• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Namibië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

52 Namibië reiservaringen en tips

Bezienswaardigheden

8,0

Gastvrijheid

8,3

Natuur

9,7

Stranden

7,0

Eten

7,6Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling

Filter op reisvorm

 • 7,8
  Bertha Rinsma op 10-08-2014
  Gereisd juli 2009 • 2 weken lang • met vrienden

  “Namibie: een natuurexplosie!”

  Bekijk de grootste zandduinen ter wereld bij Sossusvlei, of zoek het luipaard in Etosha National Park. Het kan allemaal in Namibië!

  Samen met een vriend ben ik vertrokken met de auto vanuit Pretoria, Zuid Afrika. Omdat we op dat moment niet konden pinnen in Botswana, zijn we in 1x doorgereden naar Windhoek, Namibie. Namibië is vroeger een Duitse kolonie geweest en dat zie je in het land overal terug met plaats- en straatnamen, maar ook in de taal. Wat mij opviel is dat hier ook door de donkere bevolking Afrikaans wordt gesproken, terwijl dit in Zuid Afrika voornamelijk de blanke mensen zijn die deze taal spreken. In dit land met zijn prachtige landschappen hebben we totaal 9 dagen avonturen beleefd:
  Dag 1: Skildpadshek border - Windhoek, 's avonds zebra gegeten bij Joe's Beer Pub, die bekend staat om zijn gezelligheid!
  Dag 2: Ochtendwandeling in Windhoek gedaan. Windhoek is een stille stad, een niks-aan-de-hand-stadje en in mijn optiek weinig te beleven. Rond 11 uur vertrokken richting Sossusvlei. Houd er rekening mee dat de afstanden in Namibië en Botswana tegenvallen. Helemaal als je in een 'gewone volkswagen' rijdt, en niet in een Landrover o.i.d.. Door de vele potholes (gaten in de weg), is het soms verstandiger en sneller om door de berm te rijden! De afstand Windhoek - Sossusvlei is slechts 300 km, maar houd rekening met zo'n 6 uur reistijd. Koop vervolgens 's avonds bij de ingang van zandduinen (Sesriem) een kaartje, zodat je de volgende ochtend als eerste het park in kunt gaan en niet in de file hoeft te staan!
  Dag 3: Zonsopgang (om half 9) op Dune 45 = adembenemend! Helemaal als je zorgt dat je als één van de eersten in het park en bij Dune 45 bent! Circa half 5 's ochtends gaat het hek van dit park open, maar rond deze tijd staan er al rijen dik auto's en bussen bij de ingang. Zorg dus dat je vooraan staat, in de juiste rij (ticket reeds gekocht), en trap bij ingang van het park anderhalf uur lang op het gaspedaal. Alleen dan heb je het allermooiste plekje! Overal om je heen is zand, onvoorstelbaar! Daarna kun je (relaxed) naar Death Valley rijden. Death Valley bestaat uit een groot gebied, te midden van de zandduinen waar vroeger water was, en waar bomen groeiden. Het gebied is nu opgedroogd en ziet er daarom horror/sprookjesachtig uit. 's Middags zijn we langs Dune 7, richting Walvis Bay gereden. Aan het water kun je er, onder het genot van een lekker drankje, vele pelikanen zien (in de winter, juli). Vervolgens zijn we onze weg vervolgd richting Swakopmund, waar de plaatselijke bevolking naast Afrikaans ook Engels en soms Duits spreekt.
  Dag 4: Dat Swakopmund midden tussen de zandduinen ligt, zie je overdag pas goed. Toen ik er was, waren en vrij heftige 'zandstormen' door de stad --> een skibril was geen overbodige luxe. Swakopmund heeft een mooi strand!
  Dag 5: Via Spitzkoppe naar Twijfelfontein gereden (8 minus 3 uur). Let op, vlak voor Uis, zijn wij vast komen te zitten, doordat er over een afstand van 100 meter los zand lag. En aan de onderdelen langs de weg te zien, waren we niet de eerste! Na 3 uur kwam er gelukkig een (Nederlands) stel langs in een Landrover, die ons eruit heeft getrokken. Bij Twijfelfontein kun je rotstekeningen (rock engravings) bekijken. Bijzonder, maar als je niet van een paar oude stenen met tekeningen houdt, dan hoef je hier niet heen te gaan.
  Dag 6: Vanuit Twijfelfontein naar Etosha Safari Lodge & Camp gereden (7 uur). Het fijne van deze camping is, is dat zij vlakbij het park zitten, en een zwembad hebben!
  Dag 7: Etosha Game Drive gedaan. Het leek ons verstandig om de eerste dag in het park een drive te doen met gidsen die weten waar de dieren zich bevinden. Dit bleek achteraf een slimme keuze te zijn. Ons doel was om een luipaard te zien, want dit was het enige dier uit de Big Five, die we in het afgelopen half jaar Afrika nog niet gezien hadden. De gids gaf ons tips over waar we de volgende dag met de auto heen moesten gaan, en waar het luipaard de laatste maand al een aantal keren gespot was.
  Dag 8: Een luipaard gezien, vanuit onze eigen auto, in Etosha park, na nog geen half uur binnen te zijn! Toen we dit vertelden aan de opzichters bij de uitgang, kregen we van hen felicitaties! We waren de eerste die hem had gezien de afgelopen week! De rest van de dag lekker rondgereden en zijn we naar de plekken gereden waar we de vorige dag nog niet geweest waren. Naast luipaarden, bevinden zich olifanten (800), giraffen (800), gemsbokken(800), springbokken(8.000) en heel veel zebra's(40.000) in het park.
  Dag 9: Vertrokken richting Popa Falls, het begin van de Caprivi Strip (reistijd 8 uur). We bleven hier overnachten bij Ngepi Camp, waar we vele nijlpaarden hoorden loeien vanuit de rivier! De rest van de reis vond plaats in Zambia, Botswana, Zuid Afrika en Mozambique.

  Kortom, Namibië is een land waar je voor de natuur, uitzichten en dieren heen moet gaan. Ook qua gastvrijheid, vond ik het een fantastisch land. Het feit dat het land Afrikaans-Duits is, maakt het herkenbaar en toegankelijk voor Nederlanders.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

  Sossusvlei • Etosha National Park • Walvis Bay

  Mijn Namibië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 10
  • Eten: 7
  • Stranden: 5
 • 7,2
  Janne van Wieren op 10-08-2014
  Gereisd december 2010 • 2 weken lang • met vrienden

  “Het prachtige zanderige Namibië!”

  Ik heb twee weken door het westen van Namibië gereisd. Dit woestijnachtige en droge land is prachtig en een bezoek waard. Namibië heel veel te bieden. In Etosha national Park kunnen verschillende dieren worden gespot zoals zebra's, olifanten, giraffes en verschillende vogelsoorten. De Sossusvlei woestijn is een bijzonder natuur verschijnsel. Dune 45 is een duin waar 's ochtends een prachtige zonsopgang kan worden gekeken.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Namibië:

  Sossusvlei • Etosha National Park • Fish River Canyon

  Mijn Namibië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
  • Gastvrijheid: 6
  • Natuur: 9
  • Eten: 8
  • Stranden: 6

Deel jouw Namibië reiservaring!

Ben jij onlangs in Namibië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de siteUitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief