest zal dit als een verademing voelen, aangezien de drukte en het tempo er een stuk lager ligt. Daarmee geeft het ook gelijk een beetje aan dat je zeker niet te lang in de stad moet blijven rondhangen. Ik ben er destijds een week geweest voor een bruiloft en dat is echt te lang.

  Boek maximaal twee dagen en zorg dat je een hotel hebt bij het historisch plein. Vanaf hier gebeurt eigenlijk alles. Het plein is vierkant, voorzien van allerlei terrasjes en een soort van parkje in het midden waar Mexicanen de hele dag een beetje rondhangen. Als je daar als lange Nederlander loopt zal het niet lang duren voordat ze met je op de foto willen. De mensen zijn daar vaak niet groter dan 1,50 meter dus voor hun ben je al gauw een reus. Een ander iets wat je niet zal ontgaan is de aanwezigheid van het Mexicaanse leger op het plein. Ze zijn zo aanwezig dat je het idee hebt dat er op ieder moment iets kan gebeuren, maar dit is zeker niet het geval. Puebla is een van de veiligste steden van Mexico. Schijnbaar wonen er een aantal drugsbazen op de heuvel in de stad (soort mini hollywood) en het laatste wat die willen is gelazer in hun eigen achtertuin. Toch blijft het een vreemd iets om een drankje te doen op een terras terwijl er een paar meter naast je een soldaat met een mitrailleur op een jeep op de uitkijk staat. Vanaf het pleintje loop je zo de winkelstraten in, leuk om je een middagje te vermaken. Restaurantjes en kroegjes zijn er rond het plein genoeg.

  Heb je zin in live muziek, probeer dan eens de Bull McCabe, zo'n tien minuutjes met de taxi vanaf het plein. Dit is een rockbar waar veel toeristen en expats op afkomen en iedere avond hebben ze hier live muziek. Zorg dat je de mensen daar een fooi geeft en ze zijn je beste vrienden! Tegenover de Bull McCabe zit een andere soort disco achtige tent waarvan de naam me even is ontschoten, maar qua sfeer is het toch een stuk minder. Bovendien lopen daar veel meisjes rond die wilen profiteren van de rijke toeristen, dus wees gewaarschuwd.

  Het leukste aan Puebla is dat het een uitstekende vertrekbasis is om Cholulu te bezoeken, echt een aanrader. Dit dorpje staat bekend de cowboy achtige straatjes met laaghangende kabels en uiteraard de grootste pyramide ter wereld! Wij hadden een tour geboekt bij het kantoortje op het historische plein in Puebla en hadden zowaar een gehele Engelse dubbeldekker tot onze beschikking. Kijk uit als je op het dak gaat zitten, want de kabels op de straat hangen dusdanig laag dat je ze zo nu en dan moet ontwijken om niet onthoofd te worden. Als je in Cholulu bent, bezoek dan ook de ciderfabriek. Toen wij er waren was deze eigenlijk gesloten, maar we kregen toch een rondleiding van de directeur met als afsluiting een drankje cider. Als je daar bent, neem dan ook de moeite om twee straten daarchter naar het graffiti kunstwerk van de Mexicaanse artiest Saner te kijken. Zijn vaak politiek georienteerd werk is haast niet te koop en verschijnt zo nu en dan op de meest aparte plekken als een soort Mexicaanse Banksey. Vergeet ook niet naar de markt te gaan in Cholulu en de geroosterde sprinkhanen te proberen. Lekker is anders, maar het is een komisch gezicht als je allemaal tegelijk zo'n ding opeet en elkaar aanstaart;)

  Daarnaast zijn er talloze kerken, overal zijn er kerken. Toen de Spanjaarden kwamen hebben ze op bijna iedere straathoek wel een kerk neergezet zodat andere geloven snel werden vergeten. Als kerken je ding zijn kan je in Puebla en Cholulu je geluk niet op. Al en al kan je je zo best twee daagjes vermaken in Puebla, veel plezier!

 • Jeroen Osinga op 01-04-2016

  “Gezellige en vrolijke koloniale stad”

  Puebla is een fijne stad, weliswaar vlakbij Mexico-Stad, maar toch is het er compleet anders: veel rustiger en kleurrijker. Het leven in de stad speelt zich vooral af op en rond de Zócalo, met een ietwat grauwe kathedraal aan één zijde en verder vooral ontzettend veel cafés en restaurants. Iets wat je hier absoluut moet proeven is de Mole Poblano, een pittige chocoladesaus die in heel Mexico wordt geserveerd, maar uit Puebla komt en hier dan ook het lekkerst zou zijn. Veel leuker dan de Zócalo zijn de straatjes ten oosten van het plein, waar de huizen in bonte kleuren zijn geschilderd en minder auto's rijden. Vanuit Puebla kun je gemakkelijk met de bus naar het mooie Cholula, een koloniaal stadje met een enorme ruïne van een oude piramide, waar goed te zien is hoe de Spaanse veroveraars te werk gingen in de Nieuwe Wereld. Spectaculair is het uitzicht vanaf hier op de twee vulkanen, Popocatépetl en Iztaccíhuatl, die Puebla van Mexico-Stad scheiden.

 • Lisette de Jong op 08-12-2015

  “Puebla beter te behappen dan Mexico City”

  Puebla vond ik gezelliger dan Mexico City. Het is gewoon beter te behappen en het is naar mijn mening wat kleurrijker qua gebouwen. Ben idd naar die kleine dorpjes geweest en als je van kitscherige kerkjes houdt is dat wel heel erg leuk. Ben gewoon met lokaal ov gegaan, gaat prima. Als je trouwens in December gaat zijn er heel veel trouwerijen in al die kerken want veel mensen willen voor kerstmis trouwen. De kerken worden versierd met bloemen en iedereen ziet er op zijn mooist uit.

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
 1. TUI – zonvakanties
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Puebla reiservaring en tips!

Ben jij in Puebla geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief