Hanoi ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

46 Hanoi reiservaringen en tips

Geweldig

37%

Tof

52%

Wel oké

9%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jelmer Laernoes
    op 01-05-2019
    23 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Cultuurshock, scooters en sfeervol ”

    Als je vanuit NL direct naar Hanoi vliegt moet je even wennen aan de enorme chaos. Overal razen de toeterende scooters langs je heen en je moet echt af en toe even je best doen om over te steken. Verder is stad mega sfeervol en je waant je echt even in andere wereld. Verblijf hier zeker 2 á 3 dagen. Op deze manier kun je even rustig bijkomen en rustig genieten van de stad.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone
    op 26-04-2019
    25 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Chaotisch maar top ervaring”

    Hanoi is een erg chaotische stad, vooral als je hier aankomt met het vliegtuig krijg je meteen te maken met het chaotische verkeer in Vietnam. Verder is het een stad om cultuur te snuiven, markten te bezoeken en te genieten van het geweldige vietnamese eten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel .
    op 09-04-2019
    19 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Prachtig Hanoi”

    Wat een heerlijke stad is dit! Het is er wel heel druk maar het Vietnamese straatleven is hier zo fijn. Lekker eten bij de streetfood stalletjes, rondlopen en al het moois in je opnemen en souveniertjes scoren bij de vele kleine winkeltjes.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Leuke stad”

    Hanoi is onwijs sfeervol, vooral het oude gedeelte. Verdwaal in de steegjes en wandel om het lake heen. Een aanrader om heen te gaan is de gevangenis, dit is heftig maar wel interessant om te weten. Verder kan je vanaf Hanoi makkelijk de trein pakken naar Sapa.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Krista
    op 06-04-2019
    19 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Sfeervolle stad”

    In tegenstelling tot Saigon, vonden wij Hanoi een hele toffe stad. Het is zoals veel Aziatische steden, een chaotische stad. Veel drukte in veel kleine straatjes. In de avond zijn een aantal straten afgesloten voor verkeer. Alle straten zijn vernoemd naar een bepaald handelswaar, zo zie je soms een straat met alleen maar speelgoed of alleen maar gereedschap. 's avonds wordt de stad (Old Quarter) helemaal gezellig. Overal komen kleine krukjes tevoorschijn en op elke hoek zit wel een 'terrasje'. Met Friends Travel Vietnam een fietstocht door de stad gedaan, zeker een aanrader!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Leuk maar pas op voor brommertjes”

    Het oude centrum is één grote chaos met veel brommers en stoepen die volledig bezet zijn met brommertjes, winkeltjes, eetstalletjes etc, dus je wordt wel gedwongen op straat te lopen, goed uitkijken! Leuke dingen om te bezoeken zijn het waterpoppentheater, Ho Chi Minh mausoleum en even zien hoe dichtbij de huizen de treinen langsrazen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lidy van de Sanden
    op 16-02-2019
    1 review • 1 waardering
    5

    “Hanoi levendig en gezellig”

    Levendige stad waar het leven zich op straat afspeelt. Ogen en oren kom je te kort vooral in het oude gedeelte. Geuren en kleuren prikkelen je smaakpapillen en al snel zit je op een ongemakkelijk krukje te smullen tussen de locals. Voelde me hier geen toerist maar een medebewoner en dat is als groot compliment bedoeld.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lieke van der Heiden
    op 30-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 44 waarderingen
    5

    “Heerlijke stad”

    Hanoi is een stad waar ik tijdens mijn reis meerdere keren ben geweest. Van hieruit ga je naar de Halong Bay, kom je terug, kan je naar Sapa en ik ging vanuit Hanoi naar Cat Ba eiland. Hierdoor heb ik de stad echt leren kennen en ging in me er thuis voelen. Vooral de oude stad en rond het Hoan Kiem meer vind ik het erg leuk. Het is druk, chaotisch, maar ontzettend sfeervol. Ook de vele eettentjes en streedfood stalletjes zijn geweldig. Probeer vooral een keer Bun Cha! mmmm...

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Freya de Weijer
    op 28-11-2017
    22 landen bezocht • 54 reviews • 22 waarderingen
    4

    “Scooters van Vietnam”

    In het Noorden van Vietnam ligt Hanoi een indrukwekkende stad waar je meer scooterrijders ziet dan wandelaars. In deze stad is veel te zien en te doen. Denk hierbij aan het bezoeken van zowel de oude als de nieuwe stad, de bibliotheek en de gevangenis. Daarnaast is het bezoeken van het graf van Ho Chi Minh al een hele bijzondere ervaring op zich. Zorg dat je op tijd in de rij staat om dit mee te mogen maken. Daarnaast kan je heerlijk streetfood eten op elke hoek van de straat, maar zeker een bezoekje waard is Bo Nuong Xuan Xuan BBQ in Ma May street nummer 47. Dit is dé lékkérsté bbq van Vietnam en je bent zeker een ervaring rijker hierna. Ga op de (voor Europeanen) te kleine krukjes zitten en ga zelf tafel bbq-en. Om te overnachten in een prachtig hotel in het hartje centrum raad ik je aan om naar Finnegans te gaan. Zij regelen het visa, cruises en denken mee met je waar je het best naartoe kan in de stad voor de laagste prijs.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stefan Poel
    op 27-11-2017
    27 landen bezocht • 27 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Chaos, Heerlijk eten, Scooter, Welkom in Hanoi!”

    Het oude centrum van Hanoi is werkelijk 1 grote Chaos. Waar op iedere hoek van de straat het heerlijkste eten wordt bereid. Het communisme proef je nog echt bij mausoleum van Ho Chi Minh (let op vaak gesloten!). Mocht je tijd hebben doe eens wandeling rond het Hoi Kiem meer waar je de vietnamezen ziet mediteren of op een traditionele wijze ziet vissen. Hanoi is een geweldig start of eindpunt van je reis in Vietnam!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Hanoi reiservaring en tips!

Ben jij in Hanoi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?