Hoi An ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

75 Hoi An reiservaringen en tips

Geweldig

67%

Tof

27%

Wel oké

7%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Robert
    op 19-05-2019
    14 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Gezellig backpackers dorp ”

    Hoi An. De plek waar je langer blijft dan je vooraf had bedacht. Leuk en gezellig dorp met fietsvrij centrum waar je 's avonds uren kan rondlopen. Hoi An kenmerkt zich door de lampionnen die door het dorp hangen. Ook An Bang beach is echt prachtig en heerlijk toeven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Reizende Annie
    op 13-05-2019
    23 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Gezellig! ”

    Iedereen kent wel de beelden van de lampions in het straatbeeld van Hoi An. In het echt nog vele malen leuker en gezelliger, vooral in de avond! let wel, het plaatsje is erg geliefd bij toeristen waardoor het in mijn ogen in de avond soms net Disneyland was. dit was verder niet heel vervelend maar hou er wel rekening mee.

    Eten kun je hier in de avond prima op straat bij een van de stalletjes op straat of in een van de vele restaurantjes in het centrum. De omgeving van Hoi An is prima om per scooter te verkennen, zo ben je in een paar minuten rijden op het strand!

    Veel mensen laten hier kleding maken, wij hebben hier geen kleding laten maken maar wel gekocht. Wij zijn erg tevreden over de kwaliteit en de prijs die wij hiervoor moesten betalen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacob Riemersma
    op 04-05-2019
    14 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Geweldige stad!”

    Geweldige stad! De stad is erg zweervol, het centrum is rustig. Hier mogen geen auto's of scooters rijden, en dit is echt een verademing. Wij hebben een fietstocht door de stad gemaakt, wat erg leuk was. Je kunt dit gewoon zelf doen en hoeft hier geen tour voor te boeken. In de stad zijn allemaal leuke winkeltjes en vriendelijke mensen. Zelf heb ik hier kleding op maat laten maken, wat goedkoop en goeie kwaliteit is. S'avond komt de stad tot leven, de winkels blijven open en de lantaarns gaan aan. Wat een prachtige stad!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marianne de Jong
    op 29-04-2019
    30 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Eten bij de locals!! ”

    Als je naar Hoi An gaat, loop dan ook eens van de toeristische stukjes weg, zo kwamen wij bij een lokaal tentje tegen waar wij het idee kregen dat er niet heel vaak een toerist kwam, maar wat was het eten hier lekker! We hebben nog steeds geen idee wat we nu precies gegeten hebben, maar dit soepje was groot, pittig, machtig maar erg lekker! En leuk weetje, wij waren met 7 man nog geen 5 euro kwijt voor 7 soepjes en 7 drankjes :)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Barbara Martens
    op 27-04-2019
    20 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Een prachtige stad met een heerlijk sfeertje!”

    In Hoi An hangt echt een heerlijke sfeer! Dat kan ook eigenlijk niet anders met al die leuke, gekleurde lampions! Wil je kleding laten maken? Dan moet je ook zeker in Hoi An zijn! Op elke hoek van de straat vind je kledingmakers én schoenmakers! Verder heb ik in Hoi An echt de leukste kookworkshop gedaan bij My Grandma's Home Cooking! Je vaart naar een eilandje waar je een heerlijk kookworkshop krijgt in een prachtige buiten keuken! Ook oma showt haar kookskills!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura Oude Vrielink
    op 26-04-2019
    23 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    3

    “Gezellig stadje, maar overrated ”

    Iedereen is altijd mega enthousiast over Hoi An, maar ik vond het wel erg druk met toeristen! Persoonlijk vind ik dat je op andere plekken beter het echte Vietnam leert kennen. De stad heeft wel allemaal leuke lampionnetjes, er hangt een fijne sfeer en je kunt vanaf hier eenvoudig het strand bezoeken. Kort samengevat: zowel min als pluspunten, maar niet onze favoriete bestemming van Vietnam.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 21-04-2019
    26 landen bezocht • 40 reviews • 6 waarderingen
    3

    “Minder leuk dan verwacht ”

    Ik had hoge verwachtingen van Hoi An, omdat ik er veel positieve dingen over gehoord had. Eerlijk gezegd vond ik het een beetje tegenvallen. De sfeer is wel leuk, maar buiten het centrum is er niet super veel te doen. Wel zijn er veel leuke restaurantjes en cafeetjes. Voor mij was 1 dag meer dan genoeg.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amanda
    op 19-04-2019
    39 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Gezellig en relaxed!”

    Wat een fijn stadje is dit! Met zijn schattige bruggetjes over het water (waar je vaak Vietnamese koppels trouwfoto's ziet maken) en dé plek om kleding op maat te laten maken! Mocht je nog een nieuwe winterjas / shirt / pak of wat dan ook willen hebben - this is the place! Ik heb voor 50 dollar een winterjas helemaal op maat laten maken (goede kwaliteit ook!) en deze was binnen 24 uur (!) klaar. Service an sich is ook fantastisch en de mensen zijn vriendelijk. Er zijn veel leuke en goede restaurantjes te vinden en het is een fijn stadje om wat rond te slenteren. Wat ook leuk is: huur een fiets en fiets naar het strand (half uurtje - 40 minuutjes fietsen). Helderblauw water en spierwit zand!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    op 17-04-2019
    23 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Wilde er niet meer weg”

    Hoi An is mijn favoriete plek in heel Azie, een kleine maar hele mooie en gezellige stad in Vietnam. Als je door de straten loopt in het centrum hangen er lampionnen wat je een heel knus en gezellig gevoel geeft, savonds worden er kaarsjes aangestoken op de rivier wat een mystiek gevoel geeft aan Hoi An. Lekker eten is hier trouwens ook geen probleem, zo hebben we hier meerdere culinaire hoogstandjes beleefd. Het Vietnamese eten is sowieso een aanrader, vooral heel veel lekker en gezond eten.
    Overdag kun je in Hoi An lekker relaxen op het strand of rondkarren met de scooter, vermaken kun je je hier zeker voor een aantal dagen. Aan te raden is zeker om hier een paar dagen te verblijven indien je custom made kleding voor je gemaakt wilt hebben. Hier in Hoi An zijn ontelbaar veel zaakjes waar ze je helemaal opmeten en je vervolgens een prachtig pak/schoenen/jassen etc aanmeten. 7 Jaar geleden heb ik hier een jas laten maken bij Bi Hanh en die draag ik nu nog steeds, echt topkwalitieit!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Thom
    op 15-04-2019
    57 landen bezocht • 27 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Sfeervol stadje”

    Dit is zo'n plaatsje waar je langer gaat blijven dan je van plan was. Een fijn stadje met allerlei koloniale gezellige straatjes, winkeltjes en terrasjes. Met de fiets ben je in 20 minuten bij het strand. Daarnaast kun je hier heel goedkoop kleding laten maken (een pak / avondjurk).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Hoi An reiservaring en tips!

Ben jij in Hoi An geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?