Knysna ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

11 Knysna reiservaringen en tips

Geweldig

36%

Tof

45%

Wel oké

18%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Eri
    op 28-04-2019
    37 landen bezocht • 45 reviews • 65 waarderingen
    4

    “Wat een verandering”

    Een jaar of vijfentwintig geleden Knysna bezocht. Toen was het een rustig kunstenaarsdorpje aan de lagune..... en zo voelde het ook. Heel veel zin om terug te gaan met ons gezin van vier kinderen. Eerlijk is eerlijk.... we herkenden eigenlijk niets. Ja, als we aan de lagune stonden en lieten ons meevoeren naar onze jongerenjaren dan kwam er mogelijk iets naar boven. Gelukkig hebben we onze foto's van lang gelden (niet digitaal) en kunnen we terug naar de sfeer van toen. Niet dat het nu slechter is..... maar het is zeker anders. Het was voor ons een goede uitvalbasis naar Monkeypark en Birds of Eden. Leuk voor de kinderen!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jorien de Vries
    op 21-04-2019
    23 landen bezocht • 25 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooie stop!”

    Knysa was erg mooi. Een prachtige wandeling gemaakt langs de lagune, met waanzinnige uitzichten, het blauwe van de zee, maar ook het groene van de natuur. Tevens een boottocht gemaakt op zee en de lagune, geen spectaculaire dingen gezien, maar wel een ontzettend gezellige toer gemaakt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy
    op 09-04-2019
    20 landen bezocht • 56 reviews • 24 waarderingen
    4

    “Leuk klein plaatsje”

    Knysna is erg leuk voor een dag of drie. Je vindt hier veel oesterfarms, je kan er mooi wandelen maar voor ons was het hoogtepunt het bezoek aan de township. Wij waren met vier toeristen de enige bezoekers (in tegenstelling tot de bekende townships) wat voor een heel intieme ervaring zorgde die zowel indrukwekkend als mooi was. De verhalen waren puur, het contact met de kinderen heel echt en het was een van de hoogtepunten in onze reis door Zuid Afrika.

    Er zijn een paar leuke restaurantjes en zeker bij de touristoffice kunnen ze je helpen om dingen te ondernemen die je bij je passen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    op 28-11-2017
    40 landen bezocht • 79 reviews • 121 waarderingen
    5

    “Pittoresk centrum, verrassende natuur en veel vertier”

    Knysna was een stop op de Tuinroute die ons veelvuldig was aangeraden, maar waarvan wij desondanks geen grootse verwachtingen hadden. Het gevolg was dat het ons enorm en positief heeft verrast.

    Het meest kenmerken voor Knysna, dat verder vooral bekend staat om het kweken van oesters, is het Waterfront. Weliswaar veel kleiner, maar afgezien daarvan redelijk indentiek aan het Victoria & Alfred Waterfront in Kaapstad. De haven ligt vol met vissersboten, motorbootjes en rondvaartboten die ook mogelijkheden voor een leuke excursie over het water bieden. Verder is het Waterfront omgeven door tal van leuke souvenirwinkeltjes, gezellige terrasjes en specialiteiten restaurantjes. Wij aten hier heerlijk authentiek Zuid-Afrikaans en scoorden er fast food van een ongekend hoge kwaliteit.

    Wanneer je iets voorbij het Waterfront loopt, bereik je Thesen Islands. Hier vind je de villa’s van de rijkere Zuid-Afrikanen. Verder zijn hier de chiquere souvenirwinkeltjes, boetiekjes en kunstgalerieën gevestigd en nog een aantal excursie- en watersportbedrijfjes. Vertier is hier te vinden in de vorm van restaurantjes met live muziek, waaronder een populair oester restaurant dat ook tapas serveert.

    Een heel stuk verderop liggen de Knysna Heads. Het is een hele wandeling en een zware klim naar boven, waardoor een huurauto of taxi wel een aanrader is. Eenmaal boven word je beloond met een spectaculair uitzichtpunt. Toen wij er waren was het helaas mistig, dus echt waanzinnig mooi was ons uitzicht niet, maar wij konden ons wel een voorstelling maken van hoe het geweest had moeten zijn.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karlijn van der Reest
    op 26-11-2017
    12 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    3

    “Niet heel bijzonder”

    Knysna wordt door veel mensen de parel van de Garden Route genoemd, maar ik vond dat niet. Het is een leuk plaatsje, de lagoon is mooi, net als de Knysna Heads (2 rotsen die de toegang tot de zee markeren), maar verder is het weinig bijzonders. Leuk om even te stoppen of een nachtje te blijven, maar veel meer tijd zou ik er echt niet besteden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Cindy de Groot
    op 19-11-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Zuid-Afrika op zijn mooist”

    Knysa is een heel gezellig badplaatsje in het oosten van Zuid-Afrika. De lagune die er ligt is schitterend en een aanrader om die met de boot te gaan verkennen. Daarnaast zijn er een aantal leuke plaatsjes zoals Plettenburg's Bay op afstand waarvandaan je kunt gaan walvis spotten. De gezellige boulevardd van Knysna heeft restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Aanrader: het Portugese restaurant dat heerlijke vlees- en visgerechten serveert!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 17-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    3

    “Helaas een tegenvaller”

    Helaas vond ik, in tegenstelling tot veel andere mensen, Knysna een beetje tegenvallen. Knysna vond ik niet heel erg bruisen, en ik denk dat ik meer van oa de Lagoon had verwacht. Hier wel gekanood en verschillende vogels gezien maar vond het allemaal niet heel spectaculair als ik het vergelijk met de rest van de tuinroute (Tsitsikamma, Wildernis, Plettenbergbaai). Leuk plaatsje met een leuk haventje maar het achterland is bijvoorbeeld veel leuker om te bezoeken, Knysna forest, net een jungle!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dick
    op 14-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Knysna Elephant park”

    In 2014 naar Zuid-Afrika geweest en in dit plaatsje zijn we naar Knysna Elephant Park geweest. We hebben hier een ritje op de rug van een olifant gemaakt. Het was fijn om te zien dat ze hier echt goed voor de olifanten zorgen en aan het welzijn van deze dieren denken. De ritjes op de rug van de olifant zijn gelimiteerd (ik dacht 1 per dag), er worden geen zadels gebruikt en de hele kudde blijft bij elkaar.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 09-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    5

    “prachtig gelegen in de tuinroute”

    Een rondreis langs de tuin Route brengt je naar de mooiste plekken, dorpen en parken die Zuid-Afrika van. Knysna is zonder twijfel een van de mooiste dorpjes aan de route. Het kleine dorp ligt tussen Plettenberg Bay en George in en heeft 54.000 inwoners. Het is dankzij de Knysna Lagoon en het grote bosgebied een populaire bestemming geworden voor toeristen. Het dorp heeft een levendige hoofdweg dat door het centrum van de stad loopt, en aan deze straat vind je verschillende restaurants en winkels. In Plettenberg kan je een walvissafari boeken, maar je moet er natuurlijk geluk mee hebben( ik heb in de verste verte geen walvis gezien tijdens deze niet goedkope tour) pech. Leuk is ook in Plettenberg naar het vogelpark Birds of eden gaan (vooral met kinderen). Het park is een groot stuk “oerwoud” waar ze enorme netten over hebben gehangen en waar verschillende soorten vogels in hun natuurlijke habitat leven. Je ziet heel veel kleurrijke tropische vogels boven je hoofd vliegen. de dieren zijn echt niet bang en zijn mensen gewend zodat ze zeer dichtbij komen. Sommige durven het zelfs aan om op je schouder of hand te komen zitten. Naast het vogelpark is Monkeyland. Om veiligheidsredenen is het hier verboden om alleen rond te lopen en dus we vertrekken we met begeleiding van een gids. De man verteld in perfect engels alles over de apen en we zien dan ook op twee uur tijd alle soorten apen die hier en in de rest van afrika leven . Een grote witte aap, kleine aapjes, grote apen, vechtende apen,….. Vooral de ringstaart apen bekend uit de tekenfilm Madagascar trekken hier de aandacht. Je kan hier ook nog over de derde grootste hangbrug ter wereld wandelen. prima dagje om met kleine kinderen te doen. Wie ooit in Plettenberg wil verblijven raad ik één adres aan: de La Vista Lodge (www.lavista.co.za). Prachtige kamers, heerlijk ontbijt bij een lieve dame die Michele noemt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeffrey
    op 28-10-2017
    22 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    4

    “mooi plaatsje aan de tuinroute”

    Wij hebben eerst 2 nachten geslapen in een boomhut net buiten Knysna om vervolgens nog 1 nacht in het plaatsje zelf te slapen.
    Leuk om hier een restaurantje te bezoeken en wat barretjes. Wij hebben ons prima vermaakt. in de omgeving is ook veel te doen waaronder mooie routes die je kunt rijden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
  1. TUI – fly-drives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  3. 333 Travel – privérondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Knysna reiservaring en tips!

Ben jij in Knysna geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?