Zanzibar ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

25 Zanzibar reiservaringen en tips

Geweldig

48%

Tof

36%

Wel oké

16%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Katarzyna Mrozik
    op 31-01-2020
    1 review • 4 waarderingen
    5

    “Clove Island gelukzaligheid”

    Ik blijf terugkomen naar Zanzibar. Ik verblijf altijd in Clove Island hotel op Makunduchi Beach. Ik zou het iedereen aanbevelen die op zoek is naar een rustige plek met geweldige service. Vooral koppels. Op die plek rusten is een zaligheid!

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Boon
    op 04-05-2019
    32 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Zon, zee en strand”

    Wij zijn na een reis naar Kenia en Tanzania naar Zanzibar gegaan. Het is een hemel op een aarde als je niets wilt doen. Voor een actieve vakantie is Zanzibar geen geschikte bestemming, maar als je komt met de intentie om even lekker niets te doen dan is Zanzibar de ideale bestemming. Er zijn nog wel dagtochten mogelijk naar verschillende natuurparken, maar wij zijn niet verder dan het strand gekomen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marianne de Jong
    op 29-04-2019
    30 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Paradijs voor tussen onze reis door”

    Wij hadden hoge verwachtingen van Zanzibar wat luxe en uitrusten betreft. we waren 2 weken in Kenia en Tanzania geweest en hebben toen 4 dagen op Zanzibar geboekt om weer even bij te komen en wat anders te doen dan Safari.
    De boottocht er heen was erg naar. Er was veel golfslag waardoor het grootste deel van de boot zeeziek werd en het personeel maar zakjes uit bleef delen (gelukkig ging het de terugreis veel beter)
    Op Zanzibar zelf waren de resorts erg mooi en zeker veel aandacht besteed aan luxe in zowel de kamers als bij het zwembad/ stand. Hier hebben wij dan ook zeker van genoten.
    Wat wij wel jammer vonden is dat als je iets wou doen, (mijn vriend kan niet 4 dagen strand liggen ) je wel weer een heel stuk moest rijden waardoor wij dat dus niet gedaan hebben. We hebben we een snorkeltocht geboekt met een super gaaf schip! Heerlijk genoten zo op zee van de zon en de lekkere visgerechten die ons werden aangeboden. Helaas zag je tijdens het snorkelen dat veel rif verwoest was dus je zag niet al het moois zoals er beloofd werd.
    Dat maakte voor ons Zanzibar wel oké, maar niet zoals naar verwachting.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolien Oomens
    op 15-04-2019
    62 landen bezocht • 31 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Prachtig, maar niet om te duiken”

    Prachtige witte stranden en heldere zee. Voor het duiken moet je hier niet heen gaan. Er was niet veel te zien onder water. Lekker relaxen op het strand en s avonds een hapje eten in een restaurant met uitzicht op de zee.

    Je kunt heerlijk rondlopen in Stonetown en er zijn daar heel veel souvenir winkeltjes.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Kmn
    op 05-04-2019
    11 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Zon, zee en een geweldige sfeer”

    Blauwe standen, heerlijk eten, fijne mensen. Wat een geweldige ervaring. Wij verbleven op een klein resort van een Nederlandse eigenaar. Geweldige kamer maar een prachtig uitzicht. De standen zijn er wit en de zee super blauw. We hebben hele grote zee sterren gezien en veel visjes. De stad is ook leuk maar wel heel veel straatjes. Wij hebben de stad met een gids gedaan hierdoor hebben we direct veel van de geschiedenis gehoord. Als je bij zanzibar denkt ik ga niets doen. Dan kan dat goed. Maar besluit je om wel wat te doen kan ook heel goed. Als je een goed resort heb kun je vaak ook op safari in Tanzania, mocht je dit willen doen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse De Schutter
    op 11-01-2019
    1 review • 2 waarderingen
    5

    “Zanzibar”

    SUPER! Karaafu hotel was fenomenaal in 2007! Enorm lekkere zeevruchtendiners! Snorkelen met de dolfijnen en op de bloedmooie koraalriffen...kleine verkoophuisjes waar men zelfgemaakte soeveniertjes kan kopen (pingelen!) Verbazingwekkende optredens van de Masaï, die superhoog springen, nooit eerder gezien!! Opgepast voor het verbranden! Wij zijn geen evenaarszon gewend; ik spreek uit ervaring! Kan bloedheet zijn in Stonetown....Zeer aan te raden, maar in hogere klassehotels voor hygiëne en luxe-aanbod eten.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne
    op 22-03-2018
    1 review • 2 waarderingen
    4

    “Zanzibar en Tanzania”

    Wij vonden een goedkope vakantie via www.holidayguru.nl . Ik vond zelf Tanzania prachtig, maar ook Zanzibar is heerlijk te doen als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie. Wij zijn een stukje gaan snorkelen, en verder is het echt een bestemming om gewoon te ontspannen!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Christophe Lievens
    op 03-03-2018
    1 review • 1 waardering
    3

    “Zanzibar”

    Het was geen vakantie. Ik heb een jaar op dit kleine eilandje gewerkt. Jaren later de moed gevonden om mijn verhaal neer te schrijven en te delen. Met Gebreken is de titel van mijn boek.
    Onder andere via bol.com en standaard boekhandel te koop.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolanda de Koning
    op 10-12-2017
    51 landen bezocht • 8 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Heerlijk eiland om te relaxen ”

    Zanzibar is een heel mooi eiland met mooie stranden en een azuurblauwe zee. Er zijn ook genoeg andere dingen te doen een bezoek aan Stonetown mag niet ontbreken , jozani forrest is leuk en een kruidenfarm bezoeken is erg leuk. De blue lagoon is ook een erg gave excursie vraag om naar de zeesterren te gaan echt heel bijzonder.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Angelique de Mooij
    op 26-11-2017
    18 landen bezocht • 15 reviews • 68 waarderingen
    4

    “Zanzibar als aflsuiter”

    Na een maand in Tanzania te zijn geweest zou ik mijn reis afsluiten op Zanzibar. Omdat Tanzania een arm land is en ik verbleef bij de lokale mensen was ik toe aan luxe!

    Helaas, regentijd! Zanzibar is prachtig maar als het regent is er vrij weinig te doen.

    Stonetown is eigenlijk de enige echte stad op Zanzibar. Hier is veel te zien van de slavernij. Museums, monumenten etcetera. Er is zelfs een museum waarin je in de kamers kan gaan waar de slaven vroeger met wel 50 man insliepen. Dat heeft zoveel indruk gemaakt en daarom raad ik iedereen aan om naar dit museum te gaan.

    Verder kan je vanuit Stonetown met een bootje naar Prison Island. Ook hier zie je veel terug van de slavernij. Zanzibar was vroeger namelijk het centrum van de slavernij. In brochures en op internet staat dat je er veel grote schildpaden vindt. Echter zitten deze schildpaden wel opgesloten en leven ze niet in de vrije natuur zoals het in brochures lijkt te zijn.

    Na een maand in Tanzania waar alles zo goedkoop was leek Zanzibar ontzettend duur. Vooral de excursies. Echter als je met de lokale mensen praat, waaronder de gidsen die gehuurd worden door de Hotels, kom je erachter dat het geld vooral naar de Hotels gaat en niet naar de lokale mensen. Mijn grootste tip is dan ook om de gidsen niet via het hotel te huren. Daar betaal je namelijk al snel 100 dollar voor een excursie en de gids krijg niet meer dan 10 dollar. De overige dollars gaan naar het Hotel die vaak in handen zijn van Amerikanen of Indiërs en die de lokale mensen uitbuiten. Indien je direct bij de gids boekt betaal je niet meer dan 40 dollar voor dezelfde excursie en krijgt deze persoon dus meer geld waardoor je ze helpt.

    Zanzibar is ontzettend toeristisch en is ook het enige gebied waar ik geweest ben in Tanzania waar men om geld bedelt. Mensen van Zanzibar zijn wel arm, maar niet zo arm als op het land van Tanzania. Ze maken dus gebruik van de toeristen. Want zeg nou zelf, als een kind met kapotte schoenen om geld vraag, kan jij dat dan weigeren?

    8 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 11 april 2018 03:13

      Hi Angelique, Bedankt voor de waardevolle informatie. Ik denk erover na om eind mei/begin juni naar Tanzania te gaan. Heb je tips voor mij over wat redelijk geprijsde websites die naar Tanzania vliegen en excursies of verblijf aanbieden?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 11 april 2018 03:14

      Hi Angelique, Bedankt voor de waardevolle informatie. Ik denk erover na om eind mei/begin juni naar Tanzania te gaan. Heb je tips voor mij over wat redelijk geprijsde websites die naar Tanzania vliegen en excursies of verblijf aanbieden?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 11 april 2018 03:16

      Hi Angelique, Bedankt voor de waardevolle informatie. Ik denk erover na om eind mei/begin juni naar Tanzania te gaan. Heb je tips voor mij over wat redelijk geprijsde websites die naar Tanzania vliegen en excursies of verblijf aanbieden?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Tanzania reis boeken – onze tips!

Top-5 Tanzania reisaanbieders

Deel jouw Zanzibar reiservaring en tips!

Ben jij in Zanzibar geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?