Hoi An ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

74 Hoi An reiservaringen en tips

Geweldig

66%

Tof

27%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Eline K
    op 25-10-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Genieten”

    Heerlijk Hoi An! Wel redelijk toeristisch, maar de sfeer is gewoon top in Hoi An. Lekker rondstruinen door de stad en winkeltjes bekijken is iets wat we hier met veel plezier hebben gedaan. Vooral in de avond is het super gezellig met alle lampionnen aan en kaarsjes in het water. Ook het strand van Hoi An is een aanrader, het was schoon en verrassend rustig toen wij hier waren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolanda van Efferen
    op 23-10-2017
    22 landen bezocht • 40 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Kleurrijk”

    Ok, het is erg toeristisch, maar heerlijk om een paar dagen te verblijven. Het kleine centrum zit vol met leuke restaurantjes. Je kunt hier ook overal kleding op maat laten maken. Als het donker is, zie je overal kaarsjes in het water drijven door het centrum en het is heel levendig. Hoi An mag je echt niet overslaan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris
    op 23-10-2017
    15 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    4

    “Het schildersachtige plaatsje Hoi An”

    Hoi An is een prachtig schildersachtig plaatsje in het midden van Vietnam. De kleurrijke lampionnen in de avonden en de motorloze straatjes maken dit leuke plaatsje helemaal af. De drukte van Vietnam lijk je in Hoi An even kwijt te zijn, wat heerlijk is tijdens het maken van een rondreis door dit land. De straten zijn bezaaid met leuke kleine streetfood-wagentjes en overal kun je op straat op kleine plastic krukjes van het Vietnamese lekkers genieten. Het is niet voor niets dat deze plaats zo geslaagd is bij toeristen, die ook overdag even aan het nabij gelegen strand kunnen bijkomen van hun reis!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lianne Bosch
    op 21-10-2017
    49 landen bezocht • 68 reviews • 42 waarderingen
    5

    “Uber gezellig aziatisch stadje vlakbij zee”

    Super gezellig stadje met een rivier en vele bruggetjes. Uitbundig gedecoreerd met rode lampionnetjes. Er zijn een aantal mooie bezienswaardigheden in die oude stadje, die je het best kunt bekijken dmv een combinatie ticket. Hiermee kan je verschillende "old Houses" en tempels bezoeken alsmede een cultureel centrum. Allemaal de moeite waard. In de avond is Hoi An prachtig verlicht en wordt het alleen maar gezelliger.
    In de vroege ochtend is er aan de kade een gedeeltelijk overdekte markt met verse vis en groente. Absoluut de moeite waard. Overal kan je voor een prikkie een fiets huren waarmee je in een klein half uurtje naar het strand fietst. Een mooi strand met eettentjes en ook een gedeelte met palmbomen die voor schaduw zorgen. Zo is er voor iedereen wat. Blijf hier niet te kort, een dag of 4-5 was voor ons een prima periode. Ook als rustmoment tijdens een langere reis is dit een prima plek.
    Overal zijn naaiateliertjes waar je op maat een avondjurk, een maatpak of gewoon elk ander kleding stuk kunt laten maken.
    Hoi An, ik zou er zo naar terug willen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daisy
    op 20-07-2017
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Leukste stadje van onze reis”

    Tijdens onze reis was dit ons punt om even te relaxen. Ook wij zijn langer gebleven dan gepland, gewoon omdat het erg relaxed is. Geen luchtvervuiling, karakteristieke huizen, lekker eten en een mega goed verblijf. We verbleven in het Vinh Hung River ressort met een heerlijk zwembad en er ging dagelijks een gratis bootje die je naar het oude centrum bracht. Zeker een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Max Gerrits
    op 24-04-2017
    33 landen bezocht • 22 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Frans koloniaal Hoi An”

    Hoi An is een prachtig en rustig stadje in het midden van Vietnam. Het heeft de oorlog goed doorstaan en de traditionele, vaak geel geschilderde, gebouwtjes uit de Frans-koloniale tijd zijn grotendeels nog in tact. Net als de mooie houten Japanse brug.
    In Hoi An is eigenlijk niets te doen behalve lekker rondwandelen door het oude centrum van het stadje of fietsen in de omgeving. Maar op een rondreis door Vietnam kan dit een welkome afwisseling zijn. 's Avonds worden er in het riviertje dat door de stad stroomt tientallen drijvende kaarsen aangestoken die zorgen voor een mooie sfeer. Aan het water zijn ook genoeg restaurantjes te vinden.

    Zelf verbleven wij in een homestay bij een lokale familie, dit is echt een aanrader! De kamer was erg schoon en het ontbijt was simpel maar smaakte goed.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris Ketting
    op 19-04-2017
    21 landen bezocht • 4 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Op excursie met Meneer Phong”

    Van tevoren werden wij geadviseerd zeker een bezoekje te brengen aan Hoi An. Ik vond het ook zeker de moeite waard. Er hangt een leuke sfeer en overal hangen verlichte lampionnen in de avond wat een magisch uitstraling geeft. Leuke winkeltjes, je kan er goed eten, strand en een leuke avond markt.
    Wel vond ik de stad erg toeristisch. Alles is echt gericht op de toeristen. Hoi An staat bekend om de kleding die je er kan laten maken op maat. Ook ik werd meegesleurd naar een winkeltje waar ik de mooiste stoffen kon uitkiezen. Ik ervoer dit als zeer opdringerig en ik heb uiteindelijk niks laten maken.
    Hoi An is niet erg groot en we waren ook snel uitgekeken tot we heel onverwachts kennis maakte met Meneer Phong die voor de deur van een verlaten bar zat. Een lieve oude oorlog veteraan die tours naar zijn eigen huis organiseert om te laten zien hoe de Vietnamezen leven op het platteland land. Dit was zeker een hoogte punt. Het is een erg onbekende trip die Meneer Phong helemaal zelf regelt. Dus als je dit wilt doen loop langs de Barretjes aan de kant van het water en vraag rond. ( ik weet helaas de naam van de bar niet meer ) Het was de beste trip tijdens onze reis door Vietnam. We gingen achterop de scooter naar zijn huis toe wat al een hele beleving was. Vervolgens een rondleiding gekregen door zijn dorp, zijn vrouw ontmoet, naar de lokale markt geweest en als afsluiter een heerlijke home made lunch met de beste loempia's die ik ooit geproefd heb. En ook nog eens veel geleerd over de Vietnam oorlog.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Christel van der Locht
    op 17-04-2017
    21 landen bezocht • 13 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Leukste stadje van Vietnam”

    Behalve de japanse brug zijn er geen grote bezienswaardigheden in Hoi An en toch vonden we dit het leukste stadje van Vietnam. Het was met name de sfeer en het heerlijke eten wat ons zo aansprak. In de smalle straatjes hadden we regelmatig het gevoel in een openluchtmuseum te zijn beland. En om even stad uit te zijn is het genakkelijk om een fiets te huren en fiets je in no time naar het strand..

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaana
    op 15-04-2017
    20 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    5

    “Lief, bijzonder, mooi Hoi An! ”

    Hoi An, wat een mooie en leuke stad. Dit was voor mij de beste plek om even uit te rusten op reis en lekker 'niets' te doen. Ik heb hier dagen lekker door de stad geslenterd en heerlijk gegeten. In de omgeving is genoeg te doen zoals My Son, Marble Mountains en de Vegetable Villages. Maar geniet vooral van de stad zelf en alle leuke winkeltjes. Dit is dé stad om heeeeeerlijk te eten. Genoeg streetfoodkraampjes met de beste Bha Mi van heel Vietnam. Ik was vanplan om drie dagen te blijven maar ben uiteindelijk na zeven dagen verder gegaan.

    Geniet van heerlijke koffie of thee in Reaching Out, een teahouse waar alleen slechthorende en doven mensen werken. Deze plek is een oase van rust omdat je er moet fluisteren en werkelijk een super bijzondere ervaring. Op deze bijzondere plek werken zulke aardige en lieve mensen, dit was een van mijn best ontdekte plekjes in Hoi An.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy van Staaij
    op 15-01-2017
    25 landen bezocht • 66 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Lief Hoi An”

    Een liefelijk slaperig stadje in Vietnam, even weg van alle drukte en heerlijk slenteren tussen de mooie gebouwtjes door de straatjes van Hoi An. Je dient een entrance ticket voor old town te kopen, hiermee kun je alle bezienswaardigheden binnen zoals de oude Japanse brug en wat tempeltjes. Verwacht hier geen grote bezienswaardigheden, de stad zelf is de hoofd attractie. Verblijf hier minimal 1 dag en 1 nacht, zodat je Hoi An bij dag en bij nacht hebt gezien. ' s Avonds komen overal de gezellige lampionnen te voorschijn, erg gezellig!!!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Hoi An reiservaring en tips!

Ben jij in Hoi An geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief