San Cristóbal de las Casas ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 San Cristóbal de las Casas reiservaringen en tips

Geweldig

70%

Tof

10%

Wel oké

20%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Lars Maree
    op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Inheems én christelijk”

    In San Cristobal de las Casas ligt de inheemse cultuur voor het oprapen. Hoewel ze zich door Mexicaanse overheid behandeld voelen als minderen en hun onafhankelijkheidsstrijd voortduurt, komt de kleurrijke cultuur van de inheemse mensen in deze stad sterk naar voren. Ik was hier in de dagen van het feest van de heilige Guadaloupe, een van de grootste feestdagen van Mexico. Het was prachtig om te zien hoe men van heine en verre naar deze stad komt naar de Kathedraal van de heilige Guadaloupe als ware een pelgrimstocht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Saskia Zwaard
    op 13-11-2017
    43 landen bezocht • 39 reviews • 47 waarderingen
    5

    “Authentiek, maar hip”

    Verscholen tussen de bergen in Chiapas ligt mijn favoriete stadje van Mexico. Een mooi cultuurrijk stadje, waarin de traditionele klederdracht nog veel te zien is. De combinatie van cultuur en voorzieningen is erg fijn. Alles is tevens goed aan te lopen en het busstation ligt niet ver van het centrum. Doordat het stadje in de bergen ligt, is het er een stuk kouder en koelt het vooral ’s avonds er af. Blijf wel in het centrum, want net iets daarbuiten schijnt het wel crimineel te zijn en is het vooral ’s avond geen goed idee om rond te gaan lopen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel José van der Hoek
    op 12-11-2017
    25 landen bezocht • 27 reviews • 9 waarderingen
    4

    “Net als in de film”

    We bezochten San Cristobal de las Casa jaren geleden, in een periode dat het nog wat onrustig was in de Mexicaanse staat Chiapas. Die onrust bleek uit de aanwezigheid van veel soldaten. In San Cristobal leek de tijd stil te hebben gestaan. Er hing een ietwat broeierige, revolutionaire sfeer, althans zo ervoeren wij het, of zo wilden wij het wellicht ervaren. Die tijd ligt inmiddels achter ons.
    In het kleurrijke San Cristobal zijn twee musea die je meer vertellen over de lokale cultuur. Er zijn enkele mooie kerken uit de koloniale periode en vanuit de stad bezoek je - bij voorkeur met een gids - indianendorpjes als Chamula en Zinacantan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 04-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “indianen hoog in de bergen”

    San Christobal is een een dorpje in de hooglanden van Mexico omringt door bossen. In 1994 kwam het stadje in het nieuws door de protesten van de Zapatistas om meer rechten te verkrijgen voor de nog steeds grotendeels Maya bevolking. Het dorp ligt midden in de bergen en de weg er naartoe kan zwaar en vooral zeer bochtig zijn, mensen met bijvoorbeeld wagenziekte staan voor een zware uitdaging. Eens je de top van de laatste berg bereikt zit je letterlijk met je hoofd in de wolken, de bevolking heeft duidelijk Maya bloed in de aderen stromen. Ondanks dat de hoogte "maar" 2100 meter is waan je jezelf tussen de Indianen in de Andes van bijvoorbeeld Peru of Ecuador. Die sfeer dus..... Het stadje heeft mooie architectuur, authentieke marktjes en in de buurt kan je vele landelijke dorpjes bezoeken. Eén van die dorpen is Chamula waar het plaatselijke kerkje veel bekijks trekt. In het kerkje is het verboden te fotograferen maar toeristen kunnen het voor een kleine bijdrage bezoeken. De vloer ligt vol dennennaalden of stro en aan de zijkant staan talloze grote of kleine beelden van heiligen. De mensen komen hier met ganse families hun "favoriete" heilige om raad, hulp, of genezing vragen. Vreemd hierbij is dat ze liters coca cola drinken waarna ze luid en lang beginnen boeren. Het keren van de maag en de bijhorende geluiden zouden de kwade geesten verdrijven! Ook wordt het boeren als reinigend ervaren. Soms zie je hier zelfs een kip geofferd worden, kortom, een zeer authentieke inkijk in de plaatselijke Maya cultuur. Nog handig is dat San Cristobal niet ver van de tempelstad Palenque ligt waardoor een bezoek hier niet direct een grote omweg in je reisplanning hoeft te betekenen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Aniek
    op 02-11-2017
    24 landen bezocht • 18 reviews • 6 waarderingen
    3

    “Bijzonder.. ”

    Een heel bijzonder stadje met een aparte sfeer.. de moeite waard om daar bijv. ter paard heen te gaan en even rond te neuzen. Let op in de kerk, houd je wel strikt aan hun regels!
    Marktjes zijn leuk en leuk om ook in de buitenwijken rond te kijken hoe iedereen woont.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Emma
    op 01-11-2017
    32 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Een must visit”

    In mijn top 5 van favoriete plekken van Mexico staat San Cristóbal!! Ik ben er twee weken gebleven. Het ligt in de bergen wat het een stuk kouder maakt. Maar eigenlijk vond ik dat wel iets hebben. Je koopt een sjaal bij één van de vele vrouwen met bergen sjaals over de armen. En drinkt 's avonds als het echt kouder is, warme chocolademelk. De huizen zijn zo ingericht dat het er warm en knus is. Met een openhaard en veel kussens. Wat ook een bijkomend voordeel is, is dat het opmerkelijk goedkoper is dan andere plekken in Mexico. Zo verbleef ik in het beste hostel van de stad: Posada del Abuelito voor 6 euro per nacht, inclusief ontbijt. Het hostel is erg gezellig en meerdere ruimtes om andere reizigers te ontmoeten. Het verse Franse brood en zelfgemaakte jam smaken 's ochtends erg goed. De werknemers zijn vriendelijk en willen maar al te graag je helpen met tips. Er is meer dan genoeg te doen in en rondom San Cristóbal.
    1. bezoek de markt in het centrum.
    2. eet bij: El Caldero en Pachamama
    3.bezoek de Canyon (via een tour)
    4. bezoek Chiflon waterval (via tour)
    5. een must visit: Chamula. Woon een (kippen) ritueel bij.
    6. drink de beste koffie in town

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eva Walraven
    op 29-10-2017
    39 landen bezocht • 34 reviews • 35 waarderingen
    5

    “Coole/koele stad in de bergen”

    San Cristobal de las Casas ligt op 2200 meter hoogte, wat je direct merkt aan de temperatuur. Het koloniale stadje is prachtig, de sfeer is ontzettend goed en er zijn veel goede koffietentje. Ga vooral op tour naar de indianendorpjes in de buurt, met als hoogtepunt de kerk van Chamula; dennennaalden, kaarsen, Coca Cola en kippen zijn er heel normaal. SCdlC is letterlijk cool!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen Osinga
    op 28-10-2017
    17 landen bezocht • 30 reviews • 22 waarderingen
    5

    “Inheemse stad in interessante omgeving”

    Ik vind San Cristóbal de las Casas zeker de moeite waard. Het is een mooie inheemse stad met kleurrijke huizen en goede eetgelegenheden. Het zou echter zonde zijn om enkel de stad te bezoeken en niet de (veel interessantere) omgeving. Bezoek zeker het inheemse dorp San Juan Chamula, waar je je kunt onderdompelen in de lokale Tzotzilcultuur. Probeer geen foto's te maken van de bevolking, want dat stelt zij niet op prijs. Absoluut hoogtepunt is de kerk. Er vertrekken busjes vanuit het centrum van San Cristóbal de las Casas. Vanuit San Juan ben ik zelf per taxi naar San Lorenzo Zinacantán gegaan, een handwerkersdorpje waar minder toeristen komen dan in San Juan. Wel kan de plaatselijke bevolking zowel in San Juan als in San Lorenzo vrij opdringerig overkomen, maar de producten zijn over het algemeen erg mooi en van goede kwaliteit. Vanuit San Cristóbal de las Casas kun je ook vrij gemakkelijk naar Chiapa de Corzo gaan, naar de Cañón del Sumidero. Erg spectaculair is de tocht over de rivier hier. In het dorp kun je goed eten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kim Mutsaers
    op 14-02-2016
    29 landen bezocht • 4 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Relaxte stad”

    Een flink stuk de bergen in. Je hebt ook echt een vest of een trui nodig in de avond! De gekleurde huisjes en de kerkjes zijn niet veel anders dan in andere koloniale steden van Mexico, maar toch straalt deze stad een heel andere sfeer uit. Dit komt vooral door de vele indiaanse volkeren die hier rondlopen en hun waar via kraampjes of gewoon in de hand proberen te slijten. Loop vooral over de markt en geef je ogen de kost. Door de stad rijden veel eetkarretjes. Het proberen waard is een soort cowlesla met mais. Erg lekker en veilig!
    Je kunt excursies (met gids) doen naar een aantal Indianendorpen in de omgeving, zoals San Juan Chamula. Onvergetelijke ervaring! Het geeft mooi weer hoe de indianen nu leven.
    De Sumidero-kloof schijnt ook zeker de moeite waard te zijn. Helaas heb ik die niet zelf gezien en daar uiteindelijk best wel spijt van gehad. Een reden om terug te gaan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liesje
    op 10-12-2015
    3 reviews • 0 waarderingen
    5

    “San Cristobal een van de boeiendse steden”

    Heel gezellige stad en veel te doen in de omgeving. Ben eerst de stad gaan verkennen, heel leuke winkeltjes met amber en zilveren sieraden en veel souvenirs, ook echt wel niet-doorsnee dingen. Je ziet veel indiaanse mensen rondlopen die uit de omliggende dorpen komen. Met een gids die dorpjes bezocht, zeeeeeeer interessant! Heel leuk om te zien hoe de indianen hun godsdienst beleven en hun dorpen besturen. Met een gids zie je echt meer. De canyon del Sumidero is spectaculair maar er kan soms wel afval in het water drijven. Dit schijnt vooral in de regentijd soms voor te komen. Veel krokodillen gezien, vet! Stuurman van de boot ziet ze meteen en gaat er dan op af voordat je ze zelf ziet.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw San Cristóbal de las Casas reiservaring en tips!

Ben jij in San Cristóbal de las Casas geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?