Phu Quoc ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

9 Phu Quoc reiservaringen en tips

Geweldig

33%

Tof

33%

Wel oké

22%

Niet zo

11%

Vreselijk

0%

  • Profiel Joyce Sinnaeve
    op 13-05-2019
    33 landen bezocht • 27 reviews • 17 waarderingen
    4

    “prachtig eiland ”

    Een drietal dagen is voldoende als je wil bekomen op parelwitte stranden na het rondreizen in Vietnam. Wanneer je een week blijft kan je echter op ontdekking gaan. In het midden is een stukje ongerepte jungle waar je lekker in kan verdwalen, helemaal naar het noordoosten heb je visserdorpjes op palen waar je superlekkere verse vis kan eten en zien hoe de mensen vroeger leefden. Ook kan je van hieruit cambodja zien wat leuk is. Aan de andere kant kan je de oude gevangenis bezoeken wat erg aangrijpend is.Kortom niet enkel een leuk verblijf aan het strand maar ook cultuur en ongerepte natuur.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Jammer van het afval”

    Phu Quoc is een eiland met een groot deel regenwoud, een paar kleine stadjes en mooie stranden. Nou ja, ik denk dat het zonder het afval mooie stranden zouden zijn, want nu overheerst helaas het afval. De zee is ook leeggevist en er is met explosieven gewerkt, dus met snorkelen of duiken zie je helaas niet zo veel als dat het ooit geweest is. Je kunt een uitstapje maken naar de Coconut Prison (erg indrukwekkend) en verder zijn er her en der nog wat tempels, vissersdorpjes etc. Wij gaan er niet meer naar terug vanwege het afval.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Nagtegaal
    op 30-11-2017
    21 landen bezocht • 18 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Leuk eiland met lekker eten”

    Wij sliepen een aantal meters van het strand af en konden daardoor elke avond een borrel bij de verschillende strandtenten doen. Iedereen is hier in dezelfde mood, dus je maakt snel contact om ervaringen uit te wisselen. Wij kwamen hier voornamelijk om te chillen en te duiken, beide is goed gelukt. We hebben gedoken met Blauwe stip rog, bamboo haai en schildpadden. Geweldige ervaring. In het stadje heb je ook de Vismarkt, hier moet je wel tegen kunnen, want ook haaien en andere beesten die wij niet standaard eten worden hier verkocht om direct bereid te worden. Wij hebben hier uiteindelijk niet gegeten maar zijn iets verderop een tent ingegaan die vis verkochten, met kleine plastic stoelen en TL-Lampen. Het ziet er niet uit, maar alle locals zaten hier. Dit was het lekkerste eten van de reis. Helaas heb ik geen idee meer hoe dit restaurant heet.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tessa
    op 27-11-2017
    26 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Een vakantie in een vakantie”

    Na veel indrukken en drukte van het vaste land, kan het heerlijk zijn om nog even naar Phu Quoc te gaan! Ondanks dat het weer bij ons op dat moment zeker niet fantastisch was, was het heerlijk om even op het eiland te zijn. Scooter huren en eilandje verkennen! Je merkt duidelijk dat de mensen hier minder toerisme gewend zijn, zeker in de afgelegen dorpjes. Maar juist daardoor zie je hoe het leven er echt aan toe gaat. Rij net iets van de grote wegen af en pak de kleine tussen weggetjes. Ben je verdwaald? Maak je geen zorgen, zo zie je juist de mooiste dingen!
    Daarnaast heb je ook een iets meer toeristisch gedeelte waar je lekker op het strand kan liggen, cocktail kan drinken en massages kan nemen. Kortom, heerlijk om mee af te sluiten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rachel
    op 25-11-2017
    21 landen bezocht • 31 reviews • 25 waarderingen
    4

    “Fijne afsluiter!”

    Na drie weken hebben we 4 dagen op Phu Quoc geslapen; een fijn bounty eiland met mooie stranden. De vele resorts die gebouwd worden maken het eiland wel steeds minder interessant; de kust verdwijnt bijna volledig door de bouw. De lokale bevolking is onwijs aardig en zijn duidelijk pas sinds een paar jaar in aanmerking gekomen met toeristen. Alles is onwijs goedkoop en ze spreken nauwelijks Engels; heerlijk! Tip: huur een brommertje en ga het eiland rond. Het heeft prachtige natuur en veel afgelegen baaitjes!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leon Runnenburg
    op 30-10-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 1 waardering
    3

    “Niet in onze zomerperiode gaan”

    In 2009 hebben wij op het tropische eiland Phu Quoc verbleven. Helaas was het in onze zomerperiode, en was het weer niet heel goed (veel bewolking). Ook lag het strand vol met vishaken, dus zijn wij niet de zee in gegaan. Alsnog zijn we op Phu Quoc heerlijk tot rust gekomen. We hadden een erg goedkoop resort gevonden, met bungalows van 12 euro per nacht. Naastgelegen was het 5-sterrenresort Hôtel La Veranda, waar wij bij het nuttigen van dranken gratis gebruik mochten maken van het zwembad, ligbedden en hotelhanddoeken. Hierdoor hebben we van ons verblijf in een slechte periode toch een succes kunnen maken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amber Overdijk
    op 26-10-2017
    27 landen bezocht • 19 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Heerlijke plek”

    Na een paar weken van noord naar zuid Vietnam gereisd te hebben met veel nieuwe ervaringen en indrukken, was het relaxen op Phu Quoc heerlijk. Mooie stranden, waarvan ook veel heel erg rustig waren. Gezellige eettentjes, waar de verse vis voor je op de BBQ gelegd werd, en veel leuke barretjes om 's avonds nog een drankje te doen. Met mooi weer is Phu Quoc zeker aan te raden, al denk ik wel dat het wat saai zou kunnen worden als het hier veel regent.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eline K
    op 25-10-2017
    28 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    2

    “Mwah”

    Zelf zou ik Phu Quoc niet aanraden om heen te gaan wanneer je in Vietnam zitten. Moet er wel bij zeggen dat wij slecht weer hebben gehad. Maar naast het strand is er eigenlijk heel weinig te doen. Wel een tip om een scooter te huren en zelf over het eiland heen te crossen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Renée Krommedijk
    op 06-01-2017
    22 reviews • 19 waarderingen
    5

    “Lekker ontspannen eiland”

    Lekker eiland. Heerlijk wat stranddagen gepakt. Bezoek vooral de avondmarkt. Ook kan je hier eten en kan je je vis zo aanwijzen op de kraam. Daar liggen ze in alle kleuren van de regenboog. Voornamelijk door alle verschillende kruiden haha. In een woord te omschrijven: relax!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Phu Quoc reiservaring en tips!

Ben jij in Phu Quoc geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?