• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Addo Elephant National Park ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

20 Addo Elephant National Park reiservaringen en tips

Geweldig

45%

Tof

45%

Wel oké

5%

Niet zo

5%

Vreselijk

0%

 • Lisa Veldhoen op 28-04-2019

  “Mooi park”

  Zeker de moeite waard. Je rijdt door een natuur park waar de dieren beschermd leven. Ik heb dit park tot 2x toe bezocht en beide keren was het een succes. Het kan natuurlijk zijn dat je niet alle dieren ziet. Maar de naam zegt het al, olifanten hebben wij veel gezien. Wij vonden in het park overnachten te duur dus hebben beide keren in een hostel in Addo overnacht, Orange Elephant, ook een aanrader.

 • Amanda op 19-04-2019

  “Fantastisch park! ”

  Dit was 1 van de hoogtepunten van onze Zuid-Afrika reis. Een park waar je ook makkelijk zelf met je auto rond kan rijden, olifanten missen lijkt me echt onmogelijk. Binnen nog geen 5 minuten hadden we onze 1e olifanten al gespot en dit werden er alleen maar meer. Leuk avontuur en mooi bijgehouden park.

 • Peter Verburg op 14-02-2018

  “Ábsoluut de moeite waard!”

  Wij twijfelden erg of we tijdens onze route van 2,5 week vanaf Kaapstad wel helemaal naar Addo moesten rijden. Maar we wilden toch ook een echte 'safari'-ervaring en hebben het dus toch gedaan. Uiteindelijk een goede keuze, want niet alleen de route ernaartoe (via Fransschoek en Route 62 naar Prince Albert, toen verder door binnenland langs o.a. Willowmore en Steytlerville) bleek een hoogtepunt, ook Addo zelf was meer dan de moeite waard. Je kunt er zowel met georganiseerde game drives als met je eigen auto rondrijden, een 4x4 is niet eens nodig. De natuur is groen en heuvelachtig, met af en toe prachtige vergezichten. Het is een enorm park en je rijdt niet constant tussen de dieren, maar spotten ga je ze gegarandeerd: sowieso veel olifanten, zebra's, wilde zwijnen, kudu's en neushoorns. We hadden er zelfs zonder dieren voor ons plezier rondgereden. Leeuwen zitten er ook maar hebben wij met eigen auto niet gespot, mijn ouders wel tijdens een georganiseerde gamedrive.

  We verbleven er in het vrij nieuwe Nyathi Rest Camp, vrij prijzig maar te doen (250 euro per nacht voor 6-persoons lodge, geboekt via de officiele site van Sanparks). We sliepen letterlijk middenin de wildernis, vanaf het main camp was het zo'n 15km over een gravelweggetje langs de zebra's en olifanten! De lodges liggen verhoogd met geweldig uitzicht over een soort vallei/veld waar overdag zebra's, olifanten en andere dieren te zien zijn. We hadden zelfs een klein badje buiten (zie foto!) met dat uitzicht. Superdeluxe, maar wel geïsoleerd. Je moest voor 18 uur binnen zijn, dus avondeten in het main camp (ca. 20 minuten rijden) zit er niet in als je in Nyathi verblijft. We haalden eten en drinken in de kampwinkel voor 's avonds en hebben een keer middaggegeten in het enige restaurant in het main rest camp. • Karlijn van der Reest op 26-11-2017

  “Mooi, bijzonder park”

  Addo Elephant National Park is een leuk wildlife park langs de Garden Route bij Port Elizabeth. Prima om zelf in dit park rond te rijden, maar de night drive met een ranger is een leuke aanvulling daarop. Positief aan dit park vond ik dat het makkelijk berijdbaar is en dat je dus redelijk gegarandeerd bent dat je wildlife te zien krijgt. Niet te vergelijken met Kruger Park, maar als je weinig tijd hebt of alleen de Garden Route rijdt is dit een mooi, ruim opgezet park waar je toch de kans hebt om dieren in het 'wild' te zien.

 • Stefan Poel op 22-11-2017

  “Genieten in Addo”

  De naam zegt het al gigantisch veel olifanten maar naar een hele dag blijven ze even indrukwekkend! Ook hebben we het geluk gehad om de leeuwen te mogen spotten (er schijnen rond de 20 in het park rond te lopen). Wij hebben een dagtour gedaan vanuit PE via Alan Tours deze is ons goed bevallen en kon veel vertellen over de dieren. In het park kan je zelf ook prima rijden!

 • M. op 19-11-2017

  “Mooi gebied”

  In Addo Elephant Park sliepen we bij een boer. Deze kon ons alles uitleggen over het houden van een boerderij met slechts natuurlijke middelen. Het Epelhant park was erg mooi. Overal waar je keek zag je groepen dieren lopen. Toentertijd waren er net welpjes geboren, erg leuk om te kunnen zien. In een restaurant (naam moeten ik jullie verschuldigd blijven) kon je allerlei speciale stukken vlees eten: krokodil en struisvogel.

 • Chantal Roessink op 19-11-2017

  “Zoals de naam al doet vermoeden, gegarandeerd olifanten!”

  Bij een bezoek aan het Addo park gaat een ontmoeting met de olifanten zeker plaats vinden. Dit is absoluut een fantastische ervaring. Helaas is ander wild is erg lastig te spotten in het Addo park, dit omdat het erg dicht begroeid is! Dit vond ik erg jammer. Een voordeel is wel dat er uitkijkpunten zijn gecreëerd. Hier heb je een mooi uitzicht over de natuur.

 • Cindy de Groot op 19-11-2017

  “Onvergetelijk!”

  Als ik meer sterren kon geven voor ons verblijf bij Addo dan deed ik dat. We verbleven in de Dungbeetle Logde op 5 minuten rijden van het park. Met de eigenaresse van de lodge hebben wij het park verkent. Zij weet niet alleen veel van de dieren, waar ze ze moet zoeken maar ook veel van de bomen, planten en de omgeving. Wij waren in het na-seizoen en het nadeel is dan wel dat er Colchester niet veel restaurantjes (open) zijn.

 • Kay Roedelof op 16-11-2017

  “Een vd hoogtepunten van onze Zuid Afrika reis”

  Wat een leuk park is Addo! Hoewel dit het enige wildpark is wat wij bezocht hebben tijdens onze ZA reis (Kaapstad & Tuinroute) vonden wij het helemaal geweldig. Het moment dat je (met eigen auto) de enige bent die oog in oog staat met een mannetjes leeuw, op 1,5 meter is niet te beschrijven.. In shock ook vergeten het raam dicht te draaien :')
  We hebben hier 2 dagen rondgereden, dit is voldoende om het grootste deel van het park te zien. Overnacht op de camping in het park zelf. S ochtends en s avonds geluiden van beesten, geweldig! Met zonsondergang is het park op zijn mooist, wat een mooi effect geeft die Afrikaanse zon.

 • Ati op 12-11-2017

  “Mooie safari met eigen auto”

  In dit park kun je met je eigen huurauto door het park rijden, wat erg leuk was. Het park is minder druk dan het Kruger park en er zijn ook genoeg dieren te zien! Kruger park vond ik net wat spectaculairder, maar dat komt wellicht omdat we hier meer safari's gedaan hebben. De olifanten blijven indrukwekkend om te zien! We zagen hier niet alleen olifanten, maar hebben ook prachtige foto's van jonge zebra's en leeuwen gemaakt. Je kunt hier gemakkelijk een hele tijd rondreizen, zonder je te vervelen. Bekijk wel goed welke route je gaat rijden, zo voorkom je dat je de route dubbel aflegt. Dit hoort wel echt bij een bezoek aan zuid Afrika!

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
 1. TUI – fly-drives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Addo Elephant National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Addo Elephant National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief