St. Lucia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

25 St. Lucia reiservaringen en tips

Geweldig

40%

Tof

52%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Profiel Dieneke Kers
  op 16-01-2016
  23 landen bezocht • 7 reviews • 8 waarderingen
  4

  “Hippocapital van Zuid Afrika”

  Dit leuke toeristische plaatsje ligt in hippoparadijs. Het is omgeven door waterwegen, waarin honderden nijlpaarden leven. En niet te vergeten vele krokodillen. Ga met een bootje de rivier op en zie de hippos van dichtbij met elkaar zwemmen en spelen. Zie ook met eigen ogen hoe ze in de nacht op strooptocht gaan en altijd de kortste weg kiezen.
  Nationaal Park iSimangaliso is ook heel dichtbij en daar kun je neushoorns van heel dichtbij zien. Je mag zelf met een auto het park in en er zijn verschillende strandje waar je ook heerlijk even in het zonnetje kan zitten. Je kan maar beter niets eten, want de aapjes zijn goede rovers!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Linda Nagelhout
  op 09-01-2016
  20 landen bezocht • 14 reviews • 1 waardering
  3

  “Krokodillen en Nijlpaarden!”

  St. Lucia zelf stelt niet zo heel veel voor. Het is een klein stadje waar je niet al te lang moet blijven. Het is daarentegen wel weer super om daar een boottocht te doen over de rivier. Daar ga je op zoek naar krokodillen en nijlpaarden, die je ook in overvloed zult tegen komen. Het is geweldig om die nijlpaarden (de gevaarlijkste dieren!)van zo dichtbij te zien. Zorg ervoor dat je 's nachts niet alleen over straat loopt aangezien deze nijlpaarden 's nachts door het dorpje/stadje heen lopen!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel
  op 28-12-2015
  0 reviews • 0 waarderingen
  5

  “Geweldig!”

  Alles rond St. Lucia is de moeite waard. Het Hluhluwe/ imfolozi national park, iSimangaliso Wetland Park, hippo& croc tour, noem het maar op! In augustus, de tijd dat wij er waren, werd het oude gras in Hluhluwe/ imfolozi national park weggebrand om plaats te maken voor het nieuwe gras dat er aan kwam. Dit was een minpuntje, het was zwart, dor en kaal. Echter, hierdoor werden de dieren naar een centrale plek getrokken waardoor we veel wildlife hebben gezien!
  Neem zeker de moeite om bij de kraampjes te stoppen die overal langs de weg staan. Armoedige hutjes met tafels waarop de mensen handgemaakte spulletjes hebben uitgestald. Je maakt de mensen ontzettend blij als je iets koopt, en het is een unieke souvenir! Wij hebben een aantal beeldjes van zeepsteen gekocht en een houten neushoorn die zwart gemaakt is met oude motorolie. Geweldig!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Wendy van Ansem
  op 10-09-2015
  1 review • 0 waarderingen
  4

  “indrukwekkend mooi”

  Overnachting in St. Lucia gehad bij mensen thuis, vanwege overboeking. Fantastisch! Een heerlijke braai gehad bij originele accomodatie. Onderweg mooie lanen met felpaarse bloemen.Terug naar de accomodatie in het donker was wel eng, de nijlpaarden lopen hier los over straat!!! Volgende dag met een speedboot een walvissafari gedaan. FANTASTISCH!! We werden met een tractor de zee in getrokken, walvissen van heel dichtbij gezien. Terug naar de.kust zegt men...'houdt je goed vast!...' We werden vanuit zee zo het strand op gelanceerd!!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

 • Profiel Maxime
  op 28-08-2015
  19 landen bezocht • 2 reviews • 0 waarderingen
  4

  “Teken tellen in het oor van een buffel”

  Het regende, het waaide en het was koud, maar het was een ervaring om nooit te vergeten: op avondsafari in het iSimangaliso Wetland Park. Tegen zonsondergang trokken wij met onze ranger en een 4WD het park in. De ranger was aan het vertellen over de begroeiing tot er twee neushoorns aan kwamen en vlug langs de auto renden. Tijd om wild te spotten. We reden dwars door de schitterende natuur, over heuvels en door plassen. De tijd verstreek en het duurde lang voordat we weer wild tegen kwamen. Ineens stopte de ranger de auto waarbij wij ons afvroegen wat er ging gebeuren. Hij stapte uit en kwam terug met een baby gekko die hij in het donker had gespot. Na wat informatie en foto's gemaakt te hebben, zette hij 'm terug in de bosjes. Na wat gevogelte en antilopen gezien te hebben, hielden we een pauze. De achterklep van de auto ging open en er werd warme chocomelk tevoorschijn gehaald. Aan het einde van de safari kwamen we oog in oog te staan met een kudde buffels. Ze stonden zo dichtbij dat je teken in hun horen bijna kon tellen. Tot slot vonden wij en onze ranger het leuk om het strand van St. Lucia nog kort te bezoeken. Zo sta je in een moeras en zo sta je op het strand. Een oase van rust met prachtig licht van de maan.

  Op safari gaan in het park is een aanrader, maar ook het dorpje van St. Lucia is leuk om te bezoeken. Er staat een kleine markt waar je souvenirs kunt kopen en een Spar waar je wat boodschappen kunt halen. In het dorpje lopen brutale aapjes die de ananassen van de markt proberen te stelen. Bij de accommodaties aan het water bestaat zelfs de kans dat je een nijlpaard in het zwembad aantreft.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
 1. TUI – fly-drives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw St. Lucia reiservaring en tips!

Ben jij in St. Lucia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief