Cape Point & Kaap De Goede Hoop ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

37 Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaringen en tips

Geweldig

30%

Tof

46%

Wel oké

22%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Lisa Veldhoen
    op 28-04-2019
    18 landen bezocht • 14 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Mooie omgeving ”

    De plek zelf is een bordje aan zee. De route vanuit Kaapstad er naartoe is de moeite waard. Wij zijn vanuit Kaapstad langs de kust erheen gereden om vervolgens daar rond te lopen. Er lopen bavianen en struisvogels. Als je niet op let ben je je eten kwijt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 11-04-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Mooie natuur”

    Ik dacht dat Cape Point heel toeristisch zou zijn door het beroemde bord. Inderdaad staat daar een rij met mensen die daarmee op de foto willen. Als je verder rijdt, kun je super mooi wandelen. De kliffen zijn adembenemend! Ga vooral niet met het treintje omhoog, maar lekker wandelen. Dan kom je op allemaal mooie uitzichtpunten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helma Mittertreiner
    op 29-11-2017
    31 landen bezocht • 27 reviews • 20 waarderingen
    4

    “het meest Zuid-Westelijke punt van Zuid-Afrika”

    Het bord van Kaap de Goede Hoop is officieel niet het laagste punt of het punt waar de oceanen bij elkaar komen, maar wel het meest Zuidwestelijke punt van Afrika. Het officiële punt ligt aan de andere kant van de "berg". Bij het "officiële bord liep een weggetje omhoog richting vuurtoren en het punt waar je de oceanen bij elkaar ziet komen. We dachten dat het een kleine stukje de klif op lopen was maar het bleek ongeveer een uur wandelen te zijn. Een fikse wandeling maar wel met heel mooie uitzichten. Bij de vuurtoren kregen we de beloning van Cape Point: een prachtig uitzicht over links de Indische oceaan en rechts de Atlantische oceaan. Van heel ver hebben we nog walvissen gespot.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jo C.
    op 29-11-2017
    25 landen bezocht • 29 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Kaap de Goede Hoop”

    Ik had maar 1 volledige dag in Kaapstad te besteden en moest dus een keuze maken wat ik wilde bekijken.
    Ik heb gekozen voor een excursie naar Cape Point. Deze tours kun je gemakkelijk boeken in Kaapstad zelf.
    Ik werd netjes bij mijn hotel opgehaald om samen met drie andere mensen een dagtour te maken.
    De route langs de kust van Kaapstad is adembenemend en zeer de moeite waard. Onderweg zijn wij langs Boulders Beach geweest, deze plek is bekend om de vele pinguïns die hier leven. Een erg leuke maar toeristische plek.
    Bij Cape point kun je naar boven klimmen naar de vuurtoren toe, maar het is ook mogelijk om met een soort trammetje naar boven te gaan. Het uitzicht is hier prachtig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karlijn van der Reest
    op 26-11-2017
    12 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    3

    “Zuidelijkste punt”

    Kaap de Goede Hoop an sich is niet heel bijzonder, een bord waar de drommen toeristen omheen staan om op de foto te gaan. De omgeving vind ik daarentegen wel heel mooi. Je kunt leuke wandelingen maken, afdalen naar een prachtig stil strand en met een beetje geluk kom je wat wildlife tegen. Klimmen naar Cape Point is ook mooi, die kant bevalt me sowieso beter dan de intens drukke kant van Kaap de Goede Hoop.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris
    op 20-11-2017
    47 landen bezocht • 27 reviews • 29 waarderingen
    4

    “Kaap de Goede Hoop”

    Leuk om een keer geweest te zijn. Mooie omgeving om te wandelen. Niet de mooiste plek van Zuid-Afrika, maar wel de moeite waard. Als je hier toch bent, stop dan ook even bij Boulders Beach. De vele pinguïns daar zijn echt leuk!
    Als jullie nog nooit in Afrika zijn geweest en overwegen naar Afrika te gaan, dan zou ik adviseren om de reis te beginnen in Kaapstad. Je bouwt je reis dan langzaam op qua bezienswaardigheden. Als je naar Cape Point rijdt, zie je wat struisvogels en bavianen en pinguins. Deze vind je dan waarschijnlijk geweldig. Langzaam aan zie je steeds meer dieren en uiteindelijk zal je niet meer heel erg onder de indruk van een struisvogel zijn.
    Mensen die hun allereerst reis naar Afrika in bijvoorbeeld de Serengeti (Tanzania) beginnen, zien gelijk leeuwen, olifanten, cheetah, et cetera. Zij zullen de struisvogels daartussen niet zo veel aandacht geven. Je begint dan eigenlijk op het hoogtepunt en alles daarna zal qua dieren tegenvallen. Dus begin rustig, bouw het langzaam op en voeg steeds wat meer dieren en activiteiten toe.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ria Bonninga
    op 20-11-2017
    34 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Kaap De Goede Hoop”

    Veel wind op het zuidelijkste puntje, maar het is er best mooi. Je kunt naar boven lopen, is nog best een klim. Daar heb je een mooi uitzicht over het water. Verder zijn er veel pinguïns te vinden rondom Cape Point. Je kunt op de foto bij het bekende bord, maar meer is er ook niet. Leuk om er geweest te zijn, maar de rest van Zuid-Afrika is veel mooier.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel M.
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Zuidelijkste puntje”

    De plek zelf is niet heel bijzonder vergeleken met de rest van Zuid-Afrika. Het is meer de wetenschap dat het het meest zuidelijkste puntje is. Toeristen staan in de rij om op de foto te gaan met het bord 'Kaap de goede hoop'. De kliffen en het pad er naar toe zijn redelijk mooi, maar niet heel bijzonder.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dick
    op 14-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Leuke fotostop”

    Niet heel bijzonder maar je moet er eigenlijk wel geweest zijn. Je hebt een mooi uitzicht op de kliffen als je naar boven gaat en ook de beroemde foto bij het bord van Kaap de goede Hoop is natuurlijk een must. Het is er wel super toeristisch, dus je kunt er beter vroeg op de dag of aan het eind van de dag naartoe gaan. Smitswinkel Tented Camp is een aanrader, dit zijn gemeubileerde tenten, erg mooi gemaakt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 13-11-2017
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “De foto die je moet maken!”

    Eigenlijk kent iedereen het park vooral van Kaap de Goede Hoop, maar het park zelf is ook de moeite waard. Wel opletten voor de bavianen, die jatten werkelijk alles. Eenmaal bij de Kaap aangekomen ga je in de rij staan om het bord op de foto te gaan :).

    Ik denk dat het echt de moeite waard is om hier langer te zijn, maar ik denk dat in de praktijk mensen vooral voor de kaap (die schitterend is, met een wilde zee die tegen de rotsen opknalt) komen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Cape Point & Kaap De Goede Hoop reiservaring en tips!

Ben jij in Cape Point & Kaap De Goede Hoop geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?