Johannesburg ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

20 Johannesburg reiservaringen en tips

Geweldig

5%

Tof

50%

Wel oké

25%

Niet zo

20%

Vreselijk

0%

  • Profiel Michelle  van Beek
    op 09-05-2019
    28 landen bezocht • 52 reviews • 14 waarderingen
    3

    “Goed startpunt voor reis door Zuid-Afrika ”

    Goed punt om je vakantie in Zuid-Afrika te starten, vaak zijn er ook goede tickets te vinden naar Johannesburg. Wij voelden ons alleen niet erg veilig, we sliepen in Vetho 2 Apartments in de buurt van het vliegveld in een hotel maar dit was erg vies en onveilig. De locatie was wel top, en binnen een paar minuten stond je op het vliegveld.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander
    op 26-04-2019
    55 landen bezocht • 58 reviews • 19 waarderingen
    3

    “Interessant maar ook niet heel fijn”

    Gemengde gevoelens bij deze stad. Het heeft interessante plekken en geschiedenis zoals herinneringen aan Nelson Mandela en de sloppenwijken (waar nu enkele luxe cafeetjes zitten) als Soweto met de bijhorende kleurrijke towers. Maar daar een paar straten vanaf voelt het al onguur aan evenals het feit dat er overal bewaakte wijken zijn waar we wel moesten verblijven maar me eigenlijk een dubbel gevoel geeft. Zeker moeite waard om te bezoeken, maar genoeg voor een paar uurtjes op doorreis naar de prachtige natuur en safariparken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel wil
    op 19-04-2019
    37 landen bezocht • 30 reviews • 8 waarderingen
    2

    “Wegwezen van t vliegveld”

    We kwamen ‘s morgens om tien uur aan op t vliegveld en konden onze huurauto vlotjes ophalen. We waren al van plan om meteen weg te rijden van t vliegveld, omdat we nog moesten wennen aan het links rijden en de drukte van het verkeer. De mensen die ons wilden “helpen” met koffers en aanwijzingen hielden meteen hun hand op daarna. Wij hadden echter nog geen munten om te geven. Tip: zorg dus dat je wat kleingeld hebt. Ik vond dat geen prettige situatie. Op de terugweg vlogen we ‘s morgens vroeg. Toen waren deze mensen nog niet actief. Zorg ook dat je in het donker samen in de auto zit. Hoewel ons niets is overkomen, ook geen pogingen tot, is dat fijner. Ik ging ‘ s avonds alleen tanken, vlakbij het hotel. Het was daar zo druk, ook met een zwerver, dat ik snel weg wilde. De vrouw van het tankstation hielp me heel erg goed. Er was eigenlijk niks aan de hand, maar het ziet er niet prettig uit.
    We bezochten daar het apartheidsmuseum op onze laatste middag en dat was wel super interessant en indrukwekkend. het gaf een heel goed beeld van de gebeurtenissen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Wil Oomen
    op 15-04-2019
    15 landen bezocht • 52 reviews • 10 waarderingen
    3

    “Apartheid en onveiligheid”

    Allereerst is het ook best wel een onveilige stad, zoals eigenlijk iedereen ook aangeeft. Zorg er dus voor dat je een gids hebt of dat je door middel van een georganiseerde taxi of hop on hop off-bus de stad verkent. Ga zeker naar het apartheid museum. Wij hebben daar echt drie uur rondgelopen. Ook moet je zeker naar het fort/de gevangenis 'Constitution Hill'. Het is niet echt een stad om dagen te verblijven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel debbie
    op 12-04-2019
    34 landen bezocht • 84 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Verblijf in Rosebank”

    Johannesburg is leuk voor een kort bezoek. Er wordt vaak gezegd dat het er onveilig kan zijn. Daarom verbleven wij in Rosebank. Dit is een nieuwe hippe wijk ten zuiden van het centrum. Er is een mooi winkelgebied met leuke eettentjes, boetiekjes en barren. Elke zondag is er de Rosebank Sunday Market op het dak van het winkelcentrum. Dit is leuk om te zien, al waren de souveniertjes wel vrij duur. De veiligste manier om het centrum van de stad te verkennen is met de rode hop-on-hop-off bus. Vanaf de stop in Rosebank kun je starten en je komt oa langs de zoo, constitution hill, het uitzichtplatform op carlton center en het apartheidsmuseum. Bezoek dit zeker, dat vonden wij echt de moeite waard! Bij sommige busstops gaat er een gids met je mee.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel debbie
    op 12-04-2019
    34 landen bezocht • 84 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Bezoek Pretoria op de route Krugerpark naar Johannesburg”

    Deze stad wordt niet vaak in een route door Zuid-Afrika opgenomen omdat ze zeggen dat het er niet heel veilig is. Wij hebben hier een korte stop moeten maken op weg naar Johannesburg om te overnachten. We zijn in het einde van de middag aangekomen en sliepen in een hotel vlakbij de union buildings. We zijn gaan wandelen bij de Union Buildings. We hebben het 9 meter hoge standbeeld van Nelson Mandela zien staan en hebben een wandeling gemaakt door het park. Dit is druk bezet door locals die picknicken en muziek luisteren. We hebben hier ook een bruidspaar gezien dat trouwfoto’s aan het maken waren. Hier hangt een fijne sfeer. Wanneer je hier langskomt, maak dan zeker een stop om deze gebouwen te bekijken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Donna
    op 11-04-2019
    31 landen bezocht • 54 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Soweto”

    Ik had alleen maar slechte verhalen gehoord over Johannesburg. Nu moet ik zeggen dat ik me niet in elke wijk even veilig voelde, maar er zijn zeker leuke plekken die je niet moet overslaan. Maboneng is bijvoorbeeld zo'n wijk. Heel hip met allemaal leuke terrassen en lekker eten. En een fietstocht door Soweto is zeker de moeite waard! Heel mooi om te kijken hoe mensen daar in de townships leven.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel M.
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Cultuur en armoede”

    Een fietstour door Soweto gecombineerd met een bezoek aan het apartheidsmuseum is een echte aanrader. Dit geeft je een goed beeld van de uitgebreide historie van Zuid-Afrika en Johannesburg. Johannesburg staat bekend om zijn criminaliteit. Dit kan ik beamen, ik heb vanuit de auto iemand beschoten zien worden. Naast dit incident zelf geen vervelende dingen meegemaakt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ati
    op 12-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Mooi, maar niet veilig in de avond”

    Johannesburg is geen veilige stad en ik zou dan ook niet aanraden om hier lang te verblijven. Overdag is het nog wel te doen, maar zodra het donker wordt is het beter als je binnen bent. Doordat het zo onveilig was, hebben we niet veel gezien van de stad zelf, omdat we niet konden wachten om de rest van zuid Afrika te verkennen en naar gebieden te gaan waar we ons wel veilig zouden voelen. Ons hotel lag in een veilige buurt, wat erg fijn was. We voelden ons hier ook niet onveilig in de avond. Het apartheidsmuseum is een aanrader, het zet alle feiten weer even op een rijtje en maakt je zeker even stil.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 10-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Confronterende geschiedenis van een gevaarlijke stad”

    Tijdens een werkvakantie ben ik 3 weken in Johannesburg geweest. Het is een relatief onveilig stad waar je alleen overdag over straat kunt, en het liefst onder begeleiding van locals. Enkele tips:
    - Het Apartheidsmuseum laat je met schaamrood op je kaken achter en laat je nog eens zien hoe groot racisme is.
    - SoWeTo, SouthWesternTownships
    - Ga een avondje in een traditioneel restaurant uit eten, verplicht met je handen eten!
    - Top of Africa -> uitzichttoren Carlton Center
    - Gold Reef City, pretpark met achtbanen etc.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Johannesburg reiservaring en tips!

Ben jij in Johannesburg geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?