• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Serengeti ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Serengeti reiservaringen en tips

Geweldig

100%

Tof

0%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Denise van der Oord
    Denise van der Oord op 05-05-2019
    30 landen bezocht • 45 reviews • 58 waarderingen
    5

    “The best of the best!”

    Als je in de beroemde Serengeti aankomt is het bijna niet voor te stellen dat hier zoveel dieren zijn het is vlak tot zover je kunt kijken met bijna geen bomen, hier en daar grote rotsblokken die willekeurig lijken neergezet

    Maar wat een wildlife! Als je in Tanzania bent MOET je hier heen, vaak is het ver rijden en het is in vergelijking met andere gebieden duurder om hier te zijn en te overnachten. maar het is het meer dan waard. Je kijkt je ogen uit. Hier zagen we zo veel leeuwen, cheetah's, luipaarden, hyena's en alle grazers in 1 dag. Maar blijf hier zeker langer dan 1 dag en je hebt de kans om meerdere gebieden van de Serengeti te ontdekken!

    De ultieme tip is zeker om voor overnachtingen midden in de Serengeti zelf te kiezen. Zodat je zo lang mogelijk kunt genieten en de volgende dag gelijk je safari kan starten. Dit scheelt niet alleen kostbare tijd maar is ook een ervarig op zich. De meeste lodges en tentedcamps hebben namelijk geen omheining en het is fantastisch om 's avonds en 's nachts zo veel wilde dieren om je heen te horen.

    Het is handig om van te voren te bedenken wat je wilt zien, en zo je reisperiode te kiezen. Kom je in het regenseizoen bijvoorbeeld is alles mooi groen maar is wild spotten lastiger kies je ervoor om de migratie te zien dan is het hier een stuk drukker en duurder. Wij waren vlak voor de migratie in mei, Dit was ideaal het gras is wel wat hoog dus kleine dieren zijn lastig te vinden.

    Let op je kleding in sommige delen van de Serengeti komt de Tseetseevlieg voor dus draag geen donker blauwe of zwarte kleding.

    Verder is het alleen maar genieten op deze bijzondere plek!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Davy Goossens
    Davy Goossens op 13-04-2019
    13 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Big five spotten”

    De Serengeti heeft ons alles gegeven wat we maar hadden kunnen wensen. We hebben de big five gezien en ook nog een servalkat en 2 cheeta's. Meer dan we hadden kunnen dromen.
    Ook het kamperen op de Serengeti is een unieke ervaring. Met de geluiden van de wilde dieren op de achtergrond val je zo in slaap. En toen we wakker werden zagen we een giraffe vlakbij onze tent, zo'n unieke ervaring.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel mvdh
    mvdh op 10-04-2019
    29 landen bezocht • 17 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Eindeloze vlakte”

    Serengeti is een prachtig park. Je merkt niks van de vele toeristen door de grote van het park. Je kunt soms half uur rijden zonder een andere jeep tegen te komen. In twee dagen kom je zoveel dieren tegen; gigantische kuddes met buffalo's en zebra's, leeuwen, cheeta's, luipaard, nijlpaarden, giraffen, hyena's, diverse vogels en zo kan in nog wel even door gaan. Je betaald de hoofdprijs voor de Serengeti maar het is het echt waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sylvia van der Steen
    Sylvia van der Steen op 28-01-2018
    35 landen bezocht • 14 reviews • 37 waarderingen
    5

    “Serengeti”

    beetje jammer dat jullie een foto van een cheetah plaatsen met de tekst eronder: luipaard in de Serengeti. Slaat de plank volledig mis. Misschien iets beter opletten als je foto's plaatst, dat het juiste dier hierop te zien is

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Angelique de Mooij
    Angelique de Mooij op 27-11-2017
    18 landen bezocht • 15 reviews • 70 waarderingen
    5

    “Hakuna Matata”

    de serengeti is prachtig! Adembenemend zelfs. Het landschap, de dieren. Het lijkt net of je in het sprooje the lion king beland ben. Vooral met de trek van de dieren is het ontzettend mooi. Het enige nadeel is dat er dan veel toeristen zijn waardoor de dieren minder dichtbij komen.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Therese Hoppenbrouwer
    Therese Hoppenbrouwer op 22-11-2017
    51 landen bezocht • 24 reviews • 36 waarderingen
    5

    “Het ware out-of-Africa gevoel”

    Wij hebben wat getwijfeld of we naar de Serengeti zouden gaan, vanwege de prijs en de lange reisafstand. Met de auto vanaf Karatu is het minimaal 7 uur rijden over zeer slechte wegen. Maar wat was de Serengeti geweldig en wat ben ik blij dat we het gedaan hebben. We hebben hier meer leeuwen gezien dan in ieder ander park en je krijgt hier ook meer het Out-of-Africa gevoel dan op enig andere plek. Wij sliepen in Kanaga tented camp van een Spaanse eigenaar. Dit is heel goed bevallen. De luxe van een lodge, gecombineerd met de ervaring van in de natuur kamperen. Mooi gelegen aan de rand van de Serengeti, niet heel ver van het vliegveld.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Myrthe
    Myrthe op 17-11-2017
    34 landen bezocht • 13 reviews • 25 waarderingen
    5

    “Try before you die!”

    Een wildlife safari door de Serengeti; één van mijn absolute hoogtepunten van de reis door Tanzania. We hebben onder leiding van onze fantastische gids alles kunnen zien wat ons hartje begeerde. De uitgestrektheid van het landschap en de natuur die zich voor je ogen openbaart, is iets wat iedereen in zijn leven een keer zou moeten zien. Tip: laat je niet allerlei dure safari's aanpraten. Als je 's nachts in het park overnacht in een tentje kom je allemaal andere mensen tegen en die hebben soms 3 of 4 keer zoveel per dag betaald voor exact hetzelfde programma en exáct hetzelfde tentje. Voor +/- €200 per dag heb je op de Serengeti een geweldige safari. Tip 2: Zorg er zeker voor dat je 's nachts in de parken slaapt! Op een gegeven moment stond ik me te wassen in een hokje en toen ik uit het raam keek werd ik récht in de ogen aangekeken door een leeuw die zo'n 20 meter verderop rondliep. 's Nachts werden we wakker van het geluid van hyena's om onze tent heen. Héél héél spannend, maar héél tof om zo dicht bij de natuur te kunnen staan!

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jamie
    Jamie op 30-10-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Serengeti”

    Van de gehele safari was dit toch wel het hoogte punt. Het landschap is eindeloos. Wij waren er aan het einde van het regenseizoen waarbij alle dieren zich hadden verzameld. Een eindeloze hoeveelheid aan gnoes en zebras en uiteraard ook de beesten die erop jagen, leeuwen, hyenas, cheetas. Wij sliepen in een tentje wat ook een onvergetelijke ervaring was. Wel een tip om een zaklamp mee te nemen zodat je veiliger snachts naar het toilet kan.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Inge Cok
    Inge Cok op 31-12-2016
    2 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Ngome tented camp”

    Wat een geweldige locatie, wat een lieve mensen, wat een fantastisch eten. Kortom helemaal top. Het eten was echt fantastisch en veel. Toch wel het lekkerste van alles wat we gegeten hebben. Met liefde bereid. 's avonds bij het kampvuur onder de mooie sterrenhemel.
    Ngome heeft dit tentencamp met liefde helemaal zelf opgestart en dat is in alles te merken.
    Echt een fantastische ervaring

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tamara Matitaputty
    Tamara Matitaputty op 22-07-2016
    1 review • 8 waarderingen
    5

    “Adembenemend!”

    De ongelooflijke uitgestrektheid van het park beneemt je de adem; kilometers ongerepte droge natuur, 'kopjes' die als enorm grote rotsblokken het uitzicht van het vlakke landschap doen afwisselen en de acacia's die het beeld verfraaien. Als er onverwachts een waterpoel verschijnt met daarin een groep hyppo's die amper bewegend liggen te relaxen en daarachter op vaste grond een krokodil komt aansluipen en je uit je ooghoeken een enorme mannetjes leeuw ziet verschijnen die op z'n uiterste gemak vlak voor je truck ziet langslopen... dan gaan je haren overeind staan, je hart klopt in je keel van opwinding en je realiseert je dat je je in hét dierenrijk bevind. Dit is hun terrein, hun wereld, en ik voel me klein maar zo bevoorrecht dat ik al dit moois met eigen ogen mag aanschouwen. Als de zon ondergaat en je als afsluiter van de dag een giraffe aan de horizon ziet lopen, gevolgd door een aantal zebra's en wat olifanten, dan weet je dat je zojuist een godsgeschenk hebt uitgepakt. Het is als een droom, machtig mooi!

    8 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Tanzania reis boeken – onze tips!

Top-5 Tanzania reisaanbieders

Deel jouw Serengeti reiservaring en tips!

Ben jij in Serengeti geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief