Addo Elephant National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

20 Addo Elephant National Park reiservaringen en tips

Geweldig

45%

Tof

45%

Wel oké

5%

Niet zo

5%

Vreselijk

0%

  • Profiel Lisa Veldhoen
    op 28-04-2019
    18 landen bezocht • 14 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Mooi park”

    Zeker de moeite waard. Je rijdt door een natuur park waar de dieren beschermd leven. Ik heb dit park tot 2x toe bezocht en beide keren was het een succes. Het kan natuurlijk zijn dat je niet alle dieren ziet. Maar de naam zegt het al, olifanten hebben wij veel gezien. Wij vonden in het park overnachten te duur dus hebben beide keren in een hostel in Addo overnacht, Orange Elephant, ook een aanrader.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Amanda
    op 19-04-2019
    39 landen bezocht • 28 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Fantastisch park! ”

    Dit was 1 van de hoogtepunten van onze Zuid-Afrika reis. Een park waar je ook makkelijk zelf met je auto rond kan rijden, olifanten missen lijkt me echt onmogelijk. Binnen nog geen 5 minuten hadden we onze 1e olifanten al gespot en dit werden er alleen maar meer. Leuk avontuur en mooi bijgehouden park.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Verburg
    op 14-02-2018
    17 landen bezocht • 48 reviews • 42 waarderingen
    4

    “Ábsoluut de moeite waard!”

    Wij twijfelden erg of we tijdens onze route van 2,5 week vanaf Kaapstad wel helemaal naar Addo moesten rijden. Maar we wilden toch ook een echte 'safari'-ervaring en hebben het dus toch gedaan. Uiteindelijk een goede keuze, want niet alleen de route ernaartoe (via Fransschoek en Route 62 naar Prince Albert, toen verder door binnenland langs o.a. Willowmore en Steytlerville) bleek een hoogtepunt, ook Addo zelf was meer dan de moeite waard. Je kunt er zowel met georganiseerde game drives als met je eigen auto rondrijden, een 4x4 is niet eens nodig. De natuur is groen en heuvelachtig, met af en toe prachtige vergezichten. Het is een enorm park en je rijdt niet constant tussen de dieren, maar spotten ga je ze gegarandeerd: sowieso veel olifanten, zebra's, wilde zwijnen, kudu's en neushoorns. We hadden er zelfs zonder dieren voor ons plezier rondgereden. Leeuwen zitten er ook maar hebben wij met eigen auto niet gespot, mijn ouders wel tijdens een georganiseerde gamedrive.

    We verbleven er in het vrij nieuwe Nyathi Rest Camp, vrij prijzig maar te doen (250 euro per nacht voor 6-persoons lodge, geboekt via de officiele site van Sanparks). We sliepen letterlijk middenin de wildernis, vanaf het main camp was het zo'n 15km over een gravelweggetje langs de zebra's en olifanten! De lodges liggen verhoogd met geweldig uitzicht over een soort vallei/veld waar overdag zebra's, olifanten en andere dieren te zien zijn. We hadden zelfs een klein badje buiten (zie foto!) met dat uitzicht. Superdeluxe, maar wel geïsoleerd. Je moest voor 18 uur binnen zijn, dus avondeten in het main camp (ca. 20 minuten rijden) zit er niet in als je in Nyathi verblijft. We haalden eten en drinken in de kampwinkel voor 's avonds en hebben een keer middaggegeten in het enige restaurant in het main rest camp.



    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karlijn van der Reest
    op 26-11-2017
    12 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Mooi, bijzonder park”

    Addo Elephant National Park is een leuk wildlife park langs de Garden Route bij Port Elizabeth. Prima om zelf in dit park rond te rijden, maar de night drive met een ranger is een leuke aanvulling daarop. Positief aan dit park vond ik dat het makkelijk berijdbaar is en dat je dus redelijk gegarandeerd bent dat je wildlife te zien krijgt. Niet te vergelijken met Kruger Park, maar als je weinig tijd hebt of alleen de Garden Route rijdt is dit een mooi, ruim opgezet park waar je toch de kans hebt om dieren in het 'wild' te zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stefan Poel
    op 22-11-2017
    27 landen bezocht • 27 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Genieten in Addo”

    De naam zegt het al gigantisch veel olifanten maar naar een hele dag blijven ze even indrukwekkend! Ook hebben we het geluk gehad om de leeuwen te mogen spotten (er schijnen rond de 20 in het park rond te lopen). Wij hebben een dagtour gedaan vanuit PE via Alan Tours deze is ons goed bevallen en kon veel vertellen over de dieren. In het park kan je zelf ook prima rijden!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel M.
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooi gebied”

    In Addo Elephant Park sliepen we bij een boer. Deze kon ons alles uitleggen over het houden van een boerderij met slechts natuurlijke middelen. Het Epelhant park was erg mooi. Overal waar je keek zag je groepen dieren lopen. Toentertijd waren er net welpjes geboren, erg leuk om te kunnen zien. In een restaurant (naam moeten ik jullie verschuldigd blijven) kon je allerlei speciale stukken vlees eten: krokodil en struisvogel.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal Roessink
    op 19-11-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Zoals de naam al doet vermoeden, gegarandeerd olifanten!”

    Bij een bezoek aan het Addo park gaat een ontmoeting met de olifanten zeker plaats vinden. Dit is absoluut een fantastische ervaring. Helaas is ander wild is erg lastig te spotten in het Addo park, dit omdat het erg dicht begroeid is! Dit vond ik erg jammer. Een voordeel is wel dat er uitkijkpunten zijn gecreëerd. Hier heb je een mooi uitzicht over de natuur.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Cindy de Groot
    op 19-11-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Onvergetelijk!”

    Als ik meer sterren kon geven voor ons verblijf bij Addo dan deed ik dat. We verbleven in de Dungbeetle Logde op 5 minuten rijden van het park. Met de eigenaresse van de lodge hebben wij het park verkent. Zij weet niet alleen veel van de dieren, waar ze ze moet zoeken maar ook veel van de bomen, planten en de omgeving. Wij waren in het na-seizoen en het nadeel is dan wel dat er Colchester niet veel restaurantjes (open) zijn.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 10 januari 2019 18:24

      Grappig, wij (mijn 2 dochters en ik) hebben in 2008 daar ook overnacht bij onze 3-weeks rondreis door Z.A. en hebben de volgende ochtend ook een bezoek gebracht aan het Addo park. Genoten daar en veel dieren gezien. Het was een prima verblijf/overnachting met een heerlijk uitgebreid ontbijt, we hadden geboekt voor B&B.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 16-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Een vd hoogtepunten van onze Zuid Afrika reis”

    Wat een leuk park is Addo! Hoewel dit het enige wildpark is wat wij bezocht hebben tijdens onze ZA reis (Kaapstad & Tuinroute) vonden wij het helemaal geweldig. Het moment dat je (met eigen auto) de enige bent die oog in oog staat met een mannetjes leeuw, op 1,5 meter is niet te beschrijven.. In shock ook vergeten het raam dicht te draaien :')
    We hebben hier 2 dagen rondgereden, dit is voldoende om het grootste deel van het park te zien. Overnacht op de camping in het park zelf. S ochtends en s avonds geluiden van beesten, geweldig! Met zonsondergang is het park op zijn mooist, wat een mooi effect geeft die Afrikaanse zon.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ati
    op 12-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Mooie safari met eigen auto”

    In dit park kun je met je eigen huurauto door het park rijden, wat erg leuk was. Het park is minder druk dan het Kruger park en er zijn ook genoeg dieren te zien! Kruger park vond ik net wat spectaculairder, maar dat komt wellicht omdat we hier meer safari's gedaan hebben. De olifanten blijven indrukwekkend om te zien! We zagen hier niet alleen olifanten, maar hebben ook prachtige foto's van jonge zebra's en leeuwen gemaakt. Je kunt hier gemakkelijk een hele tijd rondreizen, zonder je te vervelen. Bekijk wel goed welke route je gaat rijden, zo voorkom je dat je de route dubbel aflegt. Dit hoort wel echt bij een bezoek aan zuid Afrika!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Addo Elephant National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Addo Elephant National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?