• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Teotihuacán ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

6 Teotihuacán reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

33%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Jeroen Osinga op 10-04-2019

  “Fantastische ruïnes als dagtrip vanuit Mexico-Stad”

  Hoewel Teotihuacán wel een beetje toeristisch is, is het wel een must tijdens een bezoek aan de Mexicaanse hoofdstad. Beklim niet de Pirámide del Sol (een replica), maar de Pirámide de la Luna voor het mooiste uitzicht over het ruïnecomplex. Neem op warme dagen voldoende water en eventueel ook eten mee, want er is weinig tot geen schaduw en er zijn niet heel veel eetgelegenheden.

  Je kunt Teotihuacán met een tour bezoeken, maar veel leuker is het om de ruïnes op eigen houtje te bezoeken. Neem de metro naar Indios Verdes en stap daar over op de bussen naar Teotihuacán (via Ecatepec).

  Als je de ruïnes met een huurauto bezoekt, kun je ook besluiten om daarna door te rijden naar de omgeving van Pachuca, een prettige stad vlakbij een aantal fraaie mijnbouwstadjes (o.a. Real del Monte) en de spectaculaire prismas basálticos en de hacienda van Huasca de Ocampo (absoluut een aanrader!)

 • Milou Brand op 10-11-2017

  “Indrukwekkend Teotihuacan”

  Als je in Mexico-stad bent mag een bezoek aan Teotihuacan eigenlijk niet ontbreken. Dit tempelcomplex is de indrukwekkendste die ik tijdens mijn reis door Mexico heb gezien. Met een gids heb ik een wandeling gemaakt door het tempelcomplex. Dat is een zeker een aanrader omdat je dan ook meer over de cultuur te weten komt. Beklim de tempel van de zon en maan voor een mooi uitzicht. Op warme dagen is dit behoorlijk zwaar, maar zeker de moeite waard.

 • Jolein op 29-10-2017

  “Zeer de moeite waard”

  Dit indrukwekkende tempelcomplex ligt op slechts 1,5 uur rijden van Mexico-Stad, maar het is een compleet andere wereld dan de grote stad. Omdat men nog steeds niet weet wie de tempels heeft gebouwd, hangt er een mysterieuze sfeer. Wel weten ze dat de Maya's er later zijn gaan wonen, toen zij het verlaten aantroffen.
  Ik kan je aanraden om je vooraf goed in te lezen of een documentaire te kijken over Teotihuacan. Dat maakt je bezoek nog leuker, omdat je dan dingen herkent en de historie beter begrijpt. Er wordt ook wel het een en ander uitgelegd op bordjes in het complex, maar dat is vrij droge informatie.
  Wat het extra bijzonder maakt is dat je de Piramide van de Zon kunt beklimmen en je vanaf daar uitzicht hebt over de hele stad die Teotihuacan ooit was.

  Neem zelf water, zonnebrand en wat te eten mee, er zijn niet echt restaurantjes waar je wat kunt kopen. Gelukkig vonden we op een gegeven moment wel een blikjes-automaat voor een blikje cola.

 • Linda op 28-10-2017

  “Hét Tempelcomplex van Mexico”

  Bezoek in november 2015:
  Waar Chichén Itzá wordt gezien als Mexico's top tempelcomplex, gezien de 'status' als één van de zeven wereldwonderen, vind ik persoonlijk Teotihuacán stukken indrukwekkender. Het complex is stukken groter en daarnaast kan je ook één van de piramides beklimmen met een fantastisch uitzicht op de top - íets wat bij Chichén Itzá verboden is. Daarbij is Teothiuacán een heerlijke plek in de buitenlucht om de hectiek en drukte van Mexico-stad te ontwijken.

  Tips:
  - Neem zonnebrand mee! Zeker na het gebrek aan zonlicht in Mexico-stad zal je dit nodig hebben. Ook wat eten en water is handig, als je niet de hoofdprijs wil betalen.
  - Teotihuacán is prima met het openbaar vervoer te bereiken, mits je op tijd je retourtje voor de bus koopt.

 • debbie op 23-10-2017

  “Mooi Tempelcomplex”

  Vanaf Mexico city gaan er excursies naar het 40 km verderop gelegen Teotihuacán. Dit was in het verleden één van de grootste steden ter wereld: het was het centrum van het machtigste Mexicaanse rijk. Er zijn hier nog grote delen van de ruïnes in tact en zijn nog altijd indrukwekkend. De twee belangrijkste tempels zijn nog altijd te bewonderen en te beklimmen: Tempel van de zon en Tempel van de maan. Het zijn en boel trappen maar zeker de moeite waard! Ga vroeg, zodat het nog niet zo warm is. Er zijn ook restaurants op het complex aanwezig waar je een klein hapje kunt eten.

 • Debbie Vorachen op 07-12-2015

  “Je voelt je bijna Azteeks!”

  Teotihuacan is een fantastische archeologische vindplaats die inzicht in de eeuwenoude cultuur van de Azteken geeft. Als je gaat, neem dan vooral goede wandelschoenen, een hoed en veel zonnebrandcreme mee. Ga ook vooral niet op een nationale feestdag, dan is het er erg druk. Een doordeweekse dag en vroeg in de ochtend is wel een goed plan. Teotihuacan is één van de weinig tempels in Mexico waar je wel nog op mag klimmen, en met de Piramide del Sol (zon) en haar 80 meter is dat een leuke bezigheid. Het uitzicht vanaf deze piramide is adembenemend en zeker de moeite waard. Vergeet ook niet de kleinere Piramide de la Luna (maan) te bekijken én te beklimmen, en de weg van de Doden te lopen na een paar kilometer de tempel waar de offers gebracht werden.

  Na afloop zijn er in de buurt van de archeologische plaats een aantal restaurants met heerlijke authentiek eten.

  Trek voor deze tocht dus wandelschoenen aan, hoed op en zeker een halve tot hele dag uit! Dit is een absolute must als je Mexico City bezoekt.

  Meer lezen over Mexico? Bekijk dan eens mijn site www.ahoritaya.com

Mexico reis boeken – onze tips!

Top-5 Mexico reisaanbieders
 1. TUI – zonvakanties
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Teotihuacán reiservaring en tips!

Ben jij in Teotihuacán geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief