• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Lesotho ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

5 Lesotho reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

60%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Jorien de Vries op 21-04-2019

  “Op een paard”

  Met onze grote truck kwamen we dit land binnen, de bergen in met die grote wagen. We verbleven in MAlealea Lodge, wat een ontzettend fijne en mooie plek was. Ietwat primitief, maar helemaal prima. Ik heb een tocht ter paard gemaakt door de bergen, nog nooit eerder op een paard gezeten, maar wat was dit een bijzondere ervaring. Op stijle bergafgronden op een paard, gelukkig waren de locals ontzettend behulpzaam en hielpen mij er door heen. Ik zou zeker aanraden om door Lesotho te gaan tijdens je trip in Zuid Afrika. Het is hetzelfde, maar ook helemaal niet. JE ziet dat er meer armoede is, maar ook zo vriendelijk en lief!

 • wil op 19-04-2019

  “Tocht naar Lesotho over de Sani pass”

  We bezochten Drakensbergen en reden van daar uit naar Lesotho. Dit kan niet met je eigen auto. Je moet een tour boeken. De weg omhoog is prachtig met geweldige uitzichten. Je weet ook gelijk waarom het niet met eigen auto kan. Je komt langs de grens met Lesotho (stempel in t paspoort) en gaat weer verder omhoog. Bovenop werden wij naar een soort hutje gebracht waar men uitleg gaf over het leven daar. Ook werden er souvenirs te koop aangeboden en mochten we een traditioneel gebakken brood proeven. Buiten werd door herders voor ons gedanst. Bovenop was ook nog een restaurant met prachtig uitzicht. Pinnen kan (!)

 • marjolein op 12-04-2019

  “afrika in het klein”

  een klein landje, maar wat een uitstraling! Mensen kwamen vriendelijk over. We verbleven in een soort van communicty (Malealea Lodge), van waar uit we allemaal activiteiten konden doen. Zo zijn we wezen paardrijden en maakte we mooie wandelingen. Ook de community werkt hier mee. Zo is er dagelijks een muziekoptreden en wordt er gekookt.

 • Helma Mittertreiner op 29-11-2017

  “Een landje in een groot land: Lesotho”

  Via een grindpad kwamen we bij de grensovergang met Lesotho, Sephapho's Gate. Daar moesten we allemaal de bus uit en met ons paspoort in de hand Zuid-Afrika uit en Lesotho in. Lesotho is het vijfde armste land, maar het zag er op zich nog wel netjes uit met veel stenen huisjes. Heel opvallend was dat iedereen hier naar elkaar zwaait, gedag zegt of toetert. Het volk komt heel vriendelijk over. Ons onderkomen was in in een basotho hutje. Hiervandaan hebben we een flinke wandeling gemaakt naar de nog authentieke rotstekeningen van de Bosjesmannen. We hebben op drie plaatsen gezien met de rotstekeningen. Ze zijn vier tot vijfhonderd jaar oud. Er waren mensen en dieren afgebeeld en het gaf weer hoe de Bosjesmannen toen leefden. Dit was een stevige wandeling met her en der een klimpartij maar hij was zeker de moeite waard.

 • Leonie de Groot op 14-11-2017

  “Terug in de tijd”

  Wanneer je in Zuid-Afrika bent kun je Drakensbergen natuurlijk niet missen. Maar wist je dat er bovenaan de Sanipass een grensovergang is? Je kunt bij de grensovergang warme chocolademelk drinken in 'The highest pub in Africa' om vervolgens door te reizen over de wegen van zand, langs de rondavels en groene bergen. Heel af en toe kom je een inwoner tegen, meestal op een paard, gekleed in kleurrijke dekens en altijd met een strooien hoed op,
  In Lesotho kun je heel goed hiken en paardrijden. Wanneer je gaat paardrijden is het goed om een gids mee te nemen die je de route laat zien.
  Verblijf bij mensen thuis! Deze mensen verdienen op deze manier wat bij en het is heel erg 'terug naar vroeger'. Er is geen stromend water of elektriciteit en ze koken er de heerlijkste maaltijden op het vuur voor je. 's avonds kun je heerlijk genieten bij het kampvuur, maar maak het niet te laat, want je wil de zonsopgang niet missen.

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
 1. TUI – fly-drives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Lesotho reiservaring en tips!

Ben jij in Lesotho geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief